Volumetric MK Polska - Jagiellońska Point
Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1
- T0MIKE
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
A kto z Warszawki przejąłby się Kielcami? Jrandczycy kupują w Rzeszowie, Włosi w Lublinie, Anglicy w Gliwicach, a ja, ze wspólnikami yu. Jestem stąd, a pracuję tam, bo tak wypadło, ale wracam tu na kilka dni w tygodniu, żeby coś zrobić i odpocząć od tamtego. Ale odbijam się tu od ściany, a tam idzie o wiele sprawniej.msz1 pisze:Tomike, pochodzisz z Kielc? Bo wygląda na to że całkiem dobrze znasz miasto?
Moja propozycja też jest nieco pretensjonalna ale od razu mi przyszła do głowy: OAZA CZARNOWSKA (OAZA CZARNÓW).Wszyscy wiemy jak osiedla Czarnów jest kojarzone.Wokół stare bloki,mieszkania socjalne,itp. a tu w środku osiedla wyrasta elegancki budynek mieszkalny zupełnie nie pasujący do okolicy,taka wyspa,oaza...
-
Boss
przydałybysię jakieś wizualizacje można by sie było czymś zasugerowac wtedy bo tak w ciemno to ja proponuje (może nieco głupie ale...) vip wieża i penthouse jagiellońskiT0MIKE pisze:Zaaaaraz! Chwila! A dlaczego na forum nie mielibyśmy wymyśleć nazwy dla tego projektu!? Co Wy na to? Jak już powiedziałem nazwa jest nieco pretensjonalna, więc zanim zacznie funkcjonować szerzej - zmieńmy ją! Zapraszam, dla zwycięzcy nagroda!
w myśl tego co napisałeś każdy nowy budynek byłby oazą wszędzie nie tylko na Czarnowie.hey pisze: OAZA CZARNOWSKA (OAZA CZARNÓW).Wszyscy wiemy jak osiedla Czarnów jest kojarzone.Wokół stare bloki,mieszkania socjalne,itp. a tu w środku osiedla wyrasta elegancki budynek mieszkalny zupełnie nie pasujący do okolicy,taka wyspa,oaza...
CK|PL|EU
Najlepsza wydaje sie nazwa MeehoweCK, ale jednak w wersji angielskiej -Jagiellonska Residence, mimo ze nie lubie takich udziwnien, to brzmi lepiej.
Ja dodaje jeszcze - Panorama Jagiellonska, Panorama Czarnow, ze wzgledu na widok z budynku
, Jagiellonska Point lub zwyczajnie Apartamenty Jagiellonska (Jagiellonska Apartments), Green Place.
Mysle, ze nazwe warto zmienic, a CK Tower poczeka na kolejna, wyzsza inwestycje.
Ja dodaje jeszcze - Panorama Jagiellonska, Panorama Czarnow, ze wzgledu na widok z budynku
Mysle, ze nazwe warto zmienic, a CK Tower poczeka na kolejna, wyzsza inwestycje.
- T0MIKE
- Kontakt:
Dobre! Bo Jagiellońskie Gardens to pewnie będzie Osiedle RPZ-u przy Lecha. Swoją drogą Dżagilonski Gardens byłoby zabójcze dla cudzoziemcówMeehoweCK pisze:to ja proponuję proste, ale eleganckie - Rezydencja Jagiellońska. Nazwa Tower w kontekście 10-piętrowego budynku... sorry, ale nie trafia do mnie
No, coż, może rzeczywiście wstawię wizualizacje, bo wtedy pod ogniem krytyki coś można będzie poprawić.
[img=http://img443.imageshack.us/img443/7566 ... qa1.th.jpg]
- T0MIKE
- Kontakt:
Wizualizacja jest raczej poglądowa, w sensie architektonicznym. Kolorystyka, jak już z Autorem stwierdziliśmy jest do rozjaśnienia, poza tym nie obejmuje szczegółów takich jak elementy elewacji na parterze, które nie bedą tak wyglądać. Skupcie się raczej na bryle, a nie detalach, jak brak kamienia w strefie przyziemia.
- T0MIKE
- Kontakt:
Nie unikniemy już starcia z sąsiadami, więc nie skorzystać z okazji z takich konsultacji byłoby dla mnie wielką stratą. To może być pierwszy projekt szerzej pokazany i przedyskutowany.Autor pisze:Mozemy zebrac propozycje i zrobic jakas sonde, bedzie szum jeszcze przed rozpoczeciem inwestycji, czyli marketing wre![]()
![]()
ale radzilbym zaczekac do pozwolenia na budowe.