Zareklamowanie obiadów czwartkowych i wieczorów angielskich
Moderatorzy: sueno, Daniel, Cyniczny Optymista
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
nie mam pojęcia
Ja za stary jestem 
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
- sueno
- Kontakt:
Zadzwoń może i zapytaj
Na zdjęciach widzę młodszych od Ciebie 
EDYTA: Na końcu audycji zapraszają wszystkich chętnych do studia
Odsłuchaj ostatnie 1,5 minuty 
EDYTA: Na końcu audycji zapraszają wszystkich chętnych do studia
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2008, o 17:06 przez sueno, łącznie zmieniany 1 raz.
- sueno
- Kontakt:
23:40 po raz pierwszy wspomniano o Obiadach Czwartkowych
25:30 Siejka mówi o naszej wizycie na komisji i o Obywatelskiej Inicjatywie Uchwałodawczej
Chciałbym zauważyć na jeszcze jedną rzecz, która mnie niepokoi bo ogranicza OC do spotkań studentów. OC = studenci. Trzeba zaznaczać że to spotkania wszystkich a nie tylko studentów.
audycja do pobrania i odtworzenia w winampie pod adresem: http://webadmin.radio.kielce.pl/image.p ... 66&src=mdo
25:30 Siejka mówi o naszej wizycie na komisji i o Obywatelskiej Inicjatywie Uchwałodawczej
Chciałbym zauważyć na jeszcze jedną rzecz, która mnie niepokoi bo ogranicza OC do spotkań studentów. OC = studenci. Trzeba zaznaczać że to spotkania wszystkich a nie tylko studentów.
audycja do pobrania i odtworzenia w winampie pod adresem: http://webadmin.radio.kielce.pl/image.p ... 66&src=mdo
- sueno
- Kontakt:

KIELCE
2 grudnia 2008 - 0:01
Paweł Gągorowski najlepszym kieleckim radnym
Paweł Gągorowski został uznany za najlepszego kieleckiego radnego tej kadencji w internetowej sondzie "Echa Dnia”.
W internetowej sondzie wzięło udział 4996 internautów, którzy głosowali na najlepszego ich zdaniem radnego tej kadencji. Aż 29,6 procent głosów zebrał Paweł Gągorowski z Platformy Obywatelskiej. Jego pracę dobrze oceniło blisko 1500 osób.
- Bardzo się cieszę z pierwszego miejsca. Myślę, że wielu sympatyków wśród młodych ludzi, a przecież oni głównie głosują w Internecie, zyskały moje dwa najnowsze pomysły. Mam duży udział w powstaniu "obiadów czwartkowych” (młodzi kielczanie spotykają się, aby rozmawiać, co trzeba zmienić w Kielcach i jak to zrobić - przyp. red.) i zawiązaniu inicjatywy obywatelskiej wznoszenia projektów uchwał do Rady Miasta - tłumaczy swoje zwycięstwo w sondzie Paweł Gągorowski.
MA ZAWSZE WŁĄCZONY TELEFON
Dodaje, że bardzo często spotyka się z mieszkańcami Ślichowic, Czarnowa i rejonu ulicy Batalionów Chłopskich, czyli okręgu, z którego startował do samorządowych wyborów. - Mój telefon jest zawsze włączony i w każdej chwili można się ze mną umówić na spotkanie. Wielu mieszkańców przychodzi też do mnie na dyżury, aby zgłosić problem. Ludzie doceniają łatwy kontakt i to, że udaje mi się pomóc, na przykład w zamontowaniu świateł na ruchliwym skrzyżowaniu, wymalowaniu pasów dla pieszych, czy oświetleniu ulicy.
- Kilka dni temu byli u mnie mieszkańcy z ulicy Piekoszowskiej, którzy prosili o wymalowanie znaków poziomych na jezdni. Wcześniej w Miejskim Zarządzie Dróg nic nie załatwili. Po mojej interwencji znaki pojawiły się w ciągu dwóch tygodni. A dzisiaj dzwonili do mnie kielczanie z ulicy Grunwaldzkiej, którzy proszą o ułożenie 200 metrów chodnika wzdłuż drogi do szkoły. Jestem z nimi umówiony na spotkanie i mają mi pokazać to miejsce - tłumaczy.
NAJWAŻNIEJSZE JEST LOTNISKO
Jego cel do zrealizowania w tej kadencji to przynajmniej rozpoczęcie budowy lotniska w Obicach. - Mimo różnić politycznych z prezydentem Kielc, chce go wspierać w tym pomyśle, gdzie tylko się da. Myślę, że moją zasługą i posła Artura Gierady, którego prosiłem o pomoc, jest to, że rząd obiecał wpisać nasz port do ogólnopolskiego planu zagospodarowania przestrzennego - wyjaśnia.
Radny przez dwa lata kadencji złożył 15 interpelacji, to nieco więcej niż średnia. Na jednego radnego przypada 13 wniosków. Najaktywniejszy był Witold Borowiec z Porozumienia Samorządowego, który przygotował aż 39 interpelacji.
Agata Kowalczyk
źródło: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /706687032
Dzwonił do mnie przed chwilą Paweł Gągorowski i prosił, żeby przekazać, że z jego ust padły tylko słowa, iż popiera inicjatywy Obiadów Czwartkowych, w tym OIU. Paweł jest już po rozmowie z dziennikarką Echa Dnia - poprosił ją o zamieszczenie w jutrzejszym wydaniu sprostowania (jak powiedziała dziennikarka: "małe szanse") i wprowadzenie zmian w artykule na stronie www (to mu obiecała).
Wychodzi na to, że ktoś w Echu się uwziął na OC
?
Wychodzi na to, że ktoś w Echu się uwziął na OC
-
Cyniczny Optymista
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Ja rowniez otrzymalem taki telefon od pana Gagorowkiego, gdzie powiedzial, ze absolutnie nie jest prawda, iz jest on autorem tych slow - w razie potrzeby zobowiazal sie do przedstawienia nagrania rozmowy, ktora odbyl.
I...powiem tak - nie mam powodu, zeby mu nie wierzyc.
Przeciez wiedzial, ze na pewno cos takiego wychwycimy, a po co mu klamac, jesli z takim wynikiem moglby myslec o byciu kandydatem PO na prezydenta miasta (a wiem skadinad, ze PO o takim kandydacie mysli)
I pomyslec ze to wszystko po mojej tyradzie broniacej jakby Echa w innym watku...
Ja powiem tak - mozemy to wykorzystac w ten sposob. Bedziemy zadac sprostowania, a w ramach "odszkodowania" zamieszczenia porzadnego artykulu o OC w weekendowym wydaniu Echa za 2 tygodnie.
Jesli nie...coz, pomyslimy o innych sposobach.
Bo...z calym szacunkiem dla pana Gagorowskiego i PO - sila Obiadow jest apolitycznosc i niezaleznosc, zas utozsamienie nas z jakakolwiek partia nie jest korzystnym dla naszego profilu dzialalnosci...
Oczywiscie, musimy sie wziac za napisanie dementi - oficjalnego, ktore wyslemy do Echa oraz...zaczac dzwonic do nich z lamentami.
Nie dac im zyc dopoki nie sprostuja.
041 36 36 117 - numer do internetowego wydania
041 34 95 353 - numer do papierowego wydania
Pzdr
A.
I...powiem tak - nie mam powodu, zeby mu nie wierzyc.
Przeciez wiedzial, ze na pewno cos takiego wychwycimy, a po co mu klamac, jesli z takim wynikiem moglby myslec o byciu kandydatem PO na prezydenta miasta (a wiem skadinad, ze PO o takim kandydacie mysli)
I pomyslec ze to wszystko po mojej tyradzie broniacej jakby Echa w innym watku...
Ja powiem tak - mozemy to wykorzystac w ten sposob. Bedziemy zadac sprostowania, a w ramach "odszkodowania" zamieszczenia porzadnego artykulu o OC w weekendowym wydaniu Echa za 2 tygodnie.
Jesli nie...coz, pomyslimy o innych sposobach.
Bo...z calym szacunkiem dla pana Gagorowskiego i PO - sila Obiadow jest apolitycznosc i niezaleznosc, zas utozsamienie nas z jakakolwiek partia nie jest korzystnym dla naszego profilu dzialalnosci...
Oczywiscie, musimy sie wziac za napisanie dementi - oficjalnego, ktore wyslemy do Echa oraz...zaczac dzwonic do nich z lamentami.
Nie dac im zyc dopoki nie sprostuja.
041 36 36 117 - numer do internetowego wydania
041 34 95 353 - numer do papierowego wydania
Pzdr
A.
Ostatnio zmieniony 2 grudnia 2008, o 08:59 przez Cyniczny Optymista, łącznie zmieniany 1 raz.
Cynizm Optymizm i Ironia
Te trzy: z nich zas najwazniejszy jest dystans do samego siebie
Te trzy: z nich zas najwazniejszy jest dystans do samego siebie
Kurcze, coś tu zaczyna się komplikować...
Ewidentnie jesteśmy już rozpoznawalni i z tego co widzę dziennikarze potrzebują pewnych schematów... bez tego nie umieją funkcjonować.
Rozmowawiałam o tym z jedną z dziennikarek, mówiła ze niestety tacy są.Robią wiele rzeczy na raz, wiele spotkań, rozmów i stąd to upraszczanie.
Obrażać się nie możemy na nich, ale trzeba pilnować by jak najprecyzyjniej o nas pisali.
Ewidentnie jesteśmy już rozpoznawalni i z tego co widzę dziennikarze potrzebują pewnych schematów... bez tego nie umieją funkcjonować.
Rozmowawiałam o tym z jedną z dziennikarek, mówiła ze niestety tacy są.Robią wiele rzeczy na raz, wiele spotkań, rozmów i stąd to upraszczanie.
Obrażać się nie możemy na nich, ale trzeba pilnować by jak najprecyzyjniej o nas pisali.
Nemo est casu bonus
Takie jedno moje spostrzeżenie dotyczące "studenckiej etykiety" obiadów czwartkowych - jeśli dowiedziałbym się o obiadach z echa nie pojawiłbym sie w niedziele ponieważ studia ukończyłem 5 lat temu... i generalnie nie widziałbym potrzeby uczestniczenia w takim spotkaniu "studenckim"
Dobrze że o obiadach dowiedziałem sie tego forum gdzie informacja jest bardzo czytelna "obiady czwartkowe" - ludzie którzy chcą zrobić coś dobrego dla kielc...
Dlatego uważam, że trzeba mocno naciskać na echo aby w kolejnych artykułach wyrażnie akcentowali do kogo skierowane są obiady czwartkowe
pozdrawiam
Dobrze że o obiadach dowiedziałem sie tego forum gdzie informacja jest bardzo czytelna "obiady czwartkowe" - ludzie którzy chcą zrobić coś dobrego dla kielc...
Dlatego uważam, że trzeba mocno naciskać na echo aby w kolejnych artykułach wyrażnie akcentowali do kogo skierowane są obiady czwartkowe
pozdrawiam
- sueno
- Kontakt:
Ja mam od dawna wyrobione zdanie nt. żetelności "Echa Dna" i ciężko to nazwać obrażaniem się. Uważam że nie należy współpracować z tym, kto celowo wkłada ci kij pomiędzy szprychy. Inaczej tego nazwać nie można skoro informacje są celowo przeinaczane.MeehoweCK pisze:Nie obrażę się, pod warunkiem, że będzie sprostowanie. Jeśli nie będzie, to ja proponuję bojkot Echa
Nazywanie pismaków z echa dziennikarzami obraża ten zawód i osoby je wykonujące...