Przystanek autobusowy „IX Wieków Kielc Urząd Miasta” (strona południowa) zostanie przeniesiony w pobliże skrzyżowania z ul. Warszawską. Na tym przystanku będą zatrzymywały się tylko autobusu jadące w kierunku ul. Źródłowej i Sandomierskiej, tj. linie nr. 3, 10, 14, 16bis, 21, 25, 38, 43, 47, 51, 106.
Dla autobusów jadących w kierunku Os. Sady, Szydłówek, najbliższym przystankiem będzie przystanek przy ul. Warszawskiej, za skrętem z Al. IX Wieków Kielc.
Rewitalizacja Środmieścia Kielc - Nowy Świat
- Jezpir
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Zestrony ZTM Kielce
Jeżpir
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kolega rano na PŚk ze Ślichowic jechał 50 minut, ja z Grunwaldzkiej przed południem jakieś 20 minut..., a rano pewnie jechałbym min. pół godziny. Chyba trzeba będzie się przerzucić na jakiś jednoślad lub poszukać alternatywnej trasy przejazdu
Miasto mogłoby pomyśleć nad tymczasowym buspasem, choćby z płyt betonowych na pasie zieleni dzielącym obie jezdnie. Część osób pewnie przesiadłaby się do autobusów, korki by zmalały, a tak to na drogach jest tragedia...
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- tomasz2719
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Ja ze Ślichowic do PŚk jechałem może ze 20-25 minut. Coś koło tego. Ale wyjeżdżając około 9:15. A to tylko dzięki temu, że cudem pierwsza podjechała 15-stka. Przejechała w normalnym tempie przez Żytnią i Paderewskiego. Później tylko było ciężej już na rondzie (bo w rondo jakoś normalnie wjechała), ale jakoś dało radę, w dość normalnym tempie.
- sueno
- Kontakt:
od razu bloczek
Słyszałem, że wyburzą. Na razie może posłużyć jako zaplecze dla budowlańców. Są tam toalety więc po co stawiać osobną infrastrukturę?
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
- sueno
- Kontakt:
Rok temu w styczniu jak chodziłem na kurs z zamówień publicznych to Pani z MZD biorąca również udział w tym szkoleniu sprzedała mi tego niusa o przejęciu budynku i planach jego wyburzenia. No chyba, że się coś w tej materii zmieniło, ale raczej wątpię
Budynek jest w opłakanym stanie i taniej byłoby go wyburzyć i postawić coś nowego niż go remontować.
Poza tym działka w tym miejscu ma wartość większą od wartości tego budynku
Poza tym działka w tym miejscu ma wartość większą od wartości tego budynku
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

[/img]