Domena MiL Kurowscy - Budynek Apartamentowy Miła

Inwestycje zakończone.

Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1

Boss
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Boss » 9 czerwca 2009, o 23:01

LOLA pisze:To jest lokalizacja stulecia. wyobraźcie sobie, że prosto z balkonu wychodzicie na wiadukt. Cóż za komfort. Co rano budzi Was przejeżdzjący pociąg, do kawy o poranku macie korek samochodowy w oknie. Pełna symbioza z miejskim otoczeniem. W sumie, wasze życie będzie biegło w rytmie stukoczących wagonów PKP. Dla mnie bomba!
ja to Ci proponuje zanim coś napiszesz, odejdź od kompa i pojeździj troche po Europie albo chociaż po Polsce a dopiero potem coś komentuj
CK|PL|EU

LOLA

Post autor: LOLA » 10 czerwca 2009, o 08:57

ja to Ci proponuje zanim coś napiszesz, odejdź od kompa i pojeździj troche po Europie albo chociaż po Polsce a dopiero potem coś komentuj[/quote]

Tzn, że ten budynek taki światowo- europejski? Z nazwy....

Nie podoba mi się sam budynek, bo w zamian za marną lokalizację powinien zaskakiwac architektonicznie. Ale architektonicznie jest jednak czymś poniżej średniej kieleckiej, a to już jest niepokojące. I przekre dla Kielc. Dało by radę, jakby to był biurowiec, ale nie przy tej architekturze.

Jak byłam na wycieczce klasowej w stolicy to widziałam biurowce przy torach i były nawet ładne :lol: :lol: :lol: Bo PKP jechałam....

Boss

Post autor: Boss » 10 czerwca 2009, o 09:22

LOLA pisze: Tzn, że ten budynek taki światowo- europejski? Z nazwy....
ehh nie o nazwe tu chodzi tylko to co napisałaś. to co dla Ciebie jest czymś śmiesznym i dziwnym w rozwiniętych miastach na zachodzie Europy czy nawet na Śląsku jest czymś w pełni normalnym.
nie jest to jakieś anormalne i dysfunkcyjne że z rana pijesz kawke na taresie a pare metrów od Ciebie przejeżdza tramwaj lub pociąg a kilkaset metrów nad głową przelatuje Ci samolot... jak sie chce mieszkac w centrum to sie powinno byc świadomym pewnych czynników.
LOLA pisze: Nie podoba mi się sam budynek, bo w zamian za marną lokalizację powinien zaskakiwac architektonicznie. Ale architektonicznie jest jednak czymś poniżej średniej kieleckiej, a to już jest niepokojące. I przekre dla Kielc. Dało by radę, jakby to był biurowiec, ale nie przy tej architekturze.
subiektywizm w czystej postaci - jednemu sie podoba innemu nie. jak na moje "politologicznie wykształcone oko" nie mające nic wspólnego z architekturą itp to budynek mi sie nawet podoba(na tyle na ile mogą sie podobac kolorowe obrazki) cóż budynek jak budynek - są większe kaszaloty w Kielcach. aczkolwiek czy to jakis apartamentowiec czy wieżowiec z pentchałsami dla mnie blok to blok. lokalizacja nie jest marna. jest w otoczeniu zabudowy jednorodzinej więc to chyba plus.

ps. nikt nie napisał tego co jest wg mnie najbardziej istotne gdybym miał byc potencjalnym klientem. a mianowicie chodzi tu o dojazd a konkretnie droge/ulice miłą której akurat ten odcinek nie jest asfaltowy. czyli w słońcu oddychamy pyłem a w deszczu toniemy w błocie.
CK|PL|EU

Awatar użytkownika
Charon

Post autor: Charon » 10 czerwca 2009, o 09:48

Dajcie spokój. Nie ma o co antagonizować atmosfery.

Budynek jest nie taki zły. W rzeczywistości wyjdzie (przynajmniej ma szanse) zdecydowanie lepiej niż na tych, przyznajmy to słabych, renderingach. Nie użył bym określenia 'poniżej średniej' – ostatnio powstało sporo koszmarków architektonicznych – ten do nich nie należy.

Co do lokalizacji, to niestety trudno mi odnaleźć jakieś zdecydowane pozytywy. Niby w sąsiedztwie domków jednorodzinnych, ale wszystko psuje bezpośrednie sąsiedztwo, było nie było, dość ruchliwej arterii komunikacyjnej. To, że są w Polsce i Europie podobnie zlokalizowane budynki, to niestety nie zmienia faktu, że jest w nich głośno i mało komfortowo. Wiele zależy od preferencji osobistych i skali wrażliwości na nieustanny szum przejeżdżających aut i pociągów. Można szukać obrony w środkach technicznych (ekrany akustyczne, dobre okna, klimatyzacja) – ale to ani komfortowe ani tanie.

Miła jest faktycznie w fatalnym stanie (raz nią przejeżdżałem i więcej nie zamierzam tego błędu popełniać), ale to możne się szybko zmienić.

Ciężko tą lokalizację określić jako budynek w centrum. Mam wrażenie, że ma wszystkie wady takiej lokalizacji (hałas, ruch itp.) i niewiele ich zalet (dostęp do usług podstawowych, instytucji i rozrywek). Za plus można jedynie przyjąć stosunkowo dobry dostęp komunikacyjny dla samochodów osobowych.

Jeśli miałbym wyrazić własną opinię, to warte rozważenia będą mieszkania z wystawa okien od ul. Miłej (południowo-zachodnie). Wiele zależy od rozkładu mieszkań i oczywiście ich ceny.

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 11 czerwca 2009, o 21:48

Obrazek Obrazek

jasiek
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: jasiek » 6 września 2009, o 23:28

Cudne miejsce heh

Obrazek
Obrazek

Lukasz20

Post autor: Lukasz20 » 9 września 2009, o 19:41

jasiek pisze:Cudne miejsce heh

Obrazek
Obrazek
Cudne to będzie jak ten Żuraw stojący w oddali "wybuduje" to co ma wybudować :-)

pozdrawiam
Lukasz

shogun2111
Kontakt:

Post autor: shogun2111 » 9 września 2009, o 20:12

a co ma wybudowac?? widzialem ze cos buduja przy torach, co to??

Awatar użytkownika
inwestor

Post autor: inwestor » 11 września 2009, o 22:10

fakt lokalizacja nie jest może zbyt rewelacyjna, ale tak naprawde to gdzie w mieście budynki stoją nie przy drodze, po budowie węzła Żelazna i planowanej przebudowie mostu herbskiego i skrzyżowania z Jagielońską może nie będzie tak strasznie, ja bym się raczej zastanowił nad sąsiedztwem pewnych bloków przy ul Miłej, kto słyszał ten wie o co chodzi
pionki są w pionie, a poziomki w poziomie

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 29 września 2009, o 11:53

Ceny chyba sie zmienily - 3950-4300 m2.

Awatar użytkownika
Wizard
Kontakt:

Post autor: Wizard » 29 września 2009, o 12:42

Faktycznie np

Mieszkanie 2-pokojowe, 46 m2, parter
Cena za m2: 3 960 PLN / m2
Cena : 183 170 PLN

http://abena.gratka.pl/lista/mieszkania ... 20,li.html
Every dream has a price

Awatar użytkownika
paddy

Post autor: paddy » 8 października 2009, o 21:00

inwestor pisze:ja bym się raczej zastanowił nad sąsiedztwem pewnych bloków przy ul Miłej, kto słyszał ten wie o co chodzi
Te bloki to slamsy na miarę tego przy szpitalu na Grunwaldzkiej - jak nie gorsze. I to nie jest przenośnia wierzcie mi.

Wilhelm

Post autor: Wilhelm » 9 października 2009, o 09:21

Noo to jest sensacja :D

Podziwiam odwagę inwestora ale wszystko zależy od ceny!!! być może jak cena zejdzie do pułapu starego 30letniego syfiastego mieszkania w wieżowcu w niewiele lepszej lokalizacji to apartamantowiec przy wiadukcie znajdzie swoich amatorów zawsze nowe to nowe :!:

osobiście bardzo kibicuje tym apartamentom :shock:

Awatar użytkownika
RZ
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: RZ » 9 października 2009, o 09:38

Moim zdaniem przy mocno konkurencyjnych cenach inwestycja ma szanse powodzenia. A ja życżę im powodzenia, bo patrze na to z innej strony. Dużym plusem projektu Jagiellońska Point jest zmienianie Czarnowa. A tutaj sytuacja jest pod tym względem podobna, tyle że okolica nieporównanie gorsza. Jak im się uda na tej Miłej, to efektem będzie zwiększenie szansy, że ta okropna okolica zacznie ładnieć. Może zadziałac efekt "wyspy" przyciągającej kolejne podobne inwestycje, dzieki któremu kolejny fragment miasta zacznie się zmieniac na korzyść. Jakby mieszkania tam były tanie, można je np. kupować na wynajem np. dla studentów.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
paddy

Post autor: paddy » 12 października 2009, o 11:59

Jagiellońska Point nie jest już najtańsza - ten blok to spora konkurencja dla Volumetric'a.

ODPOWIEDZ