Volumetric - JP

Do wyrzucenia, poprawy.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Sirek1

max

Post autor: max » 5 lipca 2009, o 22:38

Wmawianie ludziom, że lokalizacjabudynku wielorodzinnego na Czarnowie jest atrakcyjną lokalizacją jest robieniem ludziom wody z mózgu, ale nawet jeśli największą głupotępowtórzy sięsto razy,to ktośwreszcie w nią uwierzy.
Do tego wlaśnie potrzebnych jest setki ogłoszeń w gazetach i tysiące reklamówek na meczach piłki ręcznej.W konsekwencji wszystkie koszty marketingowe poniesie klient.
Minusówtej lokalizacjijestjednakwięcej:
1.Sąsiedztwo budynku komunalnego
2.Sąsiedztwo obskurnego zaplecza sklepuspożywczego (poranne dostawy towaru)
3.Sasiedztwo dwóch ruchliwych ulic
4.Brak wbliskiej odległościterenów rekreacyjnych
5.Wielkość budynku tj.około 90 mieszkań,trudno nazwać go bydynkiem kameralnym.
Plusem jest :
1.łatwy dostęp komunikacyjny do centrum miasta
2.przyzwoita architektura
Dlatego do tej lokalizacji przyciągnąć nabywców może jedynie cena.
Działka ta była dostępna na rynku deweloperskim już od kilku lat,fakt,że nie znalazła nabywcy mówi sam za siebie
Konkurencja jest rzeczą zdrową i korzystają na niej wszyscy, to bezdyskusyjne.
W ostatnim czasie stardardy wykończenia bydynków znacznie się podniosły i nie jest to zasługą firmy Wolumetric, tylko to efekt działania konkurencji na rynku i wysokiej podaży mieszkań.Budynki ostatnio budowane w Kielcach w żaden spoób nie odbiegają standardem od inwestycji warszawskich, czy krakowskich.

Awatar użytkownika
Wizard
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Wizard » 6 lipca 2009, o 11:23

Max na szczęście ta inwestycja to nie twój problem. Albo może jednak twój ?
Every dream has a price

Nowy

Post autor: Nowy » 6 lipca 2009, o 11:26

max pisze:Wmawianie ludziom, że lokalizacjabudynku wielorodzinnego na Czarnowie jest atrakcyjną lokalizacją jest robieniem ludziom wody z mózgu, ale nawet jeśli największą głupotępowtórzy sięsto razy,to ktośwreszcie w nią uwierzy.
Do tego wlaśnie potrzebnych jest setki ogłoszeń w gazetach i tysiące reklamówek na meczach piłki ręcznej.W konsekwencji wszystkie koszty marketingowe poniesie klient.
zawsze "koszty marketingowe" ponosi klient, niezależnie od lokalizacji :D a ten budynek to faktycznie w pewnym sensie przełamywanie stereotypu czarnowkiego ale to raczej plus za decyzję ,

wodę z mózgu można robic tez sąsiadom porządkując swoja posesję, cuda sie wtedy dzieja , każdy chce "ładnie mieszkać" ale brakowało motywacji

Lukasz20

Post autor: Lukasz20 » 6 lipca 2009, o 11:31

[quote="max"]Wmawianie ludziom, że lokalizacjabudynku wielorodzinnego na Czarnowie jest atrakcyjną lokalizacją jest robieniem ludziom wody z mózgu, ale nawet jeśli największą głupotępowtórzy sięsto razy,to ktośwreszcie w nią uwierzy.
Minusówtej lokalizacjijestjednakwięcej:
1.Sąsiedztwo budynku komunalnego
2.Sąsiedztwo obskurnego zaplecza sklepuspożywczego (poranne dostawy towaru)
3.Sasiedztwo dwóch ..............................................quote]

To co piszesz jest tak prawdopodobne i prawdziwe jakby Pele strzelając gola z karnego uderzył Cie piłką w głowę

pozdrawiam
Lukasz

Awatar użytkownika
vincent

Post autor: vincent » 6 lipca 2009, o 11:53

Wyjątkowo dużo nowych użytkowników zalicza debiut w tym temacie
Żółć i czerwień w naszych sercach aż po życia kres!!!

Lukasz20

Post autor: Lukasz20 » 6 lipca 2009, o 12:11

vincent pisze:Wyjątkowo dużo nowych użytkowników zalicza debiut w tym temacie

piekne debiuty , tak wielkie i szumne jak odciski chyba na całym ciele , których nabawili sie niektórzy z konkurencji po akcji "wyskoczył z lodówki Volumetric" , widac Panie Tomike , że namieszaliście w temacie kielce-developerka i chłopaki mają nerwówke , niech majo , taki lajf
rada ... żyć trzeba z tym Panowie he he he

pozdrawiam Lukasz

max

Post autor: max » 6 lipca 2009, o 14:41

Przepraszam bardzo, ale czy ktos jest mi w stanie zarzucić kłamstwo, ewentuolnie przejaskrawienie czegoś. Opisałem tylko fakty i stan faktyczny, nic więcej. pozdrawiam

baux

Post autor: baux » 6 lipca 2009, o 15:24

Lepiej byk marketa zbudowały :!: :wink:

jasiek
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: jasiek » 6 lipca 2009, o 20:41

a ja chcialem zobaczyc jak faktycznie wyglada teren od zaplecza. Podjechalem okolo 20, mysle sobie zrobie jakies fotki no i nie odwazylem sie wyjsc z auta. Na okolo kazda lawka, schodki zajete przez miejscowych zjebow pijacych piwa i wina. Na dodatek kazdy patrzyl na mnie jak na zjawisko ;) Ale nie poddaje sie, sprobuje innym razem ;)

Boss

Post autor: Boss » 6 lipca 2009, o 21:45

jasiek pisze:nie odwazylem sie wyjsc z auta. Na okolo kazda lawka, schodki zajete przez miejscowych zjebow pijacych piwa i wina. Na dodatek kazdy patrzyl na mnie jak na zjawisko ;) Ale nie poddaje sie, sprobuje innym razem ;)
:roll:
aż strach pomyśleć co by było gdybyś przyjechał np. na hulajnodze

człeku z duszą na ramieniu a w konsekwencji zapewne i "ciężkawych portkach" - skoro strach Cie już przeleciał to nie igraj z ogniem gdyż jeszcze których z autochtonów gotów zrobić Ci z anusa "jesień średniowiecza"

volumetric musi chyba policje albo lepiej wojsko powiadomić bo przecież pozabijają im pracowników na budowie... że też oni się nie boją tam pracować - prawdziwi bohaterowie, wręcz mężowie stanu z tych budowlańców
CK|PL|EU

jasiek
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: jasiek » 6 lipca 2009, o 22:06

nie musisz mnie obrazac, ja w stosunku do ciebie tego nie robie. Rozumiem, ze ty chodzisz na silke codziennie, 140 na klate bierzesz i nikogo sie nie boisz. Ja stwierdzielem tylko swoje odczucie gdy tam podjechalem. Wole dmuchac na zimne niz miec ze zjebami do czynienia. Ale rozumiem, ze ty sie tam wychowales, pewnie spora wiekszosc z blokersow to twoi znajomi wiec jakos mnie twoje podejscie do tematu nie dziwi.

baux

Post autor: baux » 6 lipca 2009, o 22:14

Haha, fakt jest faktem że Czarnów to dzielnica patologii, ale z tym anusem to już przesada :o , głodnemu chleb na myśli :lol:

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 6 lipca 2009, o 22:16

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Boss

Post autor: Boss » 6 lipca 2009, o 22:24

owszem wychowałem się na podwórku jak premier Polski - może nie dokładnie tam gdzie przeleciał Cie strach ale niedaleko. a teraz jestem na etapie doktoryzacji i kupna własnej działki - wiec nie generalizuj i nie przypinaj łatek tak ludziom jak i miejscom. a część z tych "zjebów" to ludzie tacy sami jak Ty.
fritzl miał kase i domek z ogródkiem w którym gwałcił swoje dzieci - oni mają swoją ławeczkę na której piją piwko.
baux pisze:głodnemu chleb na myśli :lol:
podobno głodny głodnemu wypomni.

ps.1
powoli czytając niektóre wypowiedzi w których wyrażany jest stosunek do "innych" ludzi przestaje mnie dziwić segregacja społeczna, rasizm i antysemityzm w tym kraju. dobrze ze chociaż inwalidów nie wyzywacie od darmozjadów...

ps.2
poprzedni post był typowo ironiczna jeśli ktoś nie załapał a ten "obrazoburczy" tekst o jesieni średniowiecza nawiązywał do cytatu z kultowego filmu "pulp fiction" - jeśli nie kumacie to obejrzyjcie film :roll:
CK|PL|EU

Kwasek

Post autor: Kwasek » 7 lipca 2009, o 07:37

Ja mysle ze tutaj nie ma co sie dochodzic. Kazda oferta jest skierowana do "kogos". Sa osoby ktore chca mieszkac na Czarnowie, na Bocianku a jeszcze inne nie wyobrazaja sobie mieszkania w miescie. Jezeli komus sie nie podoba projekt ma inne do wyboru wiec droga wolna. Jezeli ktos bedzie mial pieniadze i bedzie mu sie podobal ten projekt to kupi proste jak konstrukcja cepa. A do kolegi co taki przestraszony to proponuje troche wiecej luzu bo takich dyrdymalow dawno nie czytalem. Oczywiscie w twojej pokretnej logice jak tylko bys wysiadl zaraz ten "element" by cie nadapl, ukradl telefon, zabral radio z samochodu i puscil do domu w samych skarpetkach. Mysle ze ci Panowie dalej by saczyli swoje napoje. Rozumiem ze ty jak siedzisz na swoim podworku/ogrodzie/balkonie itp i podjedzie ktos pod twoj nos to patrzysz przed siebie w sina dal niczym Kochanowski szukajacy weny :lol:

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ