SM Domator - Ślichowice II etap III

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

kielcek

Post autor: kielcek » 24 sierpnia 2006, o 13:44

Odnoszę wrażenie, że nie wyrobią się do końca października z oddaniem. A jak było z I etapem, oddali w maju?

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 24 sierpnia 2006, o 13:54

Dziś dzwoniłem do działu inwestycji i powiedziano mi, że może być 10 dni poślizgu (czyli do ok 10.11.2006r.), ale można wystąpić o wcześniejsze przekazanie kluczy i sobie już dłubać w mieszkanku. Wtedy jakieś 2 tygodnie wcześniej oddadzą klucze.
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

aga

Post autor: aga » 25 sierpnia 2006, o 12:19

To i tak niewielki ten poślizg. Bosze...macie juz chałupe w zasięgu ręki a na moim M jeszcze trawa rośnie :( Widzieliście kuchenke gazowa i inne rzeczy proponowane w cenie?Jak to jakosciowo wygląda?

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 25 sierpnia 2006, o 12:30

aga Nie interesowałem się jakie kuchenki są w standardzie. Po prostu zrezygnowałem bo chce mieć to co chce a nie to co mi dadzą :wink:
Podobnie inne rzeczy :P

EDYTKA: aga załóż sobie konto a nie pisz z gościa :P

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

tract

Post autor: tract » 25 sierpnia 2006, o 17:21

Aga: Powiem szczerze ze nie znam nikogo kto by wzial kuchenke czy bialy montaz. Zrezygnuj ze wszystkiego chyba ze nie masz za duzo kasy to zostaw oscieznice i drzwi wewnetrzne (chociaz ja tez bym z tego zrezygnowal). Drzwi zewnetrzne koniecznie wymien (kwestia bezpieczenstwa i wygladu), kuchenke kup sobie pod zabudowe (palniki gaz, piekranik elektryczny) to ladniej wyglada, jezeli wanne to np. asymetryczna lub prysznic itd. Zrob sobie od razu ladnie zebys pozniej dwa razy nie robila.

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 28 sierpnia 2006, o 21:43

Byłem dziś przejazdem na rowerku i nic się w zasadzie nie zmieniło to fotek nie cykałem. A liczyłem, że chociaz północną elewację pomalują.

tract Drzwi wejściowe to sami proponują, zeby sobie założyć we własnym zakresie bo ładują standardowe z dykty. Można się dogadać z przedstawicielem Gerdy (ul. Paska ale nazwy firmy nie pamiętam) i facet montuje już w trakcie budowy drzwi z zamkiem budowlanym a jak oddaja klucze to się do niego dzwoni i przyjeżdża ekipa i zakładaja właściwe wkładki i oddaja klucze. Nie trzeba się o nic martwić, a cena jest normalna jak u innych przedstawicieli.

aga A co do ościeżnic to pomysl czy nie byłoby lepszym rozwiazaniem założenie drzwi rozsuwanych w pokojach. Oszczędzasz 2-3 m2 :wink:

Gość

Post autor: Gość » 29 sierpnia 2006, o 07:18

Byłem dziś przejazdem na rowerku i nic się w zasadzie nie zmieniło to fotek nie cykałem. A liczyłem, że chociaz północną elewację pomalują.

Zaczęli nową budowę na KSM to teraz już im się tak nie spieszy. Tam nadganiają.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 29 sierpnia 2006, o 07:22

PODPISUJEMY SIĘ

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 5 września 2006, o 17:23

Częśc północnej elewacji już pomalowana na żółto :) Zamontowali też drzwi wejściowe na klatki :)

kielcek

Post autor: kielcek » 6 września 2006, o 07:07

cóż z tego jak wschodniej nawet nie zaczeli ocieplać... trochę spieszyć się powinni...

tract

Post autor: tract » 7 września 2006, o 18:39

Wczoraj na terenie gdzie maja budowac kolejny blok, wbili jakies prety i ogrodzili tasma (od strony Faldowej). A dzisiaj namalowali na bialo parkingi dla samochodow i chodniki - dziwne? Czyzby zamierzali ukladac kostke, zanim zaczna budowe? Moze to bedzie zrealizowane jeszcze w ramach tych inwestycji ktore sa na ukonczeniu... Jak ktos cos wie niech mowi... A co z tym przetargiem mial byc pod koniec sierpnia, byl?

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 7 września 2006, o 23:01

Dzis była wreszcie ładna pogoda to się z kolegami na rowerek wybrałem :) Kolejne fotki z budowy :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 25 września 2006, o 22:13 przez sueno, łącznie zmieniany 1 raz.

aga

Post autor: aga » 12 września 2006, o 11:44

Byłam wczoraj oblukać "moje" chwasty:) Bloczek juz Wam ończa prawie a o przetragu ani słychu:( Pani powiedziała ze może pod koniec wrzesnia...Tak bym juz chciala wiedzieć jaka to bedzie cena za metr...

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 13 września 2006, o 08:47

aga Dziś się pytałem kiedy inwestycja ruszy :) We wrześniu mają zacząć kopać a cały cykl inwestycyjny powinien się zamknąć w 12 miesiącach więc jeszcze rok i przeprowadzisz się :)

A co do cen to zadzwoń do Domatora i zapytaj :) No i napisz na forum :P

aga

Post autor: aga » 13 września 2006, o 10:40

Ceny ostateczne po przetargu.Na dzień dzisiejszy jak sie dowiedziałam średnio 2450 za m. Parter 2330zl .Najdroższe I piętro.No ale jak pisalam ceny po rozstrzygnięciu przetargu pod koniec września.

ODPOWIEDZ