Logowanie

Odpowiadam na wszystkie sensowne pytania, nie tylko związane z inwestycjami.

Moderator: Autor

Awatar użytkownika
Krz
Posty: 48
Rejestracja: 8 marca 2006, o 00:52
Kontakt:

Logowanie

Post autor: Krz » 8 marca 2006, o 23:37

Yo. Czemu tak samo jak kiedyś (przed destrukcją forum) ciągle za każdym razem musze się logować , a postów od ostatniej wizyty też nie pokazuje ? :cry: :twisted:

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Posty: 11577
Rejestracja: 21 września 2005, o 14:05
Lokalizacja: Bilbało!
Kontakt:

Post autor: Autor » 8 marca 2006, o 23:39

nie wiem niestety czemu tak sie dzieje, ja jak sie loguje za pierwszym razem to zaznaczam opcje zapamietywania i daje enter a potem juz nie ma problemu. Kiedys zglaszalem to do firmy, ale nic nie zrobili...

Awatar użytkownika
Krz
Posty: 48
Rejestracja: 8 marca 2006, o 00:52
Kontakt:

Post autor: Krz » 8 marca 2006, o 23:47

U mnie niestety jest... Logowanie jeszcze przeżyję , choć wkurzające, ale z postami od ostatniej wizyty to gorzej :(
Zaraz jeszcze spróbuję przez Firefoxa looknąć...

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Posty: 11577
Rejestracja: 21 września 2005, o 14:05
Lokalizacja: Bilbało!
Kontakt:

Post autor: Autor » 8 marca 2006, o 23:51

daj znac jak efekty, bo wczoraj wlasnie zauwazylem, ze nie pokazuje Twoich ostatnich postow w widoku ogolnym :(

Awatar użytkownika
Krz
Posty: 48
Rejestracja: 8 marca 2006, o 00:52
Kontakt:

Post autor: Krz » 8 marca 2006, o 23:52

Niestety też wylogowuje, tyle tylko że Firefox mi chce pamietać nick i hasło , wiec tylko kliknąć wystarczy, a z postami od ostatniej no to nie wiem , bo musiałyby sie pojawić :)

Awatar użytkownika
Krz
Posty: 48
Rejestracja: 8 marca 2006, o 00:52
Kontakt:

Post autor: Krz » 9 marca 2006, o 00:43

Ok , thx. Niestety , postów ostatnich tez mi nie chce pokazać , także przez FF.
Ewentualnie może dałoby się zrobić taką opcję jak jest na forum quadowym - " pokaż posty z ostatnich 6 / 12 /24 godzin" ? To by rozwiązywało problem , a nie jest zwiazane z ostatnią wizytą tylko z godzinami wysłania postu.
Nie wiem , czy sam się bawisz programowaniem tego forum , wiec tak tylko pytam :wink:

Awatar użytkownika
kaggy
Posty: 265
Rejestracja: 2 marca 2006, o 21:13
Lokalizacja: Kielce - Barwinek

Post autor: kaggy » 9 marca 2006, o 21:29

u mnie ten sam problem / xp & firefox 1.5.0.1. Czasem sa tez problemy z odpowiedzia serwera hosta.
Moze warto porozmawiac z ludzi z kieleckich portali w sprawie hosta [jestem nowy i nie wiem, moze juz takie rozmowy byly prowadzone?]

Jesli nic z tego to warto rozejrzec sie za darmowym hostem dla niekomercyjnych przedsiewziec takich jak to wlasnie [ jakis czas temu gdy zajmowalem sie takimi sprawami to wiem ze byly firmy i instytucje uzyczajace miejsca na wlasnych serwerach]

Na koniec pozostaje zastanawienie sie nad dzierzawa miejsca na jakims komercyjnym serwerze.

Przy tej okazji watro tez pomyslec od uniezaleznieniu sie od kontaktu z zewnetrznymi osobami zajmujacymi sie techniczna strona forum jesli kontakt jest utrudniony [jesli dobrze rozumiem autor nie jest adminem] w razie potrzeby moge pomoc z czym trzeba przy phpbb lub invision board, najmniejsze doswiadczenie mam z vbulletinem.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Posty: 11577
Rejestracja: 21 września 2005, o 14:05
Lokalizacja: Bilbało!
Kontakt:

Post autor: Autor » 9 marca 2006, o 23:35

serwer jest komercyjny, zakupiony w firmie superhost z siedziba w sobocie czy gdzies w tych rejonach.

adminej jestem ja, ale generalnie nie za bardzo wiem o co chodzi jesli chodzi o sprawy techniczne, a wszystkie problemy zglaszalem do firmy superhost.

Awatar użytkownika
kaggy
Posty: 265
Rejestracja: 2 marca 2006, o 21:13
Lokalizacja: Kielce - Barwinek

Post autor: kaggy » 10 marca 2006, o 11:39

byc moze problem z logowaniem i nieoznaczaniem nowych postow jest spowodowany zmiana lokalizacji forum. Problem powinno rozwiazac zmienienie wpisu odnosnie Domeny cookies w Konfiguracji forum.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Posty: 11577
Rejestracja: 21 września 2005, o 14:05
Lokalizacja: Bilbało!
Kontakt:

Post autor: Autor » 10 marca 2006, o 12:28

W samej konfig forum powinno byc ok, bo wiekszosc uzytkownikow nie ma z tym problemow, wiec nie wiem czy to o to chodzi.

Nowy
Posty: 246
Rejestracja: 10 lutego 2006, o 14:29
Lokalizacja: Kielce

Post autor: Nowy » 10 marca 2006, o 14:01

czasem tez mam problemy z zalogowaniem, ale to juz taki urok komputerow :)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Posty: 11577
Rejestracja: 21 września 2005, o 14:05
Lokalizacja: Bilbało!
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 marca 2006, o 01:03

a ja na starym kompie tez mialem problemy wtedy, kiedy jak sie logowalem nacisnalem na koniec 'enter' zamiast klikniecia myszką! Taki wniosek wyciagnalem po 2 dniach :)

Awatar użytkownika
tom
Ranga: Menadżer budowy ;)
Posty: 2504
Rejestracja: 29 grudnia 2005, o 10:15
Lokalizacja: Kielce, Lublin
Kontakt:

Post autor: tom » 11 marca 2006, o 11:06

Ja za kazdym razem musze sie logowac dwa razy i nigdy nie wyswietlaja mi sie nowe posty. Sam muszę szukać :)
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
kaggy
Posty: 265
Rejestracja: 2 marca 2006, o 21:13
Lokalizacja: Kielce - Barwinek

Post autor: kaggy » 11 marca 2006, o 11:10

brak autologowania to nic, gorzej ze nie ma oznaczenia nowych postow, to odbiera mi caly zapal do pisania ;D

Awatar użytkownika
Krz
Posty: 48
Rejestracja: 8 marca 2006, o 00:52
Kontakt:

Post autor: Krz » 11 marca 2006, o 21:59

kaggy pisze:brak autologowania to nic, gorzej ze nie ma oznaczenia nowych postow, to odbiera mi caly zapal do pisania ;D
Dokładnie :(

ODPOWIEDZ