GDDKiA Kielce - [S74] Kielce ul. Świętokrzyska - Cedzyna
- Adasiek CK
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Pisałem przecież, że bariery w odcinku miejskim powinny wyglądać inaczej. Tu pełna zgoda.Autor pisze:Wlasnie mysla, w przeciwienstwie do inwestora i wladz miasta. Szerzej, czyli m.in. o konksewkencjach, ktore my dzisiaj juz znamy, a reszta ich doswiadczy.Adasiek CK pisze:Czy niektórzy na tym forum potrafią pomyśleć s z e r z e j ?
Ale w odcinku pozamiejskim??? - o te mi chodzi. Jakie są inne (poza zasłoniętymi krajobrazami) minusy stawiania tam właśnie ekranów? Co do samego wykonania mogliby rzeczywiście wstawić przeszklenia.
No, zaraz szyba może być wybita, a pleksa porysowana.
<klawy tekścik w tym miejscu>
i taka jedna sprawa abstrahując czy to ładnie wygląda czy nie : co będzie się działo gdy na takim skrzyżowaniu (mam oczywiście na myśli to koło Echa) usłyszymy nagle syrenę pojazdu uprzywilejowanego ? te nieprzeźroczyte ekrany wszystko dookoła zasłaniają, mam wrażenie, że ciężko będzie stwierdzić skąd on nadjeżdża
pionki są w pionie, a poziomki w poziomie
- Adasiek CK
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Czy ja wiem czy taka dziwna. Może trochę klaustrofobiczna.Ziarek pisze:Ekrany stawiają nawet między jezdniami? Dziwna praktyka.
Jeszcze tylko przykryć od góry i zero emisji hałasu
Na odcinku Opolskiej w Krakowie też są ekrany między jezdniami i pewnie to nie jedyny przykład.
Także nie jesteśmy pionierami
- Robert-Kowal
- Kontakt:
Wg mnie są dwa pasy do skrętu w lewo, ponieważ ruch w tym kierunku S74->DK73:
- będzie większy, niż jazda na wprost (na wprost należy jechać tunelem)
- będzie większy, niż jazda w prawo, ponieważ tranzyt na Warszawę będzie (?) przez obwodnice w Niewachlowie?
--
Jakże potrzebna wydaje się łącznica Cedzyna - Dąbrowa i Cedzyna - Morawica...
- będzie większy, niż jazda na wprost (na wprost należy jechać tunelem)
- będzie większy, niż jazda w prawo, ponieważ tranzyt na Warszawę będzie (?) przez obwodnice w Niewachlowie?
--
Jakże potrzebna wydaje się łącznica Cedzyna - Dąbrowa i Cedzyna - Morawica...
- kowalskijohn