GDDKiA Kielce - [S7/DK 73] Węzeł Kielce - Północ

Inwestycje zrealizowane

Moderatorzy: Nowak, Autor

Awatar użytkownika
cm
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: cm » 8 października 2007, o 08:48

Jezpir pisze:Mnie nie rozwaliło, bo mam dużą rozdzielczość (i duży ekran), ale uwaga słuszna. Duże zdjęcia -> duży rozmiar -> długi czas ładowania.
Ja mam ustawioną rozdzielczość 1024x768, a dość pokaźna (choć zmniejszająca się) część oglądaczy ma 800x600, o nich też trzeba pamiętać. Sorki za OT, ale jestem na takie rzeczy uczulony ze względów zawodowych :)

Awatar użytkownika
Tomek

Post autor: Tomek » 8 października 2007, o 12:32

Bardzo podoba mi się tempo prowadzonych prac :)

ja tez bardzo przepraszam za OT:
Jeśli chodzi o 800x600 to już mało kto używa raczej. Ze statystyk wejść na moja stronę wynika że tylko ok 5% osób ma tą rozdzielczość u siebie.

Awatar użytkownika
Jezpir

Post autor: Jezpir » 8 października 2007, o 12:36

Tempo faktycznie jest fajne. Ciekawe tylko czy nie do pierwszej faktury?! :wink:
Jeżpir

Awatar użytkownika
kamilkw

Post autor: kamilkw » 17 października 2007, o 14:31

Budują lewoskręt na Warszawskiej w strone centrum do ul Sikorskiego.

PS Nie mogłem znaleść lepszego tematu na tą informacje :)
pletwa

j'k
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: j'k » 27 października 2007, o 08:34

znalazłem link na www.gddkia.gov.pl z aktualnościami oraz fotkami z budowy "WKP"

http://www.gddkia.gov.pl/article/oddzia ... 8b6b59a00b

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 27 października 2007, o 18:23

...a ja dzisiaj przejeżdżałem przez Dąbrowę i szlag mnie trafił, bo koło salonu Seata było takie błoto na jezdni, naniesione przez wyjeżdżające ciężarówki z budowy, że oczy mi wyszły na wierzch! Wstyd i skandal że Strabag nie umie dopilnować porządku na swoim podwórku. Oprócz tego że brudzi samochód to o poślizg nie trudno. Poza tym przy zwężeniu przed Toyotą w strone Kielc jest taka dziura, że można urwać koło. Ledwo, w ostatniej chwili ją ominałem.

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 27 października 2007, o 18:30

Jadąc dzisiaj w kierunku W-wy, mniej więcej w połowie odległości między Dąbrową a Wiśniówką zauważyłem na nowym paśmie pierwszy asfalt (na oko kilkaset metrów).

Marcinus
Kontakt:

Post autor: Marcinus » 27 października 2007, o 22:23

Potwierdzam :) tempo mają naprawdę dobre :lol: oby tak dalej :P

Awatar użytkownika
vincent

Post autor: vincent » 5 listopada 2007, o 11:00

Kielce > Węzeł Północ budują pełną parą
Do końca roku bez zmian dla kierowców, potem kierowcy przeniosą się na nowe pasmo.

Do końca roku ma być ułożona część nawierzchni na drugim, nowym pasie drogi 73 Wiśniówka - Kielce - Busko wchodzącej w skład węzła Kielce Północ. Cała inwestycja ma się zakończyć w 2009 roku. W tym nie będzie objazdów dla kierowców.

Węzeł Północ powstaje u zbiegu drogi nr 7 Warszawa - Kraków i drogi 73 w Wiśniówce. W ramach inwestycji wybudowane będzie w sumie 10 kilometrów dwujezdniowych dróg krajowych, powstanie też kilka wiaduktów i mostów. Prace prowadzone są przez firmę Strabag równolegle w kilku miejscach.

Więcej w jutrzejszym "Echu Dnia"
Żółć i czerwień w naszych sercach aż po życia kres!!!

Marcinus
Kontakt:

Post autor: Marcinus » 5 listopada 2007, o 16:46

Całość artykułu zamieszczonego przez Vincenta
Węzeł Północ budują pełną parą
Do końca roku bez zmian dla kierowców, potem kierowcy przeniosą się na nowe pasmo.

Do końca roku ma być ułożona część nawierzchni na drugim, nowym pasie drogi 73 Wiśniówka - Kielce - Busko wchodzącej w skład węzła Kielce Północ. Cała inwestycja ma się zakończyć w 2009 roku. W tym nie będzie objazdów dla kierowców.

Węzeł Północ powstaje u zbiegu drogi nr 7 Warszawa - Kraków i drogi 73 w Wiśniówce. W ramach inwestycji wybudowane będzie w sumie 10 kilometrów dwujezdniowych dróg krajowych, powstanie też kilka wiaduktów i mostów. Prace prowadzone są przez firmę Strabag równolegle w kilku miejscach.

WARSTWA ZA WARSTWĄ

Położona jest już podbudowa bitumiczna pod nawierzchnię na 800-metrowym odcinku nowego pasa drogi 73 od Wiśniówki do Kielc - informuje Stanisław Kamiński z Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad w Kielcach. - Na tym odcinku przełożone zostały już wodociągi, gazociągi i linie telekomunikacyjne. Do końca roku wykonawca planuje ułożenie warstwy wiążącej nawierzchni, a w roku przyszłym ostatniej warstwy ścieralnej. Wtedy ruch zostanie skierowany na nową jezdnię drogi 73, a istniejące już pasmo zostanie wyremontowane.

DRZEWA JUŻ POLECIAŁY...

Drugą jezdnię będzie miała również droga nr 7 od Barczy do obwodnicy Kielc. - Wycięte zostały już drzewa pod drugie pasmo "siódemki” - mówi Stanisław Kamiński. - Ponieważ prace wykonywane są równolegle w różnych miejscach zrobione zostały też podpory pod wiadukt, po którym przebiegać będzie nad "siódemką” droga powiatowa do miejscowości Gruszka. Są też podpory pod kładkę dla pieszych i drogę lokalną.

Trwa również montowanie podpór pod główny węzeł dróg 73 i 7. Wykonywana jest również kanalizacja deszczowa na drodze od Gruszki do "siódemki”. Na razie prace przebiegają bez problemów. Kłopot może być jedynie z przełożeniem w sezonie grzewczym gazociągu wysokiego ciśnienia, który biegnie wzdłuż drogi nr 7. W ramach budowy drugiej jezdni musi on być przesunięty w stronę lasu.

Prace przy węźle Północ nie powinny do końca tego roku powodować większych utrudnień dla kierowców. Zaczną się one dopiero, gdy drogowcy będą przekładać ruch na nowe obiekty. Dotychczas jedyna zmiana to przełożenie ruchu w Kajetanowie na obwodnicy Kielc na nowo wybudowaną łącznicę.

Małgorzata Pawelec

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... 4/71104073

msz1
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: msz1 » 1 stycznia 2008, o 17:21

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Autor