a mam pytanie: skąd wziąłeś zdjęcie satelitarne i do tego tak dokładne? Bo na Google Maps nie ma dobrej rozdzielczości
MZD Kielce - Węzeł Żelazna - Rondo im.Herlinga-Grudzińskiego
-
Crux
A ma ktoś zdjęcia satelitarne innych regionów miasta? To zamieszczone zdjęcie jest dość "świeże", bo o ile mnie oczy nie mylą, to zostało zrobione po rozpoczęciu budowania biurowca Kolportera i po zakończeniu przebudowy Jesionowej. Jeżeli ktoś ma - to niech podeśle linkaMichał pisze:Ktoś podał kiedyś tu link na forum...
Gdyby tak maps.google.com zostało zaktualizowane o nasze miasto. Ostatnio, zamieszczono dokładne zdjęcia Morawicy i okolice Daleszyc. Może więc kiedyś przez przypadek satalita zbłądzi nad Kielce
Prosze przejsc do innego tematu :> Mozna szukac przez opcje "Szukaj" 
Dla leniuchów:
http://inwestycje.jupiter.superhost.pl/ ... =8125#8125
Dla leniuchów:
http://inwestycje.jupiter.superhost.pl/ ... =8125#8125
Miejmy nadzieje ze jak juz zaczna budowac to zrobia od razu dwa pasma od dworca do skrzetli. Chociaz u nas jest wszystko mozliwe i moga sobie zostawic tylko miejsce pod drugie pasmo, ktore dobuduja za 10 lat
Jak juz powstanie dwopasmowa Nowozelazna to powinni po obu stronach ulicy na calej jej dlugosci zrobic wysokie ekrany akustyczne, takie jak sa np. na obwodnicy Jedrzejowa. Zaslonilo by to widok na ta przykrą czesc miasta, ktora IMHO powinni zrownac z ziemia i zaorac
Jak juz powstanie dwopasmowa Nowozelazna to powinni po obu stronach ulicy na calej jej dlugosci zrobic wysokie ekrany akustyczne, takie jak sa np. na obwodnicy Jedrzejowa. Zaslonilo by to widok na ta przykrą czesc miasta, ktora IMHO powinni zrownac z ziemia i zaorac
Oooooo to jest mysl! W prosty sposob mozemy zaslonic to, co brzydkie. Ja mysle, ze zbuduja od razu 2 pasy...ice pisze:Jak juz powstanie dwopasmowa Nowozelazna to powinni po obu stronach ulicy na calej jej dlugosci zrobic wysokie ekrany akustyczne, takie jak sa np. na obwodnicy Jedrzejowa. Zaslonilo by to widok na ta przykrą czesc miasta, ktora IMHO powinni zrownac z ziemia i zaorac
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
ostatnio jechałem przez sporą część Europy (Sofia, Belgrad, Budapeszt...) i bardzo mi się podobały ekrany w tej ostatniej stolicy. Nie były tak proste jak u nas, ale łukowate, zakrzywione do wewnątrz u góry. Bazując na mojej skromnej wiedzy o falach, wydaje mi się, że w lepszym stopniu spełniają swą rolę, a do tego lepiej wyglądają (zwłaszcza od zewnątrz). Wygląda to mniej więcej tak:MeehoweCK pisze:(...)trasa z ekranami wygląda jakoś tak bardziej... metropolitarnie(...)
/______\ tyle że są łuki a nie proste (nie mogłem tego uchwycić innym znakiem
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji