Stawiajac na szali nawet opoznienie projektu o rok, czy dwa lata... chyba kazdy sie zgodzi, ze jest to warte uratownia tych drzew? Prawda jest taka, ze zielen to byl jeden z mocniejszych plusow tego miasta... A powiedzmy sobie szczerze Wroclawiem czy Krakowem nie jestesmy i z kazdym, nawet takim najmniejszym "plusikiem" powinnismy obchodzic sie jak z jajkiem.
Układ komunikacyjny Galerii Korona (Tysiąclecia PP, Radiowa)
- panGargamel
No tak, bo drzewa rosnace dziesiąt lat są mniej ważne niz tusz... Gdzie ja zyje...
Na zachodzie, za grube sumy sadzi sie aleje z wyrosnietych drzew, a tu bezmyslnie wszystko idzie pod topor... Doslownie nie ogarniam.
Stawiajac na szali nawet opoznienie projektu o rok, czy dwa lata... chyba kazdy sie zgodzi, ze jest to warte uratownia tych drzew? Prawda jest taka, ze zielen to byl jeden z mocniejszych plusow tego miasta... A powiedzmy sobie szczerze Wroclawiem czy Krakowem nie jestesmy i z kazdym, nawet takim najmniejszym "plusikiem" powinnismy obchodzic sie jak z jajkiem.
Łyso wszędzie, pusto wszędzie...
Co to będzie?
Pięknie będzie!
Tu wytniemy drzewo, a tam ekran będzie!
Co to będzie?
Pięknie będzie!
- Petras
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Oni dobrze wiedzą, że mają władzę, a my niewiele zrobimy. Więc oni niewiele sobie z nas robią.
To nie jest już jakiś brak przemyśleń. To już jest debilizm jeżeli z jednej strony rozbudowuje się Al. Tysiąclecia do parametrów rogi dwujezdniowej, a z drugiej wieżowcem ucina wszelkie perspektywy przedłużenia ul. Pocieszki do ul. Okrzei. Tylko wtedy dwujezdniowa Tysiąclecia miałaby jakiś sens.
W perspektywie wieloletniej widzę Tysiąclecia jako znakomity parking na pasach zewnętrznych, wzorem Bohaterów Warszawy.
To nie jest już jakiś brak przemyśleń. To już jest debilizm jeżeli z jednej strony rozbudowuje się Al. Tysiąclecia do parametrów rogi dwujezdniowej, a z drugiej wieżowcem ucina wszelkie perspektywy przedłużenia ul. Pocieszki do ul. Okrzei. Tylko wtedy dwujezdniowa Tysiąclecia miałaby jakiś sens.
W perspektywie wieloletniej widzę Tysiąclecia jako znakomity parking na pasach zewnętrznych, wzorem Bohaterów Warszawy.
"Rzecznik MZD zapowiada, że mimo protestów inwestycja zostanie zrealizowana."
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Bohaterów będzie przedłużana do Cedzyny. Uchwalono nawet jakiś plan. Pamiętam, bo wklejałem na to forum artykuły.
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
- Nowak
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Poglądowo korytarz http://www.gis.kielce.eu/geoportal_tool ... ?link=1542
- panGargamel
Nie no, nie moge na to patrzec...
I nigdy nie podaruje. Lubawski w moich oczach, bedzie zapamietany jako drwal co przeszkadzaja mu drzewa i zielen oraz budowniczy ekspresowek przez miasto i stawiacz ekranow. A szkoda, bo ma tez na swoim koncie pozytywne rzeczy, ktore jednak calkowicie bledna w starciu z powyzszym.
I nigdy nie podaruje. Lubawski w moich oczach, bedzie zapamietany jako drwal co przeszkadzaja mu drzewa i zielen oraz budowniczy ekspresowek przez miasto i stawiacz ekranow. A szkoda, bo ma tez na swoim koncie pozytywne rzeczy, ktore jednak calkowicie bledna w starciu z powyzszym.
Co to będzie?
Pięknie będzie!
Co to będzie?
Pięknie będzie!
- Thermalcake
- MAŁY
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
nie wiem czemu pomścicie tak na tego Lubawskiego, on nie jest z MZD a za pewnie i jemu przepisy o decybelach się nie podobają ale co może? albo droga z ekranami albo wcale. Mam nadzieję że zmienią się przepisy i pozdejmują w pierony to dziadostwo. Ale o drzewa mógł zabiegać ... ;(
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
tutaj nie będzie ekranów a wycinka, tak jak i droga nie była potrzebna. Wystarczyło wydłużyć prawoskręt z Tysiąclecia w Solidarności i korki (które i tak występują sporadycznie) skróciłyby się. A akurat tym się nie zajmują tylko poszerzają i zostawiają wąskie gardło.
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
- panGargamel
To co, nie ma on nic do gadania o puszczeniu lub nie ekspresowki przez miasto jak bez ekranow sieniedasie?
Poza tym ja nie widze w innych miastach takich cudow jak wlasnie stawiane ekrany na Żelaznej. O tym kolejnym wiadukcie juz nie wspomne...
Normalnie wszystko zle...
Poza tym ja nie widze w innych miastach takich cudow jak wlasnie stawiane ekrany na Żelaznej. O tym kolejnym wiadukcie juz nie wspomne...
Normalnie wszystko zle...
Co to będzie?
Pięknie będzie!
Co to będzie?
Pięknie będzie!