Sz.J. pisze:Echo:
"Rekord za działkę
Rekordową kwotę ponad 600 zł. za mkw. działki budowlanej wylicytowano w Kielcach. Nabywca kupił grunt przy ul. Okrzei pod budowę bloku.
Wczoraj miasto sprzedało dwie działki o łącznej pow. 4 tyś. m. przy ul. Okrzei położone nieopodal skrzyżowania z Zagnańską, między starymi kamienicami a nowym blokiem.
Obie nieruchomości kupiła ta sama osoba..... Walka rozegrała się przede wszystkim o pirwszą działkę. Cena była podbijana aż 50 razy. Udało się uzyskać ponad 600 zł za mkw. ziemi, a średnia cena za obie parcele wyniosła 488 zł, to także rekordowa kwota w Kielcach."
Ciekawe kto kupił? Mam nadzieję, że KGI, może byłby wreszcie ład architektoniczny w tym rejonie.
I dziwić się, że mieszkania takie drogie.
RZ pisze: I pomyśleć, ze jeszcze nie tak dawno nikt się nie zgłaszał na miejskie przetargi - np. dużej działki przy ul. Poleskiej...
Dla kupujących mieszkania to nie jest dobra wiadomość, ale dla rozwoju Kielc (także architektonicznego) i owszem.
T0MIKE pisze:Być może zaskoczy to wszystkich, ale kupiła to osoba fizyczna, prowadząca działalność budowlaną, a przegrały KGI i Master-kort. Szok, ale też i pokazuje, że profesjonaliści nie chcieli przepłacać.
Daniel pisze:Troszeczkę ubolewam, że nie KGI. Spodziewałem się, że jeśliby wygrali dobudowaliby kolejne do istniejących już budynki, a tak będzie kolejny inwestor i kolejny pomysł na budynek przy tej bardzo urozmaiconej ulicy.
Wilhelm pisze:tej ulicy juz nic nie pomoze chyba ze bombardowanie bardziej wsiowej ulicy w centum chyba niema i nie bedzie ale budynki które maja tzw tyły od silnicy odwdzieczają sie fajnym widokiem na park i tzw doline silnicy a co do cen to były juz wyzsze moze jakiers wiezowce tam powstana:) a moze ktos na przetrzymanie kupił
Oskar pisze:Porządkują teren przy nowych blokach. Nie jestem w 100% pewien czy to dokładnie ta działka, o której mowa w Echu, choć raczej tak.Echo Dnia pisze: "Rekord za działkę
Rekordową kwotę ponad 600 zł. za mkw. działki budowlanej wylicytowano w Kielcach. Nabywca kupił grunt przy ul. Okrzei pod budowę bloku.
Ten blok ma powstac na tym wykarczowanym terenie gdzie stoi ta metalowa budka, ktora notabene jest chyba zamieszkala