Zareklamowanie obiadów czwartkowych i wieczorów angielskich

To, co mozemy zrobic.

Moderatorzy: sueno, Daniel, Cyniczny Optymista

Żabcia

Post autor: Żabcia » 2 grudnia 2008, o 14:21

Chłoapki juz mam przygotowane pismo do redakcji:

Szanowna Pani,

Piszę do Pani w zwiazku z ukazaniem się w dziejszym wydaniu Echo Dnia artykułu na temat radnego PO Pawła Gagorowskiego. Jakkolwiek pozytywnie oceniamy jego pracę, nie możemy zgodzić się z jedną z wypowiedzi dotyczaca działalności i powstania grupy "Obiady czwartkowe". Pan Paweł Gągorowski owszem popiera naszą działalność i był za przyjęciem projektu Obywatelskiej Inicjatywy Uchwałodawczej- co nas bardzo cieszy, jednak nie miał nic więcej wspólnego z naszą grupa. Zależy nam przede wszystkim na apolityczności, stąd tez pomysł OIU, by jak najbardziej odpartyjnić projekty wnoszone na sesje Rady Miasta. Cieszy nas fakt pozytywnej wypowiedzi Pana radnego, jednak uważamy, że godzi ona w naszą apolityczność. Pan Gągorowski poinformował nas,że doszło w tym wypadku do pewnej nieścisłości. Zaprzecza jakby wprost przypisywał sobie powstanie inicjatywy jaką są "obiady czwartkowe".
Dlatego tez, licząc na Państwa rzetelność i uczciwość, a jednocześnie chęć współpracy z naszą grupą prosilibyśmy o zamieszczenie artykułu w jednym z wydań Echa Dnia, na temat "obiadów czwartkowych". Stworzy to okazję do lepszego poznania jej działaczy i twórcy. Mamy wiele pomysłów na Kielce, chcemy wprowadzić je w życie i bez współpracy Państwem może nam być trudno to zrealizować. Dopiero zaczynamy swoją działalność, a już mamy na swoim koncie parę małych sukcesów, stąd też prosimy o uszanowanie nas, naszej idei i pozytywne rozpatrzenie tej prośby.

Z wyrazami szacunku i chęcią dalszej owocnej współpracy

Licze że zadziała :-)
Nemo est casu bonus

Cyniczny Optymista
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Cyniczny Optymista » 2 grudnia 2008, o 14:43

Jutro mamy spotkanie robocze OC. Usiadziemy, pogadamy, wspolnie cos ustalimy.

Osobiscie jestem za nie chodzeniem na zadne wojny.
Sprobujmy uzyskac cos w zamian, nie wytaczajmy od razu armat, bo na wojnie wszyscy traca.
A - nie bede ukrywal, ze w tym przypadku, to my moglibysmy chyba stracic wiecej.

Moze i Echo nie jest zawsze sie sprawdza, ale...ja naprawde uwazam, ze OC bez wsparcia mediow nie beda mialy takiej sily przebicia jaka maja obecnie.
Staram sie nie naduzywac swojej pozycji tfurcy i pomyslodawcy Obiadow ;), ale w sytuacji w ktorej uznam, opierajac sie na swoim doswiadczeniu i ocenie sytuacji, ze winieniem zglosic votum separatum i powiedziec liberum veto, bede to robil.
Dzis, po raz pierwszy, jest taka sytuacja.
Dzis uwazam, ze OC nie bedzie sluzylo zaognienie stosunkow z Echem i prosze Was o to, byscie pozwolili mi to zalatwic na swoj sposob.

Wiecie jak cenie Wasze zdanie. Jak staram sie konsultowac kazda, najbardziej nawet blacha decyzje, jak nie ingeruje w dzialania uwazajac, ze tylko razem mamy szanse.
Ale tez wiem, ze rola lidera jest czasem pojscie pod prad i wziecie na siebie jakiejs niepopularnej decyzji.
I dzis uwazam, ze choc wiekszosc z Was wolalaby podjac jakies bardziej stanowcze kroki - to lepiej naszej ekipie przysluzy spokoj i stonowanie.

Moge nie miec racji. Wiem.
Moge sie sie mylic. Wiem.
Ale biore to na siebie.
Prosze Was, byscie mi zaufali.
Wlasnie dzieki temu chodzeniu za instynktem jestem tutaj i udalo nam sie razem dokonac wielu fajnych rzeczy.
Dzis moj nos mowi mi - spokojnie, Cyniku.
I - jesli okaze sie, ze nie mialem racji - sam Wam podstawie swoje dupsko do kopania :)
Natomiast - poki co, prosze Was o danie mi szansy sprobowania sie z Echem po swojemu.

Pzdr
A.
Cynizm Optymizm i Ironia
Te trzy: z nich zas najwazniejszy jest dystans do samego siebie :)

Awatar użytkownika
Ja-ck

Post autor: Ja-ck » 2 grudnia 2008, o 15:10

No cuż artykuły już poszły, ci co mieli wyrobić sobie zdanie to wyrobili (pierwsze wrażenie stracone). Niestety.
Sprostowania? Kto czyta sprostowania?

Pozostaje budować dalej "drogą szeptaną" naszą marke, bo to co usłyszy się od znajomego uznajemy często za bardziej wiarygodne niż to co głoszą media ,i za każdym razem podkreślać naszą niezależność polityczną i otwartość na wszystkich ludzi, a nie na wybrane grupy.

Arku to co pisze Echo to obrażanie obiadowiczów, nie wszyscy godzą się nastawiać drugi policzek, gdy się dostaje w pierwszy.
Liczę nadal, że to był tylko incydent Echa...
"Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"

Żabcia

Post autor: Żabcia » 2 grudnia 2008, o 15:32

Ja jestem dobrej myśli :-)
Liczę, że więcej coś takiego się nie powtórzy. Będę do znudzenia powtarzała, że jestesmy różnorodną wiekowo grupą.

Napisałam też do Luizy Buras, gdzie podziekowałam jej za artykuł, ale też poprosiłam by nie określała nas jako grupy studentów, a raczej grupą w skład której wchodza osoby w każdym wieku.
Nemo est casu bonus

Awatar użytkownika
tom
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: tom » 2 grudnia 2008, o 23:09

Arku, masz moje pełne poparcie. Wierzę, że uda Ci się wyjść z tej sytuacji obronną ręką. I mimo, iż ostatnimi czasy nie mogę uczestniczyć w działalności Obiadów Czwartkowych z taką intensywnością jakbym chciał, to pamiętaj, że nadal możesz liczyć na moje wsparcie. Pamiętaj co mówiłeś i pisałeś do nas na początku naszej działalności - "Yes, we can" :). Ja wierzę, że się uda. Mimo wszystko :).
Komisja Rewizyjna czuwa!

pk5
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: pk5 » 5 grudnia 2008, o 20:54

Zaraz Wam coś zaprezentuję, Kochani :)

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 5 grudnia 2008, o 21:48

Moją propozycją jest po prostu umówienie się na spotkanie reprezentacji Obiadów Czwartkowych z redaktorem naczelnym Echa.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
Ja-ck

Post autor: Ja-ck » 10 grudnia 2008, o 17:25

Obrazek

Pisemna forma prośby o patronat WBK w Kielcach. Jesteśmy już po rozmowie, a pismo ma być oficjalnym potwierdzeniem.

Jeśli ktoś ma uwagi, to proszę do 22.

Jak tylko dostaniemy ten patronat, przygotuje już ostateczną wersje plakatu.
"Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"

pk5

Post autor: pk5 » 10 grudnia 2008, o 17:27

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 10 grudnia 2008, o 17:37

świetne ;) na 1 plakacie brakuje adresu strony. Jak miałbym wybierać te "lepki" z hasłami, to wybrałbym te 1 i napis na dole zmienił na czcionkę z 2 plakatu a napis zmienił na "odjazzd co druga niedziela" :P Coś w ten deseń ;)

Ja-ck:

Szanowny Pani Dyrektorze do lewej strony z akapitem a potem jeden enter i tekst.

W imieniu grupy obywatelskiej "Obiady Czwartkowe" chciałbym prosić o objęcie przez Pańska instytucję honorowym patronatem organizowanych przez nas spotkań z ciekawymi osobami związanymi z naszym regionem. Naszym celem jest aby stały się one kuźnia nowych i ciekawych pomysłów na rozwój i promocję naszego miasta i regionu.
Będzie to dla nas wieki zaszczyt i nobilitacja (coś trzeba tutaj dodać).

Coś w ten deseń ;) Zrób mix pomysłów ;) A przede wszystkim wklej tekst bo tak łatwiej poprawiać niż wklepywać i poprawiać ;)
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

pk5

Post autor: pk5 » 10 grudnia 2008, o 17:41

Ja-ck No i jeszcze Dyrektor do prawej a nie po prawej wysrodkowane:P

wyjustować i drukować:)

sueno fantastyczny pomysł odjazzd co druga niedziela. dobre:)

Żabcia

Post autor: Żabcia » 10 grudnia 2008, o 19:16

Plakat ekstra, ta druga wersja mi się podoba. Brakuje mi tylko tego loga z ludzikami ze strony, ale nie wiem czy pasowałoby do plakatu.

Ja-ck
Szanowny Pani Dyrektorze do lewej strony z akapitem a potem jeden enter i tekst.

W imieniu grupy obywatelskiej "Obiady Czwartkowe" chciałbym prosić o objęcie przez Pańska instytucję honorowym patronatem organizowanych przez [/i]nas spotkań z osobami związanymi z naszym regionem. Naszym celem jest aby stały się one kuźnia nowych i ciekawych pomysłów na rozwój i promocję naszego miasta i regionu.
Będzie to dla nas wieki zaszczyt i nobilitacja (coś trzeba tutaj dodać).

Za dużo "naszym" i "przez". Jak chcesz mogę Ci przesłać pismo które poszło do KITu, tylko dane zmienisz :-)
Nemo est casu bonus

pk5

Post autor: pk5 » 11 grudnia 2008, o 21:06

ktoś napisął tu odpowiedż, ale została ona skasowana? :?: :?:

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 11 grudnia 2008, o 21:39

tutaj była moja informacja z Echa Dna dot. niedzielnego spotkania. Ktoś ją skasował :P Może o to chodzi?
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

pk5

Post autor: pk5 » 11 grudnia 2008, o 22:02

Pewnie tak:P

ODPOWIEDZ