Akcje, wydarzenia

To, co mozemy zrobic.

Moderatorzy: sueno, Daniel, Cyniczny Optymista

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Akcje, wydarzenia

Post autor: Autor » 6 września 2008, o 12:02

Zdecydowalem sie utworzyc nowy dzial , szczegolnie majac na mysli Obiady Czwartkowe i to, co robi Cyniczny, zeby wszystko bylo w jednym miejscu, bo obecnie tworzyl sie maly nielad.

Cyniczny Optymista
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Cyniczny Optymista » 9 września 2008, o 12:59

Proponuje, by wykorzystac ten watek do takich komentarzy ogolnych.

Napisze tak - ja pier... :)
Ale w takim pozytywnym tego slowa znaczneniu.
Spotkalismy sie zaledwie w niedziele, zeby pogadac o konkretach, kilkanascie dni temu praktycznie sie nie znalismy (zreszta, nadal sie tak naprawde nie znamy - trzeba by chyba jakies takie zwykle ochlejstwo zorganizowac ;) a dzis zaczynam wierzyc, ze my naprawde zrealizujemy czesc (jesli nawet nie wszystkie, to wiekszosc) tych pomyslow.

Ja pier..., panowie, ja pier... :)

Dziekuje za zaszczyt, prawdziwy zaszczyt, wspolpracowania z Wami.
Cynizm Optymizm i Ironia
Te trzy: z nich zas najwazniejszy jest dystans do samego siebie :)

Awatar użytkownika
tom
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: tom » 9 września 2008, o 13:28

Powiem Wam, że w tak krótkim okresie zgromadziło się tyle ciekawych pomysłów, że nie wiem od czego zacząć i w co włożyć ręce. Trzeba to wszystko jakoś posegregować, poukładać, wytyczyć plan działania.

Czekam aż pojawi się wątek jednego z użytkowników, który zadeklarował koordynację projektu uruchomienia kina letniego na bocznej ścianie kina Moskwa od strony Placu Artystów. Moim zdaniem to jest dopiero pomysł! :).

Podziękujemy, pogratulujemy, ale najpierw doprowadźmy do końca! 8)
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 9 września 2008, o 13:40

tom pisze: Podziękujemy, pogratulujemy, ale najpierw doprowadźmy do końca! 8)
Otóż to :wink:
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 9 września 2008, o 13:47

Czy ktoś z trójki sueno, RZ, Cyniczny Optymista mógłby założyć wątek o sondzie, ankiecie, badaniu społecznym dotyczącym wizerunku Kielc wśród mieszkańców Polski? Ja wiem, że tutaj na forum większość informacji już się pojawiła, ale są one porozbijane po różnych wątkach, ciężko cokolwiek znaleźć. Dlatego jeżeli czas pozwoli to prosiłbym o zamieszczenie Waszych wizji sondy (można po prostu przenieść wypowiedzi z innych wątków) o których dyskutowaliśmy na "niedzielnym obiedzie czwartkowym" :).
Komisja Rewizyjna czuwa!

Oskar
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Oskar » 9 września 2008, o 13:49

Cyniczny Optymista pisze:trzeba by chyba jakies takie zwykle ochlejstwo zorganizowac ;)
Za organizację tej "akcji" czy jak tam wolicie "wydarzenia", ja z chęcią się podejmę :wink:

Myślę, że trzeba trochę wyhamować i zejść na ziemię. Wszystko super tylko, żeby w pewnym momencie nie brakło zapału czy też najzwyczajniej czasu. Powili i konsekwentnie realizować kolejne pomysły, a będzie dobrze :!:

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 9 września 2008, o 13:54

tom pisze:Czy ktoś z trójki sueno, RZ, Cyniczny Optymista mógłby założyć wątek o sondzie, ankiecie, badaniu społecznym dotyczącym wizerunku Kielc wśród mieszkańców Polski? Ja wiem, że tutaj na forum większość informacji już się pojawiła, ale są one porozbijane po różnych wątkach, ciężko cokolwiek znaleźć. Dlatego jeżeli czas pozwoli to prosiłbym o zamieszczenie Waszych wizji sondy (można po prostu przenieść wypowiedzi z innych wątków) o których dyskutowaliśmy na "niedzielnym obiedzie czwartkowym" :).
O swojej wersji sondy założę, jak dokończę wątek Wzgórza Zamkowego.
Jest jeszcze kilka innych pomysłów, ale - po pierwsze nie zawsze mam wystarczająco dużo czasu na pisanie, po drugie - w ogóle piszę dośc powoli. :wink:
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
Ja-ck

Post autor: Ja-ck » 9 września 2008, o 16:11

Oczywiście wątek kina letniego niedługo sie pojawi (najprawdopodobniej jutro), tylko chce jeszcze zrobić pare fotek tego miejsca i wrzucić od razu tutaj, a do lata jeszcz daleko :P
"Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"

Cyniczny Optymista
Kontakt:

Post autor: Cyniczny Optymista » 9 września 2008, o 17:21

Oskar,

wiec mysl. Chetnie bym sie spotkal na luzie :)

Pzdr
Cynizm Optymizm i Ironia

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 9 września 2008, o 17:24

Prosiłbym Administratora o wybranie dwóch-trzech użytkowników na moderatorów tego działu. Żeby się bałagan nie tworzył...
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

pk5

Post autor: pk5 » 9 września 2008, o 17:39

Ja już czekam na akceptację :P

kto jeszce chce?

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 14 września 2008, o 16:04

Cyniczny Optymista pisze:Oskar, wiec mysl. Chetnie bym sie spotkal na luzie :)
Tutaj nie ma co myśleć. Miejsce jest, a pomysł czeka od pierwszego spotkana dotyczącego stowarzyszenia. Nawet padła pewna deklaracja, że po rejestracji, mała (choć niekoniecznie taka mała) imprezka się odbędzie. Teraz można na spontanie coś zorganizować tylko czy w taką pogodę jest sens? Może przeczekać zimę, zintegrować się na forum, spotkaniach, akcjach, a wiosną się zabawić? Aha i od października będzie o to ciut ciężej ponieważ pora wracać do stolicy... Niech lud zadecyduje :wink:

rzeczownik

Post autor: rzeczownik » 14 września 2008, o 19:48

Oskar pisze: ...
Nie żebym miał być głównym hamulcowym tych działań, bo są one godne naśladowania, ale faktycznie bez stowarzyszenia zarejestrowanego w KRS nie ma szans na realizację poważniejszych pomysłów. Stowarzyszenie działające jako organizacja pożytku publicznego to niedrogi sposób na urzeczywistnienie zgłaszanych projektów, umożliwiający podejmowanie partnerskiego dialogu z instytucjami samorządowymi i społecznymi, uzyskiwanie dotacji publicznych, środków od sponsorów czy choćby nawet zwykłych odpisów od podatku.

od moderatora (sueno): Proszę o nie cytowanie wypowiedzi, która znajduje się bezpośrednio nad Twoją.

Oskar
Kontakt:

Post autor: Oskar » 15 września 2008, o 09:07

rzeczownik choć cytowałeś moją wypowiedź to jednak rozumiem, że większość Twojego komentarza tyczyła się poprzednich postów. Zgadzam się z Tobą w 100%, sęk jednak w tym, że przy czytaniu zorientowałem się, iż nowi zaangażowani, niekoniecznie mój post musieli w 100% zrozumieć ponieważ nie wiedzą wszystkiego. No więc:
- imprezka miała się odbyć jako ukonorowanie naszych pierwszych wspólnych działań, czyli rejestracja SKI, ot taki sobie luźny termin rzuciliśmy (jak się okazuje bardzo luźny ;)),
- zabawa połączona z ogniskiem i grillem miała/ma odbyć się na działce poza miastem gdzie nikt żadnego "ale" po godzinie 22 mieć nie będzie, a nakłady na to, raczej potrzebne są głębsze niż większe :wink:.

Cyniczny Optymista
Kontakt:

Post autor: Cyniczny Optymista » 24 września 2008, o 16:58

Oskar, rzeczywiscie ciekawe jest to powiazanie imprezy z opijaniem sukcesow.
Osobiscie jestem za ;)

Kolejna rzecz.
Zdarzaja sie watki bardzo podobne, traktujace o niemal identycznej tematyce, chcace realizowac niemal identyczne pomysly - przynajmniej ja odnioslem takie wrazenie.
W zwiazku z powyzszym mam propozycje:

- W celu unikniecia powstania dublujacych sie tematow mozna by to zglaszac w tym watku, a takze zglaszac je adminom.
Jesli ow admin przychylilby sie do tej opinii o podobienstwie moglby podjac decyzje o scaleniu tych dwoch watkow - oczywiscie, tylko za zgoda tworcow obu watkow.

Jak by to mialo wygladac?
Otoz admin pytalby autora dublujacego sie watku o zgode na polaczenie z jakims watkiem - wysylajac link do watku podobnego.
(to samo pytanie kierowane by bylo do watku autora z ktorym watek mialby byc scalonym)
Jesli uzyskalby zgode (i tylko wtedy ) moglby je polaczyc ze soba likwidujac rownoczesnie jeden z nich.

Proponuje, by dolaczac watek pozniejszy do starszego, likwidujac rownoczesnie ten pierwszy.
(Inna mozliwosc - przesuwamy i usuwamy watek zawierajacy mniej wypowiedzi)

Co Wy na to?

Pzdr
Cynizm Optymizm i Ironia

ODPOWIEDZ