Kolporter Development (Herby, Sł. Wzgórze, Podkarczówka) [M]

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

woj

Post autor: woj » 2 lipca 2006, o 20:49

Widziałem, już jakieś rury (kanalizacyjne???) leżące przy Kołłątaja. Na razie zabrali się jednak za wycinanie krzaków.

jarp

Panorama

Post autor: jarp » 2 lipca 2006, o 21:35

woj pisze:Widziałem, już jakieś rury (kanalizacyjne???) leżące przy Kołłątaja. Na razie zabrali się jednak za wycinanie krzaków.
Mam zdjęcia z dziś :) coś tam też wydłubali w ziemi i murują coś.

Awatar użytkownika
tom
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Re: Panorama

Post autor: tom » 2 lipca 2006, o 21:49

jarp pisze:Mam zdjęcia z dziś :)
Jak możesz to wrzuć :).
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Jarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Re: Panorama

Post autor: Jarek » 2 lipca 2006, o 22:56

tom pisze:
jarp pisze:Mam zdjęcia z dziś :)
Jak możesz to wrzuć :).
Póki co jeszcze niewiele się dzieje, ale zdjęcia z dwóch stron przyszłej inwestycji :) Postaram się na bieżąco podsyłać fotki.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

macgo

PodkaRCZóWKA

Post autor: macgo » 4 lipca 2006, o 20:46

nOI ZACZELI Co prawda całos masie dopiero rozbujac ale przystapili do prac
i to nie koniec bo goni ich termin jak zacznie sie cos tresciwego podesle fotki

j'k
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: j'k » 6 lipca 2006, o 17:38

Gliniana: największy postęp inwestycji, fundamenty z podziemnymi garażami wylane, straszny tłok na tej ulicy, wiecej tam pracowników Condite (który jest też wykonawcą) niż mieszkańców sąsiednich bloków

Domaniówka: nie widać jeszce nic, a może nie zauważyłem

Kołłątaja: wycięte drzewa na części działki pod etap I, układają kanalizacje i inne media

klin

Post autor: klin » 7 lipca 2006, o 22:50

jak na takiego mocnego gracza rynkowego to slabo z informacjami na temat tych inwestycji na ich stronie www, szkoda im na reklame, bo samo sie sprzedaje?

Awatar użytkownika
Jarek

Condite

Post autor: Jarek » 7 lipca 2006, o 22:52

Sprzedaje się :) Jak rezerwowałem drugiego dnia od ogłoszenia sprzedaży, a po trzech dniach potwierdzałem i pytałem sieczy są jeszcze jakieś mieszkania do wyboru, to usłyszałem ze nie, a za mną już czekają dwie osoby gdybym się rozmyślił :)))))

klin

Post autor: klin » 7 lipca 2006, o 22:56

niezly rynek ,
udalo ci sie?

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 7 lipca 2006, o 22:59

Identyko jak na warszawskim rynku widze :):):) cieszy, nie powiem!

Awatar użytkownika
Jarek

Panorama

Post autor: Jarek » 9 lipca 2006, o 20:45

Udało :)

I kolejne zdjęcia z soboty.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Sirek1
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Sirek1 » 13 lipca 2006, o 19:59

Echo Dnia 12.07.2006

"Mieszkania jak ciepłe bułki
Specjaliści od rynku nieruchomości są zgodni - nie będzie taniej.
Choć wakacje są w pełni, a upał za oknami zachęca raczej do wyprawy nad wodę niż do podejmowania ważnych życiowych decyzji, mieszkania budowane przez kieleckich developerów sprzedają się błyskawicznie.
Największą liczbę mieszkań w regionie świętokrzyskim buduje obecnie firma Kolporter Development, która w ciągu najbliższych dwóch lat odda do użytku 300 mieszkań w samych Kielcach.
- Choć dopiero rozpoczynamy prace budowlane, w naszej pierwszej lokalizacji przy ul. Glinianej wszystkie mieszkania już zostały sprzedane, w kolejnej przy ul. Domaniówka zostało wolnych dosłownie kilka ostatnich lokali - mówi Daniel Sztobryn, prezes Kolportera Development. - W nowym kieleckim osiedlu Panorama przy ul. Kołłątaja rozpoczniemy wylewanie fundamentów za około 3-4 tygodnie. Już dziś sprzedaliśmy blisko połowę mieszkań przewidzianych w tej lokalizacji. Trudno się dziwić tak dużemu popytowi - fachowcy od rynku nieruchomości mówią zgodnie, że mieszkania i działki budowlane nie tylko w naszym regionie, lecz także w całej Polsce będą nadal drożeć - spowodowane jest to nie tylko wejściem naszego kraju do Unii Europejskiej, ale także ogromnym zapotrzebowaniem na nowe mieszkania.
Co ciekawe, powoli zmieniają się preferencje wśród kupujących swoje własne "M" - oprócz tradycyjnie cieszących się największym zainteresowaniem mieszkań o niewielkim metrażu (38-45 m kw.) coraz więcej osób decyduje się na zakup lokum o powierzchni 60-70 m kw. Coraz więcej kielczan traktuje taki zakup również jako korzystną lokatę kapitału."

:arrow: http://www.condite.pl/topread.asp?id=275

Awatar użytkownika
Jarek

Panorama

Post autor: Jarek » 14 lipca 2006, o 17:36

No proszę, szybko im faktycznie poszło. Ja się jednak ciesze że udało mi się uplować mieszkanko w tej inwestycji z odpowiednim metrażem i o odpowiadającym mi usytuowaniu :) Może się przejadę tam w weekend i porobię zdjęcia z placu boju :)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 14 lipca 2006, o 17:42

Ja bym mogl miec na ostatnim piętrze na Domaniowka :) widok piękny, obiekt ladny.

lucas

Post autor: lucas » 14 lipca 2006, o 18:17

autor pisze:Ja bym mogl miec na ostatnim piętrze na Domaniowka :) widok piękny, obiekt ladny.
Ja mam 8)
Łukasz

ODPOWIEDZ