GDDKiA Kielce - [S74] Kielce ul. Świętokrzyska - Cedzyna
- tomasz2719
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Nie jest zbędny, ponieważ wcześniej jest np wyjazd z UJK. Nie mają oni możliwości włączenia się w drogę przez tunel. Co do UJK. W jaki sposób można się tam dostać w obecnych warunkach budowlanych?
Ostatnio zmieniony 29 września 2011, o 14:01 przez tomasz2719, łącznie zmieniany 1 raz.
Wyjazd z UJK nie ma połączenia z ulicą prowadzącą do skrzyżowania.tomasz2719 pisze:Nie jest zbędny, ponieważ wcześniej jest np wyjazd z UJK. Nie mają oni możliwości włączenia się w drogę przez tunel. Co do UJK. W jaki sposób można się tam dostać w obecnych warunkach budowlanych?
Teraz dostać się można drogą z płyt od al. Solidarności wzdłuż ogodzenia Exbudu a dalej nową drogą wewnętrzną, którą widać na moim zdjęciu nr 2.
Droga ta mogła by zostać połączona z drogą wewnętrzną przy wjeździe do Exbudu i Astra Parku.
Nie wiem jak to będzie finalnie rozwiązane.
- michal_ck
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Jestem zszokowany tym, że nie będzie przystanka MPK przy Świętokrzyskiej. Ten bliżej Warszawskiej pewnie też zlikwidują, jak będą kontynuować budowę S-74. To samo czeka Jesionową? Trzeba coś z tym zrobić. Może poseł Artur Gierada skieruje jakiś projekt zmiany przepisów. Przecież to jest chore. Ja rozumiem na terenach pozamiejskich, ale w miastach? Musimy coś z tym zrobić.
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
Uwaga kierowcy! Zmiany w ruchu na drodze numer 74 w Cedzynie!
Rozpoczynają się ostatnie prace związane z oddaniem do użytku wschodniej część wylotu drogi ekspresowej S74 z Kielc do Cedzyny. Przez najbliższe dni kierowcy muszą więc liczyć się z utrudnieniami na tym odcinku.
Od poniedziałku drogowcy stopniowo zamykać będą kolejne części obecnej drogi numer 74. W tym czasie obowiązywał będzie ruch wahadłowy, sterowany ręcznie.
Zmiana organizacji ruchu obowiązywać będzie około tygodnia, do momentu ułożenia wszystkich warstw nowej nawierzchni. W poniedziałek, na terenie budowy drogi ekspresowej ma też rozpocząć się montaż ekranów dźwiękochłonnych. Zakończenie budowy wylotu wschodniego z Kielc drogi S74 planowane jest na koniec listopada.
Echo dnia
Rozpoczynają się ostatnie prace związane z oddaniem do użytku wschodniej część wylotu drogi ekspresowej S74 z Kielc do Cedzyny. Przez najbliższe dni kierowcy muszą więc liczyć się z utrudnieniami na tym odcinku.
Od poniedziałku drogowcy stopniowo zamykać będą kolejne części obecnej drogi numer 74. W tym czasie obowiązywał będzie ruch wahadłowy, sterowany ręcznie.
Zmiana organizacji ruchu obowiązywać będzie około tygodnia, do momentu ułożenia wszystkich warstw nowej nawierzchni. W poniedziałek, na terenie budowy drogi ekspresowej ma też rozpocząć się montaż ekranów dźwiękochłonnych. Zakończenie budowy wylotu wschodniego z Kielc drogi S74 planowane jest na koniec listopada.
- andrzeej
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Myślę, że zdążą bez problemu. Jechałem ostatnio tamtędy rowerem - od skrzyżowania z Al. Solidarności parę kilometrów w stronę Cedzyny jest już nawierzchnia i oznakowanie poziome, montują latarnie. Dalej kładą już nawierzchnię. Wiadukty i kładki na ukończeniu.Sebastian pisze:Jakoś cienko widzę zakończenie tej inwestycji na koniec listopada

Ostatnio zmieniony 3 października 2011, o 08:54 przez andrzeej, łącznie zmieniany 1 raz.