MZD Kielce - Węzeł ul. Radomska/Solidarności

Inwestycje zrealizowane

Moderatorzy: Nowak, Autor

Awatar użytkownika
pawloz

Post autor: pawloz » 29 maja 2007, o 22:34

No ale im właśnie o to chodzi, żeby "wyhamować" rozpędzone samochody jadące od strony Reala (lewym pasem). Azyl po prawej stronie raczej nie zadziałałby w ten sposób.
Choć i tak nie zmienia to faktu, że sam pomysł jest idiotyczny jak i niebezpieczny.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 29 maja 2007, o 22:47

Celem było skrocenie drogi przejscia. Tam wystarczylo pudlo na fotoradar i tyle.

jasiek
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: jasiek » 29 maja 2007, o 23:23

A tak wyglada od jakichs 3 miesiecy slup, w ktory ktos wjechal. Czy tak juz ma zostac?

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 30 maja 2007, o 07:08

Zarzuciło kolesia jak wychodził z łuku bo było po deszczu :) Pewnie tylny napęd ;)
Tak serio to mogli by ją wymienic.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 30 maja 2007, o 09:15

Ehhh, też ją widziałem :| Niestety coś nie wierzę w wymianę... Tak samo jest z wykrzywionym znakiem nazwy ulicy: "ul. Warszawska" niedaleko Statoilu - stoi wykrzywiony już od jakiegoś czasu i nikt oczywiście nie pomyślał, by go wymienić...

Awatar użytkownika
BziQ76
Kontakt:

Post autor: BziQ76 » 31 maja 2007, o 13:29

W tego słupa jak i w barierkę wjechał samochód dostawczy - sam widziałem jak się zawiesił na niej :D

ratsu

Post autor: ratsu » 2 czerwca 2007, o 15:24

OOoooo biada nam (kierowcą) jeszcze lepiej jak zrobiliby azyl i betonowy mur na pasie środkowym, Zwężenie po lewej stronie to klęska. Poczekamy jak się tam korki będą tworzyć... przykład - ul. ogrodowa. Wymyślili jakieś wysepki i co ... zlikwidowali

Oskar
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Oskar » 11 czerwca 2007, o 09:27

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Koval

Post autor: Koval » 11 czerwca 2007, o 10:02

Powiem tak. Jechałem sobie naszą wspaniałą estakadą (lewym pasem) od Reala w stronę Tesco. Od połowy drogi CAŁA moja uwaga skupiona była na obserwacji prawego pasa, po którym poruszał się sznur pojazdów. Udało mi się bezpiecznie włączyć tuż przed szykaną. W tym momencie zdałem sobie sprawę, że minąłem właśnie przejcie dla pieszych, na które ANI RAZU nawet nie spojrzałem. Uwierzcie mi, CAŁA uwaga poruszającego się po lewym pasie kierowcy skupiona jest pojazdach poruszających się po prawym pasie! Nie chcę krakać, ale naprawdę dojdzie w ten sposób do potrącenia wchodzącego na przejście pieszego. Nie było tego wcześniej, cała uwaga kierowcy skierowana była do przodu. Głupi fotoradar przed przejściem zadziałał by sto razy lepiej. Głupota, głupota i jeszcze raz głupota...

Awatar użytkownika
Loan
Kontakt:

Post autor: Loan » 11 czerwca 2007, o 21:09

Tu masz racje Koval. Cala uwaga skupia sie na gapieniu w prawe lusterko. Niestety w naszym kraju, aby zmienic pas trzeba niezle sie napatrzyć w lusterko zanim ktos ustapi Ci miejsca.

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 12 czerwca 2007, o 18:07

Dało się zbudować to "gówno", to da się je zlikwidować! Miejmy nadzieję, że to nastąpi już niebawem... Widzę, że wszyscy jesteśmy zgodni - fotoradar to najlepsze rozwiązanie, jeśli obecnie nie stać miasta na przejście podziemne, lub na kładkę nad ulicą...

Jak to wygląda (szok :shock: ):

Obrazek

PS - Tak teraz patrzę na ten chodnik i na bardzo dużą przestrzeń między nim a ulicą... Czy nie dało się tam zrobić trasy rowerowej? :| Zmieściła by się bez najmniejszego problemu... Miejsce jest cały czas i nic nie stoi na przeszkodzie, by ją jeszcze wybudować - prace na Alei Solidarności przecież trwają cały czas. Tylko nie taką jak na Łódzkiej, lecz taką z asfaltu - dużo wygodniejsza dla rowerzystów i ładniejsza niż ta z kostki.

Awatar użytkownika
Gandalf
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Gandalf » 12 czerwca 2007, o 19:20

Grzegorz pisze:Jak to wygląda (szok :shock: ):
To chyba ewenement na skalę krajową dot. stolicy województwa. Niechlubny ewenement... Wygląda to fatalnie... :?

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 12 czerwca 2007, o 19:49

Grzegorz pisze:Czy nie dało się tam zrobić trasy rowerowej? :| Zmieściła by się bez najmniejszego problemu...
Cały ciąg komunikacyjny od Barwinka do miejsca o którym właśnie dyskutujemy po swej wschodniej stronie ma dość słabe piesze obłożenie i myślę że na całej długości tego odcinka można by zrobić funkcjonalną ścieżkę rowerową.
Obrazek

Awatar użytkownika
cm
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: cm » 12 czerwca 2007, o 20:55

Gandalf pisze:
Grzegorz pisze:Jak to wygląda (szok :shock: ):
To chyba ewenement na skalę krajową dot. stolicy województwa. Niechlubny ewenement... Wygląda to fatalnie... :?
To jest kompletna paranoja :evil: Nie chciałbym nikogo obrażać, ale mam wrażenie, że od pewnego czasu projektowaniem rozwiązań komunikacyjnych (lub akceptowaniem projektów) zajmuje się jakiś totalny ćwok bez wyobraźni. Pierwszy szok przeżyłem kilka lat temu, kiedy zobaczyłem przebudowane skrzyżowanie Grunwaldzkiej i Piekoszowskiej (z resztą za każdym razem go przeżywam jadąc tamtędy). Jestem w 100% pewny, że to zwężenie podzieli prędzej czy później los wysepki na Ogrodowej, mam tylko nadzieję, że w jego miejsce nie zostanie wprowadzone coś jeszcze głupszego...

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 12 czerwca 2007, o 21:09

Jak prezydent rozwali tam A6 to na bank zlikwidują zwężenie ;)

ODPOWIEDZ