MZD Kielce - Węzeł ul. Radomska/Solidarności
Powiem tak. Jechałem sobie naszą wspaniałą estakadą (lewym pasem) od Reala w stronę Tesco. Od połowy drogi CAŁA moja uwaga skupiona była na obserwacji prawego pasa, po którym poruszał się sznur pojazdów. Udało mi się bezpiecznie włączyć tuż przed szykaną. W tym momencie zdałem sobie sprawę, że minąłem właśnie przejcie dla pieszych, na które ANI RAZU nawet nie spojrzałem. Uwierzcie mi, CAŁA uwaga poruszającego się po lewym pasie kierowcy skupiona jest pojazdach poruszających się po prawym pasie! Nie chcę krakać, ale naprawdę dojdzie w ten sposób do potrącenia wchodzącego na przejście pieszego. Nie było tego wcześniej, cała uwaga kierowcy skierowana była do przodu. Głupi fotoradar przed przejściem zadziałał by sto razy lepiej. Głupota, głupota i jeszcze raz głupota...
Dało się zbudować to "gówno", to da się je zlikwidować! Miejmy nadzieję, że to nastąpi już niebawem... Widzę, że wszyscy jesteśmy zgodni - fotoradar to najlepsze rozwiązanie, jeśli obecnie nie stać miasta na przejście podziemne, lub na kładkę nad ulicą...
Jak to wygląda (szok
):

PS - Tak teraz patrzę na ten chodnik i na bardzo dużą przestrzeń między nim a ulicą... Czy nie dało się tam zrobić trasy rowerowej?
Zmieściła by się bez najmniejszego problemu... Miejsce jest cały czas i nic nie stoi na przeszkodzie, by ją jeszcze wybudować - prace na Alei Solidarności przecież trwają cały czas. Tylko nie taką jak na Łódzkiej, lecz taką z asfaltu - dużo wygodniejsza dla rowerzystów i ładniejsza niż ta z kostki.
Jak to wygląda (szok

PS - Tak teraz patrzę na ten chodnik i na bardzo dużą przestrzeń między nim a ulicą... Czy nie dało się tam zrobić trasy rowerowej?
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Cały ciąg komunikacyjny od Barwinka do miejsca o którym właśnie dyskutujemy po swej wschodniej stronie ma dość słabe piesze obłożenie i myślę że na całej długości tego odcinka można by zrobić funkcjonalną ścieżkę rowerową.Grzegorz pisze:Czy nie dało się tam zrobić trasy rowerowej?Zmieściła by się bez najmniejszego problemu...

- cm
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
To jest kompletna paranojaGandalf pisze:To chyba ewenement na skalę krajową dot. stolicy województwa. Niechlubny ewenement... Wygląda to fatalnie...Grzegorz pisze:Jak to wygląda (szok):