Zresztą pokażę Wam, bo nigdzie w sieci nie ma wizualizacji drugiej strony budynku, ani na stronie inwestora, ani na stronie Detanu, no i tym samym nie ma ich tutaj. Nie wiem czemu, bo nie ma się czego wstydzić. Screeny zrobiłem z prezentacji filmowej na stronie inwestora, jedyne miejsce gdzie można zobaczyć tył. Bardzo mi się podoba krzew na podwórku, ciekawe czy inwestor taki załatwi, ja na miejscu mieszkańców bym sie domagał
Przy okazji oglądania prezentacji zauważyłem jak otwierać się będą okna, one mają się przekręcać (lewo - prawo) po osi , ciekawe.

I jeszcze jedna ciekawostka, budynek ma być podłączony do sieci cieplnej KSM, chyba lepszym, a pewnie tańszym rozwiązaniem byłyby indywidualne piece gazowe, wiadomo ile spółdzielnie golą za ciepło.
Jednocześnie neguje to trochę chodzace od dawna po KSM wieści, że kotłownia przy Szczecińskiej wkrótce zostanie zamknięta, a osiedle podłączone do sieci MPEC. W sumie czas kopcących antyekologicznych i architektonicznych potworków jakimi są ta i inne kotłownie osiedlowe dobiega końca, a jednak wygląda na to, że ten potworek jeszcze trochę popracuje.
I jeszcze jedna rzecz która mnie zastanawia, skoro ciepło ma być z sieci, to skąd będzie ciepła woda? Kotłownia KSM zdaje się ciepłej wody nie rozprowadza, a jeśli zdecydowano się na "ciepło" osiedlowe to bezsensem byłoby montowanie piecykow gazowych do ogrzewania samej wody (zresztą na projektach, widziałem jedno mieszkanie, ich nie widać). Ciepło z KSM, woda z elektrociepłowni ? Dziwne.