Volumetric MK Polska - Jagiellońska Point
Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1
przegladałem sobie Echo , dodatek tv a w nim faktycznie ładna i zachęcającą reklame JP,
zaintrygowała mnie jednak gwiazdka która dopiero wczoraj zauwazyłem, po dogłębnej analizie trochę się zdziwiłem, bo miałem wrazenie, że JP bedzie pierwsza inwestycja mieszkaniowa w Kielcach w calosci finansowana w systemie 10/90 a to jest oferta dla "pierwszych 20 klientów"
dobre i to ale przyznaje, ze poczatkowe informacje utrwalily mi w glowie obraz taki, ze calosc bedzie 10/90
wniosek: trzeba sie spieszyc i uwaznie czytac
zaintrygowała mnie jednak gwiazdka która dopiero wczoraj zauwazyłem, po dogłębnej analizie trochę się zdziwiłem, bo miałem wrazenie, że JP bedzie pierwsza inwestycja mieszkaniowa w Kielcach w calosci finansowana w systemie 10/90 a to jest oferta dla "pierwszych 20 klientów"
dobre i to ale przyznaje, ze poczatkowe informacje utrwalily mi w glowie obraz taki, ze calosc bedzie 10/90
wniosek: trzeba sie spieszyc i uwaznie czytac
- T0MIKE
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Od początku tak było, w każdej reklamie, pierwsi klienci są nagradzani za refleks
. To wynika ze specyfiki finansowania projektu z kredytu bankowego, zamiast z pieniędzy klientów. Deklarujesz wcześnie, że chcesz kupić? W nagrodę masz system 10/90. Nie ponosisz zbyt dużego ryzyka (od ok. 19.000 do ok. 32.000 zł), a masz pewność, że wybrałeś najlepsze mieszkanie dostępne i nie musisz się martwić przez 1,5 roku, skąd wziąć kredyt. Ponadto masz też istotne oszczędności na kosztach finansowych. Nie płacisz żadnych odsetek, bo nie masz żadnego kredytu aż do zakończenia budowy.
Ja z kolei mam podkładkę pod umowę z bankiem, że osiągnąłem taką to a taką przedsprzedaż i wszyscy są zadowoleni. I tak powinno być.
A do tego, dla forumowiczów nie tylko system 10/90, ale też i 5% upustu, co już się zrealizowało w pierwszej umowie, a za chwilę, jak słyszę, będzie druga, dla tych samych forumowiczów. Jak widać jest to ważna zachęta.
Ja z kolei mam podkładkę pod umowę z bankiem, że osiągnąłem taką to a taką przedsprzedaż i wszyscy są zadowoleni. I tak powinno być.
A do tego, dla forumowiczów nie tylko system 10/90, ale też i 5% upustu, co już się zrealizowało w pierwszej umowie, a za chwilę, jak słyszę, będzie druga, dla tych samych forumowiczów. Jak widać jest to ważna zachęta.
- T0MIKE
- Kontakt:

Ustawiliśmy billboard na rogu Jagiellońskiej i Grunwaldzkiej. W zasadzie jesteśmy gotowi do rozpoczęcia realizacji. Umowa albo w środę, albo w kolejny poniedziałek.
Po rozpoczęciu realizacji będzie jeszcze jedna fajna rzecz dla wszystkich zainteresowanych postępami budowy.
Kolejni forumowicze zakupili lokal na obiecanych tutaj warunkach. Dziękujemy i prosimy o więcej
- T0MIKE
- Kontakt:
No cóż, 12.000.000 zł kapitału własnego nie jest typowe dla wszystkich deweloperów Polsce
Poza tym także nikt nie oferuje systemu 10/90, ograniczającego ryzyko kupującego, więc kupują. "Pozbyliśmy" się już także obu penthouse'ów, więc pula wierzących w sukces zwiększa się. W przyszłym tygodniu mamy kolejne 2 umowy i będzie już całkiem przyzwoicie jak na 2 miesiące sprzedaży 
Nie do końca jest tak, że to "zwykłe" mieszkania schodzą - z tego co rozumiem to na ten moment podpisano umowy na 2 penthouse'y oraz X lokali usługowych (TOMIKE wyprostuj jeżeli źle zrozumiałem). Ciekawy jestem jak będzie, ze sprzedażą "zwykłych" mieszkań. Oczywiście mam nadzieję, że równie dobrze... ale jestem ciekawyPetras pisze:Firma musi się cieszyć dużym zaufanie, skoro ludzie kupują mieszkania mimo że nie ma nawet przysłowiowej dziury w ziemi, i to w czasach kryzysu
- T0MIKE
- Kontakt:
Zgadza się, ale zazwyczaj pierwsze schodzą lokale i najlepsze mieszkania, więc mnie nic nie dziwi. Natomiast obecnie negocjujemy kilka mieszkań tzw. zwykłych. Do połowy maja liczymy na 6 takich umów. Biorąc pod uwagę największą chyba w historii ilość reklamy i PR liczymy na sprzedaż 20% projektu przed wakacjami. Potem już będzie z górki. W najbliższym czasie można będzie nas obejrzeć na wyborach Miss Polski, a potem usłyszeć w Radio Fama i zobaczyć klip w TVP3. Przed Świętami byliśmy cały tydzień w Realu i zrobiliśmy mailing na całym Czarnowie. Efekty więc będą, trzeba tylko poczekać, no i rozpocząć realizację, która odpali w maju, po długim (krótkim) weekendzie.
T0MIKE pisze:Wysłany: Sro Lut 11, 2009 9:39 pm
Mnie interesuje efektywność reklamy, bo to ona nas kosztuje. Ile więc telefonów jest z Echa, Gazety, billboardów, a ile z bannerów lub strony www. To są elementy tuby marketingowej, od zawsze. Uwierzcie, temat naszych projektów w mediach istnieje od roku i od roku badamy, kto skąd dzwoni. Nie ma telefonów z forum, są tylko z prasy. Teraz będą jeszcze z innych mediów.
T0MIKE pisze: Wysłany: Wto Kwi 21, 2009 2:28 pm
Tomike pora zweryfikować Twoje wyobrażenia i badania o efektywności reklamy
EDIT: Na prośbę Naosa dodane daty postów
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2009, o 20:51 przez Sirek1, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie chodzi o manipulacje ani o złośliwości, po prostu życie weryfikuje pewne założenia. Daty zaraz dopiszę, zresztą pierwszy cytat pochodzi z wątku o inwestycji Molsera przy Klonowej a drugi z wątku Jagiellońska i jest dokładnie 6 postów wyżej.
Żeby była jasnośc wyedytowałem też pogrubienie i teraz nie bedzie niejasności
Żeby była jasnośc wyedytowałem też pogrubienie i teraz nie bedzie niejasności