Nieruchomości Ryszard Grzyb - Onyx Park

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

Trojanek

Post autor: Trojanek » 22 marca 2011, o 18:04

Jest faktycznie dośc blisko jezdni, no ale pewnie przepisowo od granicy, do granicy, bo budynek na rzucie jest jakby w kształcie podkowy z krótkimi ramionami.
Zresztą pokażę Wam, bo nigdzie w sieci nie ma wizualizacji drugiej strony budynku, ani na stronie inwestora, ani na stronie Detanu, no i tym samym nie ma ich tutaj. Nie wiem czemu, bo nie ma się czego wstydzić. Screeny zrobiłem z prezentacji filmowej na stronie inwestora, jedyne miejsce gdzie można zobaczyć tył. Bardzo mi się podoba krzew na podwórku, ciekawe czy inwestor taki załatwi, ja na miejscu mieszkańców bym sie domagał ;).
Przy okazji oglądania prezentacji zauważyłem jak otwierać się będą okna, one mają się przekręcać (lewo - prawo) po osi , ciekawe.
Obrazek
Obrazek

I jeszcze jedna ciekawostka, budynek ma być podłączony do sieci cieplnej KSM, chyba lepszym, a pewnie tańszym rozwiązaniem byłyby indywidualne piece gazowe, wiadomo ile spółdzielnie golą za ciepło.
Jednocześnie neguje to trochę chodzace od dawna po KSM wieści, że kotłownia przy Szczecińskiej wkrótce zostanie zamknięta, a osiedle podłączone do sieci MPEC. W sumie czas kopcących antyekologicznych i architektonicznych potworków jakimi są ta i inne kotłownie osiedlowe dobiega końca, a jednak wygląda na to, że ten potworek jeszcze trochę popracuje.
I jeszcze jedna rzecz która mnie zastanawia, skoro ciepło ma być z sieci, to skąd będzie ciepła woda? Kotłownia KSM zdaje się ciepłej wody nie rozprowadza, a jeśli zdecydowano się na "ciepło" osiedlowe to bezsensem byłoby montowanie piecykow gazowych do ogrzewania samej wody (zresztą na projektach, widziałem jedno mieszkanie, ich nie widać). Ciepło z KSM, woda z elektrociepłowni ? Dziwne.

Awatar użytkownika
Adasiek CK
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Adasiek CK » 22 marca 2011, o 18:22

Jak dla mnie to bardzo udany projekt, fajne połączenie kolorów elewacji.
<klawy tekścik w tym miejscu>

Awatar użytkownika
malpka

Post autor: malpka » 23 marca 2011, o 22:18

Wnioskując z planów parteru / I piętra dostępnych na stronie developera cały parter jest zabudowany a nie sądzę żeby robili placyk z krzewem na 1p.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 23 marca 2011, o 22:53

Dlaczego nie?

Trojanek

Post autor: Trojanek » 28 marca 2011, o 18:53

Wygląda na to, że Autor ma rację. Pstryknąłem foty od tyłu. Zaczynam nie ogarniac tego budynku. Wynika z tego, że kto kupił mieszkanie na I piętrze, z drugiej strony ma je jakby na parterze. Maksymalnie wyżyłowano najdrożej sprzedawane powierzchnie handlowe.
Ale to jak dla mnie bardzo psuje wygląd. Wizualizacja tyłu jest obcięta, tak żeby ładnie wyglądała, i pozbawiona praktycznie parteru, jak widać na powyższych zdjęciach, coś tam białego trochę jest, ale dopiero teraz mozna sie domyslić, że jest to ściana. Może tu tkwi tajemnica " nie publikowania" wizualizacji drugiej strony ;). Swoją drogą działkowicze wzbogacili się o ładną ścianę płaczu.
Obrazek
Obrazek

mandaryn

Post autor: mandaryn » 29 marca 2011, o 13:09

Trojan przecież gołym okiem widac, że wizualizacja jest robiona z góry i tam widac ten mur;) A ty od dołu znacznie go wyolbrzymiłeś:) Nawet zieleń na dziedzincu nagle się konczy... z resztą to chyba maja byc tarasy mieszkańców pierwszego piętra.

Trojanek

Post autor: Trojanek » 29 marca 2011, o 13:42

mandaryn pisze:Trojan przecież gołym okiem widac, że wizualizacja jest robiona z góry i tam widac ten mur;) A ty od dołu znacznie go wyolbrzymiłeś:) Nawet zieleń na dziedzincu nagle się konczy... z resztą to chyba maja byc tarasy mieszkańców pierwszego piętra.
Hehe , no tak, jak napisałem:
coś tam białego trochę jest, ale dopiero teraz mozna sie domyslić, że jest to ściana
.
Bez tych nowych zdjęć ciężko byloby na to wpaść.
Dodaj, że widać nie mur, tylko mały kawalątek tego muru, i to nie ja go raczej wyolbrzymilem, tylko wizualizacja go znacznie zminimalizowała :D

mandaryn

Post autor: mandaryn » 29 marca 2011, o 13:49

Trojanku, zerknij na pierwsza stronę, jest tam wizualizacja wdziana z boku (druga fota) na niej widać wszystko dokładnie tak jak jest obecnie, no poza małymi okienkami w murze:)

Trojanek

Post autor: Trojanek » 29 marca 2011, o 14:58

No fakt :o
Rzeczywiście są tarasy :)
Ciekawostka, mieszkanie nr 7 : 34,63 m2 , taras 39,15 m2 , mieszkanie nr. 44 34,63 m2, taras 38,80 m2 :)

Swoją drogą nie chciałbym mieć takiego tarasu, co na nim robić jak cały blok patrzy i rzuca ogryzki, tylko sprzątania dużo :).

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 2 kwietnia 2011, o 17:37

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
andrzeej

Post autor: andrzeej » 2 kwietnia 2011, o 22:18

Trojanek pisze:No fakt :o
Swoją drogą nie chciałbym mieć takiego tarasu, co na nim robić jak cały blok patrzy i rzuca ogryzki, tylko sprzątania dużo :).
Grilla też nie można zrobić, bo sąsiedzi policję (albo straż) wezwą :lol:

Awatar użytkownika
ice
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: ice » 3 kwietnia 2011, o 07:22

Odnoszę wrażenie, że ten blok wyjątkowo szybko rośnie.

Trojanek

Post autor: Trojanek » 3 kwietnia 2011, o 11:26

No rzeczywiście tempo mają imponujące. Nie dość, że jedzie w górę, to od dołu już stawiają się ściany wewnętrzne na 1 i 2 piętrze.

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 4 kwietnia 2011, o 19:08

Podoba mi się, że ten budynek powstaje w osi ulicy Seminaryjskiej - zaczyna fajnie, "miejsko" zamykać perspektywę, co starałem się uchwycić na pierwszym zdjęciu powyżej. Mam nadzieję, że końcowy efekt wizualny będzie adekwatny do oczekwiań.

Trojanek

Post autor: Trojanek » 5 kwietnia 2011, o 00:02

Miałem własnie dopisac, że pierwsze zdjęcie jest pierwsza klasa, super ujęcie, szacun.

ODPOWIEDZ