Projekt: "Kino letnie"

To, co mozemy zrobic.

Moderatorzy: sueno, Daniel, Cyniczny Optymista

Awatar użytkownika
Ja-ck

Post autor: Ja-ck » 25 września 2008, o 16:29

Niestety nie dam rady dziś wpaść na Obiad.
Zobaczymy co Arek się dowie o drugiej gruupie i najpierw z nimi się skontaktujemy. Nie chce żebyśmy się dublowali.
W związku z tym odkładam w czasie naszą wizytę w Bazie Zbożowej.

Pzdr
"Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"

Cyniczny Optymista
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Cyniczny Optymista » 26 września 2008, o 10:13

Juz wiem z kim nalezy sie kontaktowac w sprawie stowarzyszenia.

Pzdr
Cynizm Optymizm i Ironia
Te trzy: z nich zas najwazniejszy jest dystans do samego siebie :)

Awatar użytkownika
Ja-ck

Post autor: Ja-ck » 14 października 2008, o 15:38

sueno pisze:Obrazek
Promocja miasta jest bardzo potrzebna
Monika Chmielewska
2008-10-09, ostatnia aktualizacja 2008-10-09 17:53

Dlaczego na ścianie kina Moskwa od strony placu Artystów w lecie nie są wyświetlane filmy? Na przykład dawno zapomniane z muzyką na żywo lub ciekawe, szerzej nieznane (...).

źródło: http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35253, ... zebna.html

Awatar użytkownika
Ja-ck

Post autor: Ja-ck » 14 października 2008, o 22:05

Z rozmowy z Karolem (Gość Specjalny - grupa w skład wchodzi podnajemca kina Moskwa) dowiedziałem się, że głównym problemem z organizacją kina na wiadomej ścianie jest oprócz jej właściciela, cisza nocna. Jak wiemy, w wakacje słonko późno zachodzi, więc nie ma możliwości wcześniejszej projekcji niż w godzinach bliskich 22.

Co więcej w styczniu prawdopodobnie uda im się wkońcu zarejestrować stowarzyszenie. Tak więc, nie będziemy chyba wywarzać otwartych drzwi [ no chyba że ktoś je zamknie :wink: ] Nasze działania powinny więc, skupić na pomocy Moskwianom.

Ostatnio dowiedziałem się, iż kino letnie w Kielcach odbywało się w roku 2005 (od czerwca do końca września), w Pałacyku Zielińskiego. Organizatorem był właściciel(ka) znajdującej się tam kawiarnii. W najbliższym czasie będę chciał się skontaktować z osobami to organizującymi i dowiedzieć się jak to wyglądało i dlaczego zaprzestali.

A oto częściowy repertuar kina letniego 2005:
„Mój Nikifor”
"UNDERWORD"
"DRÓŻNIK"
"PIĘTNO"
"APARTAMENT"

Awatar użytkownika
Tomek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Tomek » 15 października 2008, o 06:20

Pamiętam, że kilka lat temu takie kino letnie było na muszli. Było to tylko w czasie wakacji raz w tygodniu bodajże i leciały polskie klasyki komediowe jak: "Miś", "Seksmisja" itp

Awatar użytkownika
RZ
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: RZ » 15 października 2008, o 08:03

W ogrodzie pałacyku kino letnie działało 2 lata i organizatorem był DŚT (pewnie we współpracy z dzierżawcą kawiarni).
Wsoiminał o tym dyr. Pomorski, gdy byliśmy u niego w sprawie Wzgórza Zamkowego z Cynicznym Optymistą. W kolejnym roku (czyli chyba zeszłym, albo juz w tym? nie pamiętam dokładnie) pogoda ciągle krzyżowała plany i w końcu się poddali.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
Ja-ck

Post autor: Ja-ck » 17 października 2008, o 16:55

Tomek: Nie pamiętasz nic więcej na temat? bardzo jestem ciekaw kto to organizował.

Dziasiaj wraz z Naosem byłem na rozmowie z panią Wiśniewską, właścicielką kawiarni w DŚT. To ona była organizatorem kina letniego.

Udało jej sie zdobyć kontakt w Warszawie i tam kupowała filmy, około 220PLN za kopie. Sprzęt do wyświetlania sama zakupiła, do jego obsługi zatrudniała 1 osobę, natomiast nagłośnienie było urzyczane przez DŚK.

Na początku kino było udane (wstęp wolny), przychodziło nawet ponad sto osób. Seanse odbywały się piątkowymi wieczorami. Z czasem jednak DŚT zaczęło organizować coraz więcej koncertów, które zaczynały kolidować z kinem. Na kino zaczeło przychodzić coraz mniej osób i stało się nie opłacalne, tak więc upadło.

Zaproponowałem, że może udałoby się nawiązać współprace z kinem Moskwa, które zamierza założyć stowarzszenie filmowe i które chce zorganizować kino letnie.
Pani Wiśniewska wyraziła zainteresowanie.

Na ten moment moja wizja Obiadów Czwartkowych w projekcie "Kino letnie" to pomoc kinu Moskwa (mam nadzieje że od nowego roku już Stowarzyszczeniu) w pokonywaniu wszelkich trudności, wykorzystywaniu naszych kontaktów i twórczości myślowej do osiągnięcia wspólnego celu.

Awatar użytkownika
Tomek

Post autor: Tomek » 20 października 2008, o 06:25

No niestety nie wiele więcej pamiętam. Tak "na oko" to było może z 7 lat temu. Na pewno nie było to typowe kino bo wydaje mi się, że filmy były puszczane z DVD. Ekran (może telewizor wielki - nie pamiętam) stał na muszli i film oglądało się z ławek.

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 4 listopada 2008, o 12:47

Gazeta Wyborcza pisze:Kino Moskwa wystawione na sprzedaż

Przyszłość kieleckiego kina stanęła pod znakiem zapytania. Firma Apollo Film ogłosiła przetarg na sprzedaż nieruchomości przy ul. Staszica 5. Być może stanie do niego miasto i uratuje kino.

Na oferty Apollo Film czeka do 1 grudnia. Najpóźniej do końca stycznia przedstawiciele krakowskiej spółki chcą podpisać umowę sprzedaży. Nieruchomość przy ul. Staszica 5 to działki o powierzchni 1777 m kw., budynek, w którym mieści się kino Moskwa, oraz przylegające do niego biura o powierzchni 940 m kw. Cena wywoławcza - 4 mln zł.

- Ta nieruchomość przestała dla nas być rentowna. Potrzebujemy też pieniędzy na inwestycje w Krakowie - tłumaczy Justyna Witas z Apollo Film. W Krakowie firma prowadzi kina Kijów i Mikro. I pieniądze ze sprzedaży Moskwy mają być przeznaczone na poprawę ich konkurencyjności.

Wiadomość zaskoczyła prowadzących kieleckie kino. - Spadło to na nas jak grom z jasnego nieba. Od dwóch lat dzierżawimy budynek, nigdy nie zalegaliśmy z opłatami. Przecież, jeżeli firma za mało zarabia, wystarczy, że podniesie nam czynsz. Po co od razu sprzedawać? - zwraca uwagę Aleksandra Wójcik, pracownica kina. Od ponad dwóch lat budynek, sprzęt i archiwalne filmy dzierżawi Wanda Zychowicz, wieloletnia pracownica Moskwy, a wcześniej innego słynnego kieleckiego kina - Romantica.

Czy Moskwa przestanie istnieć? - Nie zakładamy takiego scenariusza. Mamy nadzieję, że przyszły właściciel pozwoli działać zarówno nam, jak i innym najemcom. A jeśli nie, to przez co najmniej pół roku na pewno będziemy jeszcze wyświetlać filmy - zapowiada Aleksandra Wójcik.

Dzierżawcy kina spotkali się w poniedziałek z prezydentem Kielc Wojciechem Lubawskim. Usłyszeli, że miasto nie zostawi ich bez pomocy. Na najbliższej sesji padnie propozycja wpisania do planu zagospodarowania przestrzennego tego obszaru - w tym miejscu mogłaby być tylko instytucja kulturotwórcza. - Chcemy ukrócić ewentualne pomysły stworzenia tam marketu. Jesteśmy też zainteresowani kupnem nieruchomości. Mamy pomysł na ten obiekt, ale za wcześnie, by o tym mówić. Na pewno jednym z jego elementów będzie dalsza działalność kina - zapowiada Wojciech Lubawski. W środę miejscy urzędnicy spotkają się z przedstawicielami Apollo Film.

Znawcy rynku podkreślają, że nieruchomość przy ul. Staszica 5 jest bardzo atrakcyjna. - To będzie jeden z lepszych przetargów w Kielcach w ostatnich latach. Zastanawiam się tylko, czy cena nie jest zbyt wysoka. Może się okazać, że niewielu będzie zainteresowanych kupnem - twierdzi Krzysztof Wojsa, doradca rynku nieruchomości z biura Eurolocum.

Ogłoszony przetarg to zwieńczenie trwających od lat problemów kina. Budynek przy ul. Staszica 5 spółka Apollo Film zamierzała sprzedać już w 2003 roku razem z Romanticą. Rok później sprzedano tylko kino przy ul. Czarnowskiej. Dwa lata temu, aby pozbyć się mało dochodowej Moskwy, Apollo Film utworzył Regionalną Fundację Filmową, w skład której weszło też rzeszowskie kino Zorza. Kilka miesięcy później Wanda Zychowicz zaczęła dzierżawić budynek i kierować kinem.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce
:arrow: http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... l?skad=rss
To, co mówią pracownicy trochę kłóci się z tym co słyszeliśmy podczas wizyty w "Moskwie". Na pewno wiedzieli co się święci. Przynajmniej w jednym mieli rację - "poczekajcie do stycznia to wszystko się wyjaśni" :)
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Ja-ck

Post autor: Ja-ck » 4 listopada 2008, o 15:18

Nie powiem, że się nie spodziewałem takiego zagrania ze strony Apollo, ale jakoś ta myśl odpłyneła.

A więc jak tylko przeczytałem o tym artykule, wybrałem się do kina,
zorientować jak wygląda sytuacja z pierwszej ręki.

Osoby, z którymi rozmawiałem na prawde sprawiały wrażenie zaskoczonych i wkużonych decyzją Apollo.
Co do czekania do stycznia, to chodziło o zarejestrowanie przez kino Moskwa stowarzyszenia filmowego (papiery są złożone).
I właśnie z zapytaniem o stowarzyszenie wybrałem się do nich.
Na razie nic nie ulega zmianie, ale tak na prawde nie wiadomo jaka będzie przyszłość. Trzeba poczekać do roztrzygnięcia sprzedarzy.

Przy okazji przypomniałem i szerzej przedstawiłem czym są Obiady Czwartkowe.
Niewątpliwie wspomnienie o osobie Karola Krzyczkowskiego, spowodowało, że nie byłem postrzegany anonimowo.

Zastanawiam się też, czy na spotkaniu Arka z prezydentem nie wartałoby wspomnieć o pomyśle Kina Letniego.
Tak, aby jeśli coś planuje co do budynku kina, to wzioł pod uwagę także możliwość organizacji KL.
Powyższy akapit właśnie jest skierowany do Arka :D

Dorzuce tu także ogłoszenie, a raczej prośbe o pomoc od kina:
Kino Moskwa poszukuje zespołu tudzież DJ'a w celu zrobienia charytatywnie podkładu muzycznego "na żywo" do filmu "Gabinet Doktora Caligari".
Jest to film niemy! z roku 1920, z gatunku Horror
Projekcja odbywa się dnia 20.XI.2008 godzina 20.00 lub 20.15
Info dot. filmu:
Pewnego dnia do prowincjonalnego miasteczka przybywa wędrowny hipnotyzer - Caligari. Towarzyszy mu somnambulik Cezar. Od momentu pojawienia się mężczyzn w miasteczku popełniane są zbrodnie, a osoby, które spotykają się z przybyszami, umierają. Podejrzenie pada w końcu na tajemniczych nieznajomych. Ścigany Caligari ucieka do zakładu dla obłąkanych. Okazuje się, że Caligari jest dyrektorem tego szpitala, demonicznym mordercą-manipulatorem, mistykiem praktykującym czarną magie i ogarniętym obsesją posiadania władzy.
reżyseria: Robert Wiene
scenariusz: Hans Janowitz, Carl Mayer
obsada: Werner Krauss, Conrad Veidt, Friedrich Feher
szczegóły: horror, Niemcy 1920r, 71min.

tel. kontaktowy do kina:
519-173-873
041-34-447-34

Jeśli ktoś gra w takim zespole lub zna osoby chętne do darmowej promocji, gorąco zachęcam.

Awatar użytkownika
MadMike

Post autor: MadMike » 4 listopada 2008, o 23:53

Kino letnie??... Jak najbardziej, ale w tym miejscu moim zdaniem taki pomysł jest bardzo mało realny. Z dwóch prostych przyczyn:

-Po pierwsze ze względów ekonomicznych. Seanse musiałyby byc darmowe, a taka impreza wcale nie jest tania biorąc dodatkowo pod uwagę ciągłe składanie i rozkładanie sprzętu. Ktoś musiałby więc założyc działalnośc charytatywną :wink: Ogrodzenie terenu i sprzedawanie biletów nie wchodzi w grę z oczywistych powodów.

-Po drugie z przyczyn technicznych. Mianowicie chodzi o teren pod widownię, stanowisko projektora i ewentualnie nagłosnienie. Nie sądzę, aby miasto pogodziło się z utratą dośc ruchliwej parkowej alejki.

Dlatego z całym szacunkiem dla pomysłodawcy i jego dobrych chęci, nie sądzę aby to był trafiony pomysł.

Osobiście marzy mi się nowy obiekt kulturalny na miejscu Moskwy, lub jej gruntowna przebudowa, tak aby było to miejsce na miarę czasów...

Jeżeli coś takiego by nie wypaliło, to byłbym za zabiegami kosmetycznymi o których już pisałem:

Goła sciana i taras na którym kiedyś były parasaole, powinny zostać odnowione i zagospodarowane.
Nowa nawierzchnia tarasu, barierki, oświetlenie, bardziej szlachetne materiały na ścianach dużo by zmieniły. Na gołej scianie powinna powstać dobrze iluminowana wystawa fotografii filmowej. Może wtedy znalazłby się chętny na zorganizowanie otwartej kawiarni.

Awatar użytkownika
Ja-ck

Post autor: Ja-ck » 7 listopada 2008, o 18:12

Przed chwilą skończyła się audycja w radiu kielce na temat kina Moskwa.

Jadnym z gości był przedstawiciel świętokrzyskiego urzędu marszałkowskiego, który powiedział wiele ciekawych rzeczy na temat kina.
Po pierwsze Apollo film powstało z majątku państwa i to że chcą sprzedać budynek w Kielcach, który dostali za darmo jest "niepokojące".
Zostanie poinformowany o tym Minister Kultury.
Wspomniane zostało, że Apollo film w takiej sytuacji powinno przekazać Kielcom kino Moskowa a nie sprzedawać. Przedstawiciel Urzędu Marszałkowskiego dodał także, że powinniśmy stworzyć (Urząd Marszałkowski, Miasto Kielce, radni, kino Moskwa, instytucje kulturalne Kielc, UJK [bo gościem w studiu był także pan Andrzej Kozieja z Instytutu Filologii Polskiej, który mocno współpracuje z kinem] i miłośnicy kina) lobbing, wspierający akcje odzyskania kina.

Powyższa notka jest tylko bardzo dużym streszczeniem tej audycji. Szkoda, że jej nie nagrałem, bo jednak pamięć jest szybko lotna.

Poniżej przedstawiam odpowiedź Apollo film na artykuł w gazecie wyborczej:
2008-11-07 [14:33:29]

Oświadczenie spółki Apollo Film w związku z publikacją artykułu „Kino Moskwa wystawione na sprzedaż” w kieleckim dodatku do Gazety Wyborczej 4 listopada 2008 roku

Z uwagą zapoznaliśmy się z treścią artykułu „Kino Moskwa wystawione na sprzedaż” autorstwa Pani Moniki Romanowskiej, opublikowanego w kieleckim dodatku do Gazety Wyborczej z 4 listopada 2008 roku. Zdajemy sobie sprawę, że temat losów obiektu kinowego jest dla mieszkańców miasta szczególnie ważny i budzi ich zainteresowanie. Rozumiemy wątpliwości mieszkańców, jednak sytuacja ekonomiczna zmusiła nas do podjęcia zdecydowanych działań, których rezultatem jest m.in. ogłoszenie przetargu na sprzedaż budynku Kina Moskwa.

Jako właściciel nieruchomości chcielibyśmy przedstawić argumenty, które skłoniły nas do podjęcia decyzji o ogłoszeniu przetargu oraz odnieść się do niektórych informacji, jakie pojawiły się w tekście przygotowanym przez Panią Monikę Romanowską.

1. Apollo Film sp. z o.o. jest właścicielem dwóch obiektów na terenie Kielc: Kina Moskwa oraz Kina Romantica. Obiekty te zarządzane są przez wynajmujące je od spółki podmioty.

2. O planach sprzedaży Kina Moskwa Wynajmujący obiektu było kilkakrotnie informowane. Również bezpośrednio przed ogłoszeniem przetargu informacja taka została przekazana Wynajmującym.

3. Informacja o przeznaczeniu do sprzedaży Kina Moskwa podjęta została przez Zgromadzenie Wspólników Spółki Apollo Film w 2006 r.

4. Chcielibyśmy podkreślić, że spółka w miarę możliwości, we współpracy z powołanymi przez siebie Fundacjami: Fundacją Rozwoju Kina, Krakowską Fundacją Filmową i Regionalną Fundacją Filmową podejmuje zróżnicowane działania społeczne służące upowszechnianiu kultury filmowej. Nie jest więc prawdą stwierdzenie zawarte w artykule, jakoby spółka utworzyła fundację „aby pozbyć się mało dochodowej Moskwy”.

5. Firma realizuje projekty artystyczne i kulturalne, adresowane do mieszkańców regionu, w tym aktualnie m.in. transmisje na żywo opery z Metropolitan Opera, koncerty artystyczne, wystawy fotograficzne.

We wrześniu 2008 roku po raz pierwszy spółka zorganizowała również Międzynarodowy Festiwal Filmów Dziecięcych GALICJA 2008, który odbywał się w trzech miastach Małopolski: Krakowie, Tarnowie i Nowym Sączu. Frekwencyjny sukces projektu – festiwal odwiedziło 12 tysięcy dzieci z Małopolski i nie tylko – przesądził o tym, że będzie on kontynuowany przyszłym roku. W czasie festiwalu dzieci i młodzież nieodpłatnie uczestniczyć mogły w przedpremierowych pokazach filmów, spotkaniach z twórcami, warsztatach animacji, grach interaktywnych, filmowym balu kostiumowym i szeregu innych atrakcji.

Spółka Apollo Film – w odróżnieniu od instytucji publicznych – nie może liczyć na dofinansowanie działalności kulturalnej na rzecz lokalnej społeczności, która jest oczywiscie bardzo ważna, ale nie generuje zysku. W takim zakresie, w jakim jest to możliwe – z uwagi na przywiązanie do tradycji i przekonanie o konieczności upowszechniania kultury filmowej – Zarząd podejmuje inicjatywy społeczne, o czym świadczą choćby przykładowo wymienione projekty. Niestety możliwości spółki prawa handlowego są w tym zakresie ograniczone i stąd wynika właśnie decyzja o sprzedaży kina Moskwa.

W nawiązaniu do informacji o zainteresowaniu Miasta Kielce nabyciem nieruchomości chcielibyśmy wyrazić nadzieję, że Pan Prezydent złoży ofertę w przetargu, co stworzy szansę na realizację projektu, o którym wspomniano w przedmiotowym artykule. Wierzymy, że najskuteczniejszym rozwiązaniem byłoby bowiem wzięcie przez Miasto Kielce udziału w przetargu, który jest otwarty dla wszystkich podmiotów.

dot. Artykułu z Gazety Wyborczej : http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... zedaz.html

A tu jeszcze wycinek z historii Apollo film, jaką zamieszczają na swojej stronie:
(...) Kolejna zmiana miała miejsce w 1989 roku, kiedy to OPRF przemianowano na Okręgowe Instytucje Rozpowszechniania Filmów, a rok później połączono OIRF w Krakowie, Kielcach i Rzeszowie.

W 1990 powstała wielozakładowa Instytucja Dystrybucji Filmów Apollo Film w Krakowie. I tak po raz pierwszy w nazwie pojawił się człon „Apollo Film”. Tego samego roku z IFDF Apollo Film zostały wyodrębnione dwie filie w Kielcach i Rzeszowie, a w 1994 roku, w miejsce IFDF Apollo Film powstała Państwowa Instytucja Filmowa Apollo Film z siedzibą w Krakowie.

PIF Apollo Film podobnie jak inne instytucje kultury działające na rynku lokalnym, na mocy ustawy o samorządzie województwa, została przekazana Województwu Małopolskiemu i stała się samorządową Instytucją Filmową Apollo Film. (...)

A więc podlega Marszałkowi Województwa Małopolskiego, co można także znaleźć na stronie:
http://www.wrotamalopolski.pl/root_BIP/ ... dnostkach/
Ostatnio zmieniony 7 listopada 2008, o 18:20 przez Ja-ck, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 7 listopada 2008, o 18:41

Co do samego Kina to brat mi opowiadał, że w Londynie popularne są seanse na których na żywo puszczane są wyścigi F1. Można rozszerzyć repertuar o imprezy sportowe ;) W grupie ogląda się lepiej :)
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 13 listopada 2008, o 17:32

Obrazek
Apollo Film: Czekamy na ofertę miasta
Justyna Witas, kierownik ds. administracji i nieruchomości Apollo Film
2008-11-13, ostatnia aktualizacja 2008-11-13 12:17

Z uwagą zapoznaliśmy się z treścią artykułu "Kino Moskwa wystawione na sprzedaż" autorstwa Pani Moniki Rosmanowskiej, opublikowanego w kieleckim dodatku do "Gazety Wyborczej" 4 listopada 2008 roku.

Zdajemy sobie sprawę, że temat losów obiektu kinowego jest dla mieszkańców miasta szczególnie ważny i budzi ich zainteresowanie. Rozumiemy wątpliwości mieszkańców, jednak sytuacja ekonomiczna zmusiła nas do podjęcia zdecydowanych działań, których rezultatem jest m.in. ogłoszenie przetargu na sprzedaż budynku kina Moskwa.

Jako właściciel nieruchomości chcielibyśmy przedstawić argumenty, które skłoniły nas do podjęcia decyzji o ogłoszeniu przetargu oraz odnieść się do niektórych informacji, jakie pojawiły się w tekście.

1. Apollo Film sp. z o.o. jest właścicielem dwóch obiektów na terenie Kielc: kina Moskwa oraz kina Romantica. Obiekty te zarządzane są przez wynajmujące je od spółki podmioty.

2. O planach sprzedaży kina Moskwa wynajmujący był kilkakrotnie informowany. Również bezpośrednio przed ogłoszeniem przetargu informacja taka została przekazana wynajmującym.

3. Informacja o przeznaczeniu do sprzedaży kina Moskwa podjęta zastała przez Zgromadzenie Wspólników Spółki Apollo Film w 2006 r.

4. Chcielibyśmy podkreślić, że spółka w miarę możliwości, we współpracy z powołanymi przez siebie Fundacjami - Fundacją Rozwoju Kina, Krakowską Fundacją Filmową i Regionalną Fundacją Filmową - podejmuje zróżnicowane działania społeczne służące upowszechnianiu kultury filmowej. Nie jest więc prawdą stwierdzenie zawarte w artykule, jakoby spółka utworzyła fundację, "aby pozbyć się mało dochodowej Moskwy".

5. Firma realizuje projekty artystyczne i kulturalne, adresowane do mieszkańców regionu.

Spółka Apollo Film - w odróżnieniu od instytucji publicznych - nie może liczyć na dofinansowanie działalności kulturalnej na rzecz lokalnej społeczności, która jest oczywiście bardzo ważna, ale nie generuje zysku. W takim zakresie, w jakim jest to możliwe, Zarząd podejmuje inicjatywy społeczne. Niestety, możliwości spółki prawa handlowego są w tym zakresie ograniczone i stąd wynika właśnie decyzja o sprzedaży kina Moskwa.

W nawiązaniu do informacji o zainteresowaniu Miasta Kielce nabyciem nieruchomości chcielibyśmy wyrazić nadzieję, że Pan Prezydent złoży ofertę w przetargu, co stworzy szansę na realizację projektu, o którym wspomniano w artykule.

źródło: http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35253, ... iasta.html
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 14 listopada 2008, o 00:07

Przemyślcie jeszcze swój niecny pomysł :wink:

Obrazek

Żródło:
"O kieleckich rajcach, pannach nadobnych, oszustach i szpiegach" (1999) nieocenionego ś.p. Zbigniewa Moskwy
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

ODPOWIEDZ