Volumetric - JP

Do wyrzucenia, poprawy.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Sirek1

Lukasz20

Post autor: Lukasz20 » 7 lipca 2009, o 08:31

jasiek pisze:nie musisz mnie obrazac, ja w stosunku do ciebie tego nie robie. Rozumiem, ze ty chodzisz na silke codziennie, 140 na klate bierzesz i nikogo sie nie boisz. Ja stwierdzielem tylko swoje odczucie gdy tam podjechalem. Wole dmuchac na zimne niz miec ze zjebami do czynienia. Ale rozumiem, ze ty sie tam wychowales, pewnie spora wiekszosc z blokersow to twoi znajomi wiec jakos mnie twoje podejscie do tematu nie dziwi.
Jasiek nie jeżdzij tam po co ci kłopota , ogólnie powinni zamknąć tą dzielnice , wogóle najlepiej ogrodzić i wrzucać jedzenie /wino/ przez parkan , na BP natomiast powinien być przy dystrybutorze ubzrojony po zęby strażnik .... w łeb to mozna dostać wszędzie szczególnie w ścisłym centrum ... no idz na "siłkę" i na samoobronę dla początkujących przed następną wizytacja na bud. Volumetric

pozdrawiam
Lukasz

Lukasz20

Post autor: Lukasz20 » 7 lipca 2009, o 08:36

Kwasek pisze:Ja mysle ze tutaj nie ma co sie dochodzic. Kazda oferta jest skierowana do "kogos". Sa osoby ktore chca mieszkac na Czarnowie, na Bocianku a jeszcze inne nie wyobrazaja sobie mieszkania w miescie. Jezeli komus sie nie podoba projekt ......................

Pozdrawiam
Dokładnie tak jest , każdy mieszka tam gdzie chce i gdzie go stać na to , chce w Ogrodzie Botanicznym to tam idzie , chce u niby Kanadyjsko-Polskich Developerow to tam idzie , chce u Kolportera to idzie i kupuje , nadzwyczainym jest fak ze wszyscy /rózniez super nowi z postami numer tylko JEDEN / wrzucaja do "wyskakujacego z lodówki" / lubie to okreslenie / Volumetrica , co będzie jak Volumetric odpali nastepne inwestycje w okolicach wyżej wspomnianych Developerów /chdzą takie słuchy/ za cene mniejszą ni Oni ........... PORUTA :-) he he he he

konkurencja Panowie , zdrowa rzecz

pozdrawiam
Lukasz

jasiek
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: jasiek » 7 lipca 2009, o 10:06

Mialem juz nie pisac w tym temacie ale... widze, ze sami "twardziele" tutaj, ktorzy probuja ze mnie zrobic mieczaka. Kazdy kto napisze cos zlego o tym rejonie czy budowli jest od razu personalnie atakowany i probuje sie go zdyskredytowac.
A ja podkresle jeszcze raz, ze napisalem tylko o swoich odczuciach gdy tam podjechalem od strony osiedla. Moze wybralem zla pore, zle miejsce. Ja sie tam dobrze nie czulem. Inni moze lubia takie sytuacje, w koncu to ich kumple. Swoj ze swoim sie dogada :twisted:
Gdy wychodze ze sprzetem za kilka tys wole jednak unikac pewnych okolicznosci. I nie mowie o lumpach tylko o mlodych dresach, lysych czy blokersach. A takich tam zastalem. Gdybym wyszedl bez aparatu to nie byloby problemu. Nie raz robilem zdjecia w podworkach kamienic, nie raz mnie jakis lump zaczepil ale to sa niegrozne sytuacje.
Grupki zjebow mozna spotakc na kazdym wiekszym osiedlu ale mimio tego to niestety Czarnow ma najgorsza opinie. Ciesze sie, ze budowa Volumetrica bedzie moze mogla ta opinie zmienic. Bedzie to tez znak dla innych developerow, ze albo budujemy albo lipa. Na Stoku sie udalo to pewnie tutaj tez bedzie dobrze. Zastanawia mnie tylko jedno, dlaczego tak bardzo broniacy tej budowli sa bardziej agresywni niz narzekajacy? Z reguly jest odwrotnie.

baux
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: baux » 7 lipca 2009, o 11:24

Jagiellonska Point to będzie kropla w Czarnym Morzu... Przydałby się deszcz w tamtym rejonie...

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 7 lipca 2009, o 12:35

No, widzę, że nowa emanacja konkurencji się pojawiła, czyżby poprzednie nicki zostały wyeliminowane? Jaśku, idź i mieszkaj gdzie chcesz, nie sprzedamy ci na Jagiellońskiej, bo jesteś cykor :lol: My cenimy tylko odważnych klientów, więc nie grozi nam, że będziesz sąsiadem mądrzejszych od siebie, bo to wtedy dezorganizuje wspólnotę mieszkaniową. Jednak gdybyć chciał zamieszkać w dzielnicy dla zamożnych, to na Bocianku, przy Warszawskiej, gdzie ma budować Spółdzielnia (poniżej parkingu) widziałem tydzień temu na ławeczce kilku zamożnych Panów z butelką najlepszego Chateauneuf du Pape, rocznik bodajże 2000. Możesz do nich dołączyć i pobawić się w sommeliera, zapewnie znasz się na winach, podobnie jak na budowaniu... :lol: :lol: :lol:

Kwasek

Post autor: Kwasek » 7 lipca 2009, o 12:44

Moze Tomike zrobcie reklame... Jagielonska Point tylko dla twardzieli 8)

Ot taki zarcik :D

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 7 lipca 2009, o 12:49

Może... :lol: Ale wtedy panowie z siłowni będą kupować :(

Kwasek

Post autor: Kwasek » 7 lipca 2009, o 12:55

Ale jest roznica miedzy twardzielem a karkiem 8) Tutaj mowa o twardzielach :)

Pozdrawiam

jasiek
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: jasiek » 7 lipca 2009, o 13:01

Tomike zaraz mi jeszcze wmowisz, ze sie kumpluje z gerym, heh. Bardzo cie tez prosze czytaj ze zrozumieniem i nie wybiorczo. Jezeli przejrzysz wczesniejsze moje posty to moze zrozumiesz. Nie kazdy krytykujacy post musi oznaczac, ze pochodzi od razu od konkurencji.
Dla mnie koniec tematu. Przepraszam, ze osmielilem sie skrytykowac miejsce twojej inwestycji. Nastepny post jezeli sie w tym temacie kiedykolwiek pojawi bedzie tylko pochwalny. Bardzo przepraszam tez wszystkich, ze musza czytac te "bzdety", moderatorow prosze o usuniecie niepotrzebnych postow.

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 7 lipca 2009, o 13:43

Skąd od razu wiesz, że z gerym... :D Nawet nie dasz posnuć domysłów... Gdyby wszyscy piszący wiedzieli, że nie ma anonimowości postów, bo są do ustalenia, bez specjalnego wysiłku adresu IP i miejsce dostawy sygnału internetowego to może mniej by się napinali... Uważam, że łatwiej podnieść przyłbicę, niż chować się jak szczur, choć w głupocie swojej i przy napinaniu się niektórzy chodzą po Kielcach i się chwalą, komu dokopują i pod jakim nickiem. Ja się ani nie napinam, ani nie tworzę aliasów. Mam odwagę stanąć pod własnym imieniem i nazwiskiem, a niektórzy piszą, że nie mogą się ujawnić dla dobra ludzi, z którymi pracują :? Tak łatwiej... Tyle tylko, że nie da się zatrzymać konkurencji pisząć głupoty na forum z kilku powodów:
a) są inni, którzy są bardziej obiektywni, więc reagują
b) i tak nie ma to wpływu na to, że zainwestujemy w Kielcach kolejne kilka milionów w glebę, innymi słowy: kijem Wisły nie zawrócisz
c) klient sam potrafi odróżnić, co oznacza porządny poziom
d) większość konkurentów, którzy się nie napinają, tylko robią swoje znam i mam z nimi co najmniej przyzwoite relacje
e) sam nie krytykuję projektów innych, żeby właśnie nie brać udziału w bezsensownej wojnie na słowa, wyjątek: jak mi się podoba, to piszę

Lukasz20

Post autor: Lukasz20 » 7 lipca 2009, o 13:44

jasiek pisze:Tomike zaraz mi jeszcze wmowisz, ze sie kumpluje z gerym, heh. Bardzo cie tez prosze czytaj ze zrozumieniem i nie wybiorczo. Jezeli przejrzysz wczesniejsze moje posty to moze zrozumiesz. Nie kazdy krytykujacy post musi oznaczac, ze pochodzi od razu od konkurencji.
Dla mnie koniec tematu. Przepraszam, ze osmielilem sie skrytykowac miejsce twojej inwestycji. Nastepny post jezeli sie w tym temacie kiedykolwiek pojawi bedzie tylko pochwalny. Bardzo przepraszam tez wszystkich, ze musza czytac te "bzdety", moderatorow prosze o usuniecie niepotrzebnych postow.

Proszę wróć , nie odchodź , nie popełniaj harakiri ... Jasiu!!!!!!!! fajnie było poczytać i posmiać się w Twoim gronie ... Twardy Jasiu natychmiast wracaj!!!!

pozdrawiam
Lukasz

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 7 lipca 2009, o 14:00

Nie robcie mi przymusu sprzatania, prosze.

Awatar użytkownika
Sirek1
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Sirek1 » 7 lipca 2009, o 20:14

Panowie przesada, proponuję ochłonąć co niektórym, zachowania stadne i instynkty pierwotne biora górę nad rzeczywistością. Co z tego że kolega Jasiek opisał swoje odczucia i przyznał sie że wolał nie konfrontować swojej postaci z lokalną społecznością z pod sklepu :?:
Fakt że wszedzie można oberwać nawet przed komisarjatem Policji i że jest to raczej wola losu. Prawdą jest tez że ludzie na ławce z winem są w kazdej lokalizacji i na każdym osiedlu, ale napaśc na kolege z forum i pójście za ciosem uważam za zbyt przesadne.

Proponuję ochłonąć bo zawsze można wątek przewietrzyć, lub też ,dać odpacząc tematowi.

Mikołaj

Post autor: Mikołaj » 7 lipca 2009, o 20:53

O jakiej konkurencji Wy tu piszecie. Mocno bym się zdziwił widząc Grzyba, Chałupkę, czy właścicieli Bechera Sięczących nad komputerem i wpisujących jakieś banały. Wszystkich wymienionych znam osobiście i nigdy nie słyszałem, aby negatywnie o konkurencji się wyrażali. Zresztą jak wielu z obecnych tu stwierdziło akurat ten budynek konkurencją wielką dla nich nie jest. A może Ci, którym się teraz gorzej wiedzie (KGI, budowa obok KGI, Zagnańska, Master Kort) tak psioczą. Też w to za bardzo nie chce mi się wierzyć. Zresztą nie można przeceniać tego forum, jako czegoś kształtującego rynek deweloperski w Kielcach. Oczywiście z całym szacunkiem dla pracy włożonej w istnienie tego forum przez wielu ludzi i oczywiście jest to moje prywatne zdanie (gdyby ktoś miał jakieś wątpliwości). Pojawienie się każdej nowej osoby na tym forum traktowane jest przez kilku forumowiczów jako bezczelny atak na dewelopera czy jego inwestycję. A kto na tym forum występuje? Studenci, architekci, kilku pracowników miejskich urzędów, własciciele firm wykonawczych i zapaleńcy, których te tematy bardzo interesują. Może więc warto posłuchać tych głosów i w przypadku innego zdania albo je wypowiedzieć, albo pominąć je milczeniem.

Awatar użytkownika
T0MIKE
Kontakt:

Post autor: T0MIKE » 7 lipca 2009, o 21:05

No więc jest inaczej, ale akurat ci, których wymieniłeś zachowują daleko idącą wstrzemięźliwość. Są jednak tacy, którzy mają potencjał na jedną inwestycję, a prężą się na mieście i dają upust frustracji także tutaj, o czym informują cały świat, podając nawet nicki. Uderz w stół, a nożyce... Długo nie trzeba było czekać i zaraz ktoś przywalił. Ale faktem jest, że można to pominąć milczeniem, w końcu dla frustrata nie ma nic gorszego, niż być niezauważonym. Można ewentualnie zrobić wtedy ankietę, żeby zwrócić na siebie ponownie uwagę, względnie, pod nowym nickiem popisać bzdury o konkurencji.

ODPOWIEDZ