Logowanie

Odpowiadam na wszystkie sensowne pytania, nie tylko związane z inwestycjami.

Moderator: Autor

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Posty: 11590
Rejestracja: 21 września 2005, o 14:05
Lokalizacja: Bilbało!
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 marca 2006, o 22:09

to da sie to jakos naprawic?

Awatar użytkownika
kaggy
Posty: 265
Rejestracja: 2 marca 2006, o 21:13
Lokalizacja: Kielce - Barwinek

Post autor: kaggy » 11 marca 2006, o 23:01

jedyne co mi przychodzi na mysl to ustawienia cookies forum, moze zle przypisane dns.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Posty: 11590
Rejestracja: 21 września 2005, o 14:05
Lokalizacja: Bilbało!
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 marca 2006, o 23:43

ta 8) a jak powinno byc? :]

Awatar użytkownika
kaggy
Posty: 265
Rejestracja: 2 marca 2006, o 21:13
Lokalizacja: Kielce - Barwinek

Post autor: kaggy » 11 marca 2006, o 23:47

tak sobie zaczalem kombinowac ze skoro strona zostala przeniesiona pod nowa subdomene to wypadaloby zeby forum tez tak bylo podpiete, wtedy przy wpisie domeny cookies pod inwestycje.kielce.pl i propagacji nowych wpisow dns w ciagukilku dni wszystko powinno dzialac tylko nie pamietam czy mozna to jakos ominac jesli forum nie jest jako np http://inwestycje.kielce.pl/forum. Zorientuje sie i dam znac

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Posty: 11590
Rejestracja: 21 września 2005, o 14:05
Lokalizacja: Bilbało!
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 marca 2006, o 23:52

ale forum dziala przez http://www.inwestycje.kielce.pl/forum/

sie srednio orientuje szczerze mowiac :) zainstalowalem forum, zmienilem obrazek i tyle :P

Awatar użytkownika
kaggy
Posty: 265
Rejestracja: 2 marca 2006, o 21:13
Lokalizacja: Kielce - Barwinek

Post autor: kaggy » 12 marca 2006, o 11:35

ale chyba cos nie do konca jest ok skoro po wejsciu na forum przez link http://www.inwestycje.kielce.pl/forum/ w trakcie przegladania pokazywany jest adres http://inwestycje.jupiter.superhost.pl/forum/. Jak wyglada wpis domena cookies w ustawieniach forum?

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Posty: 11590
Rejestracja: 21 września 2005, o 14:05
Lokalizacja: Bilbało!
Kontakt:

Post autor: Autor » 12 marca 2006, o 12:36

Domena Cookie - inwestycje.jupiter.superhost.pl

Nazwa Cookie - phpbb2mysql

Ścieżka Cookie - /

Bezpieczne Cookie [ https ] - Włączony

Długość Sesji [ sekundy ] - 3600

Awatar użytkownika
kaggy
Posty: 265
Rejestracja: 2 marca 2006, o 21:13
Lokalizacja: Kielce - Barwinek

Post autor: kaggy » 12 marca 2006, o 16:05

wszystkie linki na stronie maja skladnie typu http://inwestycje.kielce.pl/info_inwestorzy.htm

jedynie odnosnik do forum to http://jupiter.superhost.pl/inwestycje/forum/

skoro http://inwestycje.kielce.pl/forum/ takze prowadza na forum to i na stronie mozna by link zmienic i wtedy zmienic domene cookies na
inwestycje.kielce.pl i w ciagu 24h powinno juz u wszystkich byc widziane prawidlowo.

Zeby nie wprowadzac zbednego zamieszania mozna tez wykonac kontrolowana probe w czasie najmniejszej odwiedzalnosci [:X] forum, wykasowac cookies forum albo sprawdzic czy all dziala na nowym profilu w przegladarce, ale raczej nie spodziewalbym sie komplikacji.

Na wszelki wypadek warto miec panel otwarty dodatkowo i w razie problemu zmienic wpis na poprzedni i zapisac.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Posty: 11590
Rejestracja: 21 września 2005, o 14:05
Lokalizacja: Bilbało!
Kontakt:

Post autor: Autor » 12 marca 2006, o 23:17

Ale domena jest dopiero od piatku, a wczesniej rowniez byly problemy.

Awatar użytkownika
tom
Ranga: Menadżer budowy ;)
Posty: 2504
Rejestracja: 29 grudnia 2005, o 10:15
Lokalizacja: Kielce, Lublin
Kontakt:

Post autor: tom » 16 marca 2006, o 14:59

Nie wiem jak to sie stało, ale zalogowałem się za pierwszym razem i pojawiły mi sie nieprzeczytane posty :D :D :D :D
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
tom
Ranga: Menadżer budowy ;)
Posty: 2504
Rejestracja: 29 grudnia 2005, o 10:15
Lokalizacja: Kielce, Lublin
Kontakt:

Post autor: tom » 16 marca 2006, o 22:42

Jest wieczór i sytuacja wróciła do normy, czyli podwójne logowanie i brak nowych postów... :?
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Sz.J.
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Posty: 1113
Rejestracja: 22 września 2005, o 18:14
Lokalizacja: Kielce

Post autor: Sz.J. » 16 marca 2006, o 23:03

A ja po wejściu na stronę wciskam "Profil" i jestem zalogowany i mam posty. :)

Awatar użytkownika
kaggy
Posty: 265
Rejestracja: 2 marca 2006, o 21:13
Lokalizacja: Kielce - Barwinek

Post autor: kaggy » 16 marca 2006, o 23:13

faktycznie, po zalogowaniu przez profil pokazywane sa nieprzeczytane posty. Tu jest cos powaznie zamieszane :>

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Posty: 11590
Rejestracja: 21 września 2005, o 14:05
Lokalizacja: Bilbało!
Kontakt:

Post autor: Autor » 17 marca 2006, o 00:01

ja za bardzo nie wiem o co biega :P gdzie problem, jak rozwiazac :( przyznaje bez bicia 8)

Awatar użytkownika
tom
Ranga: Menadżer budowy ;)
Posty: 2504
Rejestracja: 29 grudnia 2005, o 10:15
Lokalizacja: Kielce, Lublin
Kontakt:

Post autor: tom » 18 marca 2006, o 08:37

Sz.J. pisze:A ja po wejściu na stronę wciskam "Profil" i jestem zalogowany i mam posty. :)
Rzeczywiście. Od wczoraj wchodzę już tylko przez 'Profil' :).
Komisja Rewizyjna czuwa!

ODPOWIEDZ