andrzeej pisze:tompac pisze:Dokładnie, dobrze diagnozujesz ale akurat nie mnie, trafiasz w czuły punkt włodarzy naszego cudownego grodu nad Silnicą, gdzie rządzi kompleks małomiasteczkowości i demony przeszłości, gdzie na siłę chce się udowadniać, że nie jesteśmy gorsi od innych.
Ale jesteśmy, właśnie przez to "wykazywanie się" na siłę

Tak się składa, że to nie "włodarze" tego miasta są inwestorami GE, a inwestorowi nie chodzi o udowadnianie komukolwiek czegokolwiek, tylko o zwykły biznes.
Tak sie akurat składa, że to właśnie włodarze powinni dbać o wygląd tego miasta, ale kto by sie tam przejmował "krajobrazem" wokół - wystarczy spojrzeć na ten "ład" architektoniczny w mieście i od razu zbiera się na pieśń pochwalna

A co do biznesu, oczywiście że można robić biznesy w garniturze i białych skarpetkach, w czym problem?
andrzeej pisze:
Osobiście chodzę do sklepu po to, żeby robić zakupy, a nie - podziwiać architekturę, która zresztą jest kwestią gustu. Mnie się nowa GE podoba i nie czuję obrzydzenia patrząc na nią

Znane jest Ci takie pojęcie - potęga podświadomości?
Słyszałeś o eksperymentach ze wzrostem roślin słuchających Mozarta?
Tobie sie tylko zdaje, że na coś uwagi nie zwracasz albo ze coś nie ma na Ciebie wpływu.
Trojanek pisze:
Swoją drogą trudno oczekiwać jakiegoś cudu architektury biorąc pod uwagę, że to dobudowa do istniejącej części, bez jej zamykania.
A co ma piernik do wiatraka? Na co oprócz zgrania kondygnacji miała wpływ starsza część galerii?
Zwróciłeś może uwagę na cudowny dach? Jakież to piękne widoki będzie można podziwiać z budynku Exbudu albo z wyższych pieter Bocianka?
A teraz zerknij na Koronę.
Leyas pisze:
Podaj prosze jakis przyklad takiej porzadnej galerii.

Żeby nie było szukania dziury w całym, podam tylko warunek konieczny (acz nie jedyny) na miano porządnej - PRZESTRZEŃ!!
Kolejny warunek to jej zaaranżowanie.
Niestety, w Kołchozie tej przestrzeni brak a aranżacja woła o pomstę do nieba
Adasiek CK pisze:Dajcie spokój tamponowi - nowy user, musi sobie popisać.
W każdej takiej inwestycji jest trochę kiczu. W naszej GE pewnie też się trochę znajdzie. Mi osobiście podobają się duuuże przeszklenia
Synku są przeszklenia a przeszklenia, a z ciekawości zapytam, wiesz co to jest kicz? Jesteś pewien, że tu chodzi o problem kiczu?
I jeszcze jedno pytanie, chociaż poprawiło ci sie samopoczucie po umyślnym przekręceniu mojego nika?
andrzeej pisze:tompac pisze:I sie chyba zdziwisz, bo Korona przy Kołchozie wygląda jak 8my cud świata

Na razie to ona w ogóle nie wygląda, a jak będzie wyglądała - dopiero się przekonamy, bo jak wiadomo, wizualizacje często różnią się od efektu końcowego.
No faktycznie, jeszcze maja czas na wyprostowanie wszystkich łuków