Unimax - Promenada Solna
Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1
Super
Ale czy ścieżka rowerowa zamieni się w prawdziwą promenadę z ładną nawierzchnią i oświetleniem czy zostanie krzywa kostka
czy to już nie Wasza broszka.
Czy możecie ingerować w zieleń, czy obecnie rosnące tam duże, krzaczaste drzewa zostaną po części usunięte i będzie to wyglądać jak na prezentacji
Ale czy ścieżka rowerowa zamieni się w prawdziwą promenadę z ładną nawierzchnią i oświetleniem czy zostanie krzywa kostka
Czy możecie ingerować w zieleń, czy obecnie rosnące tam duże, krzaczaste drzewa zostaną po części usunięte i będzie to wyglądać jak na prezentacji
- T0MIKE
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Zmiany dotyczą "uspokojenia" głównie elewacji wewnątrz tych tzw. ciemnych telewizorów. Szukaliśmy technologii, która będzie najbardziej optymalną dla tego wnętrza. Myślę, że teraz będzie spójniej, ale bez uderzających różnic. Największe zmiany są na ostatnich kondygnacjach, gdzie zdecydowanie zwiększyliśmy przeszklenia od wschodniej strony. Wszystko pokażemy za tydzień. Rozpoczynamy pracę nad stroną internetową, która, śmiemy twierdzić, będzie najlepszą stroną nieruchomościową w Polsce. W każdym razie z najlepszą polską firmą, zajmującą się projektowaniem stron www dla największych firm deweloperskich dzisiaj się porozumieliśmy co do warunków finansowych. Będziemy chcieli, żeby była to faktycznie najlepsza formuła prezentacji projektu, jaka została przygotowana do tej pory w Polsce.
Ice. Naszym celem jest wyremontowanie całej ścieżki, a właściwie stworzenie jednolitej przestrzeni z nawierzchnią z nieco szlachetniejszego materiału niż kostka betonowa.
Inwentaryzacja zieleni jest w przygotowaniu, ale większość (a może wszystkie?) drzewa są poza naszą działką. Ale wyjdzie w praniu.
Ice. Naszym celem jest wyremontowanie całej ścieżki, a właściwie stworzenie jednolitej przestrzeni z nawierzchnią z nieco szlachetniejszego materiału niż kostka betonowa.
Inwentaryzacja zieleni jest w przygotowaniu, ale większość (a może wszystkie?) drzewa są poza naszą działką. Ale wyjdzie w praniu.
-
Boss
to jest właśnie to o co ja osobiście sie martwie - czyli te stare drzewa, bardzo nie w smak by mi było gdyby one WSZYSTKIE poszły pod "topór". o sam projekt sie raczej nie martwię (Tomike mozesz to uznać za komplement)T0MIKE pisze: Ice. Naszym celem jest wyremontowanie całej ścieżki, a właściwie stworzenie jednolitej przestrzeni z nawierzchnią z nieco szlachetniejszego materiału niż kostka betonowa.
zastanawia mnie też kiedy druga strona silnicy sie ucywilizuje - ale wiem że to juz nie Wasza działka i dosłownie i w przenośni.
ps.
Tomike mam też jedno pytanko. jak wyglada sytuacja odnośnie zakupu działki na której jest skate park? czy coś sie wyjaśniło w tej sprawie? bo wiem że min. Wy byliście chyba zainteresowani kupnem.
Ostatnio zmieniony 30 września 2009, o 09:37 przez Boss, łącznie zmieniany 1 raz.
CK|PL|EU
- T0MIKE
- Kontakt:
Drzewa, jak już pisałem, nie są na naszej działce. Poza tym są dodatkowym atutem mieszkań, z balkonu których można będzie prawie je dotknąć. Z drugiej strony jednak, w celu stworzenia czegoś na wzór uporządkowanego bulwaru fajnie byłoby wygenerować przestrzeń w formie jednego dużego placu, z patiami wewnątrz linii naszych budynków i od nowa zorganizowaną zielenią. Od nowa, czyli z wyciętymi drzewami i w ich miejsce posadzonymi nowymi, mniejszymi oczywiście, ale, być może, innymi gatunkami, które łatwo jest formować. Ponadto w parterze naszej inwestycji będzie z pewnością kilka lokali gastronomicznych, które będą miały ogródki i pewnie chętnie przybliżyłyby się do Silnicy. Sam Prezydent, w toku dyskusji snuł plany wyremontowania koryta rzeki z podświetleniem jej brzegów na całym przebiegu między mostkami w ciągu Sienkiewicza i Solnej. Gdyby to objęło także drugi brzeg, to mielibyśmy kawałek fajnej przestrzeni publicznej, w nowej, bardziej uregulowanej formie. No, ale to tylko dywagacje, bo samego planu w formie jakiejkolwiek koncepcji nie ma, a większość omawianego terenu jest własnością Miasta.
Skatepark pozostaje własnością Miasta, więc czekamy na rozstrzygnięcia, co będzie z nim dalej. Z tego co wiem, przygotowywany jest przetarg na zbycie tej działki.
Skatepark pozostaje własnością Miasta, więc czekamy na rozstrzygnięcia, co będzie z nim dalej. Z tego co wiem, przygotowywany jest przetarg na zbycie tej działki.
-
maciej
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Projekt naprawdę przyzwoity i z tego co mówisz TOMIKE to będzie ewoluował w dobrym kierunku - harmonizacji i ujednolicenia (w tej chwili jest rzeczywiście trochę chaotyczny).
Na wizualizacji budynek wydaje się znacznie oddalony od rzeki. Możesz wskazać w którym miejscu działki powstanie? Na tym betonowym pasie? Bliżej, dalej?

Na wizualizacji budynek wydaje się znacznie oddalony od rzeki. Możesz wskazać w którym miejscu działki powstanie? Na tym betonowym pasie? Bliżej, dalej?

Noooooo nareszcie , coś Wam długo zeszło .T0MIKE pisze:Zapraszamy do obejrzenia animacji projektu Promenada Solna. Jeszcze przed poprawkami, związanymi z elewacjami. Te będą za tydzień i wtedy zaktualizujemy fasady także na animacji.
http://volumetric.pl/index.php/publishe ... icleID/159
Musże przyznać , że nieźle to wygląda i nadmieniam , że wpisałem się już na listę / ale czy oby na pewno na właściwą / oczekujących na mieszkanie
pozdrawiam
Lukasz
Miejmy nadzieję, że zgodnie z zapowiedziami miasto zadba o zagospodarowanie Plant i Silnicy. Zamiast bajerów z podświetlaniem wystarczy oczyszczenie i wyłożenie koryta jakimiś miłymi dla oka materiałami.Kamienia w okolicach w końcu nie brakuje. Nie znam się na tym zupełnie, ale czy jest możliwość sztucznego podniesienia poziomu wody o 20-30 centymetrów? Mam wrażenie,że z Silnicy możnaby zrobić strumień pełną gębą
Może w przeddzień premiery rezerwacji zdradzisz jaki zaproponujecie zakres cen za metr "normalnego" mieszkania?
Może w przeddzień premiery rezerwacji zdradzisz jaki zaproponujecie zakres cen za metr "normalnego" mieszkania?
- T0MIKE
- Kontakt:
Nie będziemy oferować cen m2. Będziemy prosić klientów o składanie ofert cenowych za konkretne mieszkanie, czy lokal handlowy.
Po edycji:
Dzisiaj uzgodniliśmy z Detanem materiały wykończeniowe la fasady naszej inwestycji. Jesteśmy bardzo zadowoleni z jakości prezentowanych materiałów. Naszym zdaniem będzie to niezwykle elegancka fasada. Do piątku będziemy prezentować do oceny nowe wizualizacje, uwzględniające zastosowane materiały, a także pewne zmiany w rytmie fasad. Muszę przyznać, że w końcu mamy to, o co nam chodziło. Wizualizacje "powiesimy na naszych stronach i wstawimy także w ten wątek.
Począwszy od 25 października rozpoczynamy proces rezerwacji mieszkań i lokali handlowych. W zasadzie widzimy, że lokale w 50% zostaną podpisane w kilka tygodni. Podobnie ostatnie piętro apartamentów.
Po edycji:
Dzisiaj uzgodniliśmy z Detanem materiały wykończeniowe la fasady naszej inwestycji. Jesteśmy bardzo zadowoleni z jakości prezentowanych materiałów. Naszym zdaniem będzie to niezwykle elegancka fasada. Do piątku będziemy prezentować do oceny nowe wizualizacje, uwzględniające zastosowane materiały, a także pewne zmiany w rytmie fasad. Muszę przyznać, że w końcu mamy to, o co nam chodziło. Wizualizacje "powiesimy na naszych stronach i wstawimy także w ten wątek.
Począwszy od 25 października rozpoczynamy proces rezerwacji mieszkań i lokali handlowych. W zasadzie widzimy, że lokale w 50% zostaną podpisane w kilka tygodni. Podobnie ostatnie piętro apartamentów.