Tak to, byla wczesniej informacja, ze to Detan projektowal.
Volumetric MK Polska - Jagiellońska Point
Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1
- Wizard
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Dobra wiadomość. Volumetric szuka pracowników w Kielcach
http://praca.gazetapraca.pl/200,4001,,3 ... RAKTU.html

http://praca.gazetapraca.pl/200,4001,,3 ... RAKTU.html
Every dream has a price
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Niby tak, ale jeśli będziemy tworzyć "apartamentowce" (chociaż to trochę na wyrost) w ładnych okolicach, a w takich jak tutaj same budynki socjalne, to będzie tylko gorzej. Nowa okolica właśnie w ten sposób musi się ukształtować - przez nowe inwestycje.
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji
- T0MIKE
- Kontakt:
Nikt go nie nazywa apartamentowcem, choć z pewnością będzie on odbiegał od otoczenia, w końcu na Czarnowie nie widziałem ani ogrodów zimowych, ani tarasów 80-cio metrowych. Uważam, że ta część miasta będzie się zmieniać, nie tylko dzięki nam, ale też inwestycjom RPZ na Lecha, Kolportera i MAC Edukacji na Mielczarskiego. Poza tym zdarzyło się mi już iść pod prąd w Warszawie i mimo negatywnej opinii firmy doradczej kupić teren i rozpocząć inwestycję, która okazała się strzałem w 10. Mam nadzieję, że i tu tak będzie. Za tą lokalizacją przemawiają:
- odległość od centrum
- łatwość dojazdu
- dostępność w najbliższym sąsiedztwie wszelkich usług
- w miarę uporządkowane otoczenie, sprawdźcie sąsiedztwo Solnej
Ma swoje mankamenty, ale uważam, że nie są one tak istotne dla kupujących, a w szczególności nie jest wadą nazwa dzielnicy, ani sąsiedztwo bloku komunalnego. Byłem w środku i jest bardzo porządnie. Ani żadnych pijaków, żadnego marginesu.
- odległość od centrum
- łatwość dojazdu
- dostępność w najbliższym sąsiedztwie wszelkich usług
- w miarę uporządkowane otoczenie, sprawdźcie sąsiedztwo Solnej
Ma swoje mankamenty, ale uważam, że nie są one tak istotne dla kupujących, a w szczególności nie jest wadą nazwa dzielnicy, ani sąsiedztwo bloku komunalnego. Byłem w środku i jest bardzo porządnie. Ani żadnych pijaków, żadnego marginesu.
-
msz1
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Ja bym jeszcze dodał bliskość Karczówki i w przyszłości ogrodu botanicznego.Autor pisze:Lokalizacyjnie (mimo otoczenia) mozna wskazac wiele zalet:
- odleglosc od centrum (a to przy aparatamentowach z najwyzszej polki bierze sie pod uwage)
- infrastruktura osiedlowa (sklepy, poczta itp.)
- komunikacja miejska
A kiedy starujesz z inwestycją TOMIKE?
I drugie pytanie czy będzie żuraw wieżowy na budowie?
od moderatora (sueno): Proszę o nie pisanie dwóch postów z rzędu. Posty można edytować.
Ostatnio zmieniony 18 września 2008, o 13:39 przez msz1, łącznie zmieniany 1 raz.
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Gratulacje TOMKIE za lokalizację!
Ja też uważam, wbrew opinii jakiej można się spodziewać, że to bardzo dobra lokalizacja.
Oprócz ww. zalet taka, że do Centrum można spacerkiem dojść w 10 min.
Czy blok bedzie mial parking podziemny, czy naziemny?
Czy bedzie budowany nowy, czy miejsca parkingowe te które już są zbudowane?
Ja też uważam, wbrew opinii jakiej można się spodziewać, że to bardzo dobra lokalizacja.
Oprócz ww. zalet taka, że do Centrum można spacerkiem dojść w 10 min.
Czy blok bedzie mial parking podziemny, czy naziemny?
Czy bedzie budowany nowy, czy miejsca parkingowe te które już są zbudowane?
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- T0MIKE
- Kontakt:
Cieszę się, że ktoś ma podobną opinię. Pójście trochę pod prąd czasami się opłaca. Już to mówiłem, ale raz jeszcze powiem: nasz najlepiej sprzedający się projekt jest realizowany w Markach, gdzie wszyscy warszawiacy pukali się w głowę, zacna firma, badająca rynek dała negoatywną opinię, a ja uznałem, że właśnie tam chciałbym mieszkać, przy oczywistych korzyściach finansowych, w porównaniu z innymi, podobnymi, ale bardziej prestiżowymi lokalizacjami. Dziś mamy tam klientów ze szczytów drabiny biznesu. Miałem rację? Teraz popatrzmy na Jagiellońską: nie jest to lokalizacja obok kominów elektrociepłowni (jak na Mielczarskiego), nie jest ulokowana z dala od usług, sklepów, etc. (jak TBS pod lasem, za piekarnią), nie jest z dala od komunikacji miejskiej (jak wiele innych projektów), a do tego będzie mieć, nazwijmy to, atrakcje w postaci recepcji, ochrony, monitoringu wideo, ogrodów zimowych (nie znam innego projektu w Kielcach z ogrodami na wszystkich kondygnacjach), i dwóch dużych penthousach z wielgachnymi tarasami. Do tego parking podziemny i jeszcze jedna niespodzianka, której jeszcze nikt nie stosował w Kielcach.
Poza tym popatrzmy na tę część Czarnowa, przecież niedaleko są ul. Mieszka I, czy Chrobrego, gdzie swego czasu mieszkali zasobni ludzie. Ja lubiłem tę część Kielc, bardziej od KSM-u, czy Sadów. I dlatego uważam, że ta część miasta i jej mieszkańcy zasługują na lepszy standard niż spółdzielnie ze Ślichowic. Myślę, że to będzie dobra inwestycja i dla miasta i dla nas.
Poza tym popatrzmy na tę część Czarnowa, przecież niedaleko są ul. Mieszka I, czy Chrobrego, gdzie swego czasu mieszkali zasobni ludzie. Ja lubiłem tę część Kielc, bardziej od KSM-u, czy Sadów. I dlatego uważam, że ta część miasta i jej mieszkańcy zasługują na lepszy standard niż spółdzielnie ze Ślichowic. Myślę, że to będzie dobra inwestycja i dla miasta i dla nas.