Rewitalizacja Środmieścia Kielc - ul. Warszawska

Inwestycje zrealizowane

Moderatorzy: Nowak, Autor

Awatar użytkownika
Gandalf
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Gandalf » 3 października 2011, o 09:09

Ulica Lecha Kaczyńskiego prawie gotowa
Artykuł dodany: 2011-10-02 15:58:35, ostatnia aktualizacja: 2011-10-02 18:27:28

Dobiega końca budowa ulicy Lecha Kaczyńskiego w Kielcach. Połączy ona plac św. Wojciecha z ulicą Warszawską. Wymieniono już wszystkie instalacje podziemne, teraz prace weszły w ostatni etap- poinformował Rzecznik Miejskiego Zarządu Dróg - Jarosław Skrzydło.

Nawierzchnia ulicy jest wykładana kostką, natomiast pod koniec października posadzona zostanie zieleń.
Ulica zostanie otwarta dla ruchu na początku grudnia. Będzie w nią można wjechać od strony Warszawskiej i dotrzeć do alei IX Wieków. Nie będzie natomiast wjazdu na plac św. Wojciecha.
Koszt inwestycji, która rozpoczęła się w czerwcu ubiegłego roku, to 4 mln 300 tysięcy złotych.

Iwona Murawska

Awatar użytkownika
BziQ76
Kontakt:

Post autor: BziQ76 » 3 października 2011, o 20:28

Foto pstryki z 3 października 2011
1.
Obrazek
2.
Obrazek
3.
Obrazek
4.
Obrazek

Awatar użytkownika
Adasiek CK
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Adasiek CK » 9 października 2011, o 23:32

Obrazek
<klawy tekścik w tym miejscu>

Aphex1

Post autor: Aphex1 » 14 listopada 2011, o 02:16

Ktoś wie jak zmieni się ilość miejsc parkingowych po remoncie?
Cycle chic!

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 14 listopada 2011, o 13:29

Z projektu wynika, ze ok. 10-12 mp.

ciekawski

Post autor: ciekawski » 14 listopada 2011, o 19:26

Zapowiada sie ciekawy trakt z galerii korona na spacer do centrum. Ciekawe jaki będzie efekt końcowy, byle tylko empik nie uciekł i wiosną zabrali sięwłaściciele za remont fasad kamienic. Ale to pewno z czasem nastąpi jak to się dzieje na sienkiewce.

Boss

Post autor: Boss » 14 listopada 2011, o 20:49

gdyby w miejscu empiku miała powstać sensowna kawiarnia/restauracja to nie przeszkadzałby mi jego brak.
empik i tak o 18 już zamknięty a w galerii korona zaledwie kilkadziesiąt metrów dalej byłby otwarty o parę godzin dłużej
CK|PL|EU

Ziarek

Post autor: Ziarek » 14 listopada 2011, o 22:46

ciekawski pisze:Zapowiada sie ciekawy trakt z galerii korona na spacer do centrum. Ciekawe jaki będzie efekt końcowy, byle tylko empik nie uciekł i wiosną zabrali sięwłaściciele za remont fasad kamienic. Ale to pewno z czasem nastąpi jak to się dzieje na sienkiewce.
Mam nadzieję, że GK nie pójdzie po linii najmniejszego oporu i nie wyłoży zwykła kostką odcinka Warszawskiej od galerii do przejścia przy IX Wieków, tylko na wzór Galerii Echo, dużymi granitowymi płytami, to wtedy bardzo fajny spacerek od GK przez Warszawską aż do Rynku albo i dalej i wszystko bardzo ładnym śródmieściem :)
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2011, o 22:51 przez Ziarek, łącznie zmieniany 1 raz.

jasiek
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: jasiek » 15 listopada 2011, o 09:21

Boss pisze:gdyby w miejscu empiku miała powstać sensowna kawiarnia/restauracja to nie przeszkadzałby mi jego brak.
empik i tak o 18 już zamknięty a w galerii korona zaledwie kilkadziesiąt metrów dalej byłby otwarty o parę godzin dłużej
Dokładnie tak. Dla mnie czasy świetności Empiku w tym miejscu i w tym wydaniu minęły już bezpowrotnie. Ostatnio byłem tam jakieś 3 lata temu i nie znalazłem żadnej płyty, której szukałem. W ogóle stoisko płytowe zrobiło się strasznie małe, a kiedyś zajmowało chyba połowę salonu. W czasach liceum, a było to już dawno temu, gdy byłem w centrum Emipik był pozycją obowiązkowa do odwiedzenia. Teraz dla mnie nie istnieje. Za to ten w GE dość często odwiedzam.

Awatar użytkownika
RZ
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: RZ » 15 listopada 2011, o 10:58

Wchodzę do Empiku na Warszawskiej często, ale tylko i wyłącznie ze względu na łatwą dostępnąć czasopism. Pod każdym innym względem jest to lokal nieatrakcyjny - ceny są bardzo wysokie (płyty i książki kupuję gdzie indziej) i jest bardzo ciasno.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

ciekawski

Post autor: ciekawski » 15 listopada 2011, o 15:15

Zgadza sie jeśli zamiast empiku miałaby powstać fajna knajpa czemu nie. A dziś widziałem warszawską na żywo. Odcinek ciekawie się prezentuje i z prawej jak się idzie od rynku ciekawie wyglada wylot nowosilnicznej, ale tam juz nie doszedłem by zobaczyć na żywo, ale co ważne tam też stylizowane lampy jak na bodzentyńskiej a nie suszarki z leśnej. A co do chodnika od galerii korona. Sam sposób wykończenia w połaczeniu z IX wieków już woła o pomstę. Nie dosć że te malutkie szare płytki chodnikowe, gdzie wszędzie upychają po kosztach na bocznych ulicach śródmieścia, to na dodatek nawet nie dociagnęli do przejscia dla pieszych by skończyć za nim. Wtedy może coś wspólnie i galeria by pomyślała by był ciekawy trakt do rynku, a tak to jak zwykle po kielecku, byle coś zrobić ale jak to już nie ważne.

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 15 listopada 2011, o 15:17

ciekawski pisze:Zgadza sie jeśli zamiast empiku miałaby powstać fajna knajpa czemu nie.
Nie chcę krakać, ale raczej obstawiam bank, komórki albo lumpex. :(

ciekawski

Post autor: ciekawski » 15 listopada 2011, o 17:39

Przepraszam chyba sie pomyliłem w poprzednim poscie to nie nowosilniczna ale kaczyńskiego chyba ta ulica co dochodzi do warszawskiej.

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 15 listopada 2011, o 17:42

to to samo a Nowosilniczna brzmi lepiej :)
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
michal_ck

Post autor: michal_ck » 15 listopada 2011, o 23:45

Z tego co wiem mają być różne odcienie kostki BETONOWEJ niestety...
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II

ODPOWIEDZ