Grzyb&Wadiak "Ustronie" - os. Na Stoku 72H
Moderatorzy: Autor, sueno, Sirek1
Budynek wielorodzinny w Kielcach oś. Na Stoku
Przedsiębiorstwo Budownictwa Ogólnego „KARTEL” S.A. w Jędrzejowie jako Główny Wykonawca wykonało zadanie inwestycyjne p.n.: „Budynek wielorodzinny wraz z garażami” Powyższe zadanie zrealizowano w okresie: od IX. 2006 r. do IV. 2008r. Dane dotyczące obiektu: Powierzchnia użytkowa budynku 9 123,06 m2 Kubatura budynku 35 652,36 m3 Powierzchnia dróg podjazdowych i chodników z kostki brukowej 1 814,97 m2 Budynek mieszkalny został wykonany w konstrukcji tradycyjnej z przeznaczeniem na 84 lokale mieszkalne w pełnym podpiwniczeniu części mieszkalnej oraz tarasów z przeznaczeniem na 54 miejsca parkingowe i komórki lokatorskie. Dach jako płaski z pokryciem papami termozgrzewalnymi na płytach styropianowych z odwodnieniem wewnętrznym poprzez wpusty dachowe. Ściany zewnętrzne i nośne budynku murowane z ceramiki budowlanej, stropy typu PSKJ i schody żelbetowe. Wykończenie zewnętrzne budynku tynkiem mineralnym i żywicznym wraz z ociepleniem. Zakres inwestycji obejmował wykonanie: robót budowlano-montażowych budynku wielorodzinnego do stanu deweloperskiego, zagospodarowania terenu wraz z nawierzchnią z kostki betonowej i ogrodzeniem.

z tego co mi kolega mówił (kupił z rodzicami tam mieszkanie, teraz ja wykańczają) to poszedł wałek, a dokładniej z widocznymi na 1szym planie mieszkaniami narożnymi. Balkon miał być tylko na tej ścianie na której są drzwi balkonowe, na tej z pojedynczym oknem już nie. Podobno ktoś z szefostwa tłumaczył to w ten sposób jakby im ziemi zabrakło (powierzchni) (???). Kolega sam dobrze nie wie, więc tak tylko mówie.. Ale taki ogromny balkon bez sensu, jeszcze w takim kształcie..
Wolałbyś mieć jeszcze większy balkon (choć ten który masz i tak jest duży) czy większe mieszkanie, które wcale takie duże nie jest jak na 4 osobową rodzine?
Jeszcze jakby ten balkon był duży i prostokątny to ok, bo rzeczywiście można sobie urządzić całkiem przyjemne miejsce na okres wiosna-jesień, ale nie w kształcie litery L..
Jeszcze jakby ten balkon był duży i prostokątny to ok, bo rzeczywiście można sobie urządzić całkiem przyjemne miejsce na okres wiosna-jesień, ale nie w kształcie litery L..
- MadMike
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Co do tynku mineralnego... Tynki mineralne to zdecydowana większość tynków od wielu lat... Tynk mineralny, to po prostu tynk ze spoiwem mineralnym, czyli cementem, wapnem lub gipsem, z mineralnym kruszywem, najcześciej kwarcowym (piasek)Autor pisze:Ach, tynk mineralny to material niezwykle szlachetny, widac pan Grzyb ma troche odmienne zdanie od mojego, szkoda tylko, ze wlasciciele mieszkan nie interweniuja, ze inwestor zrobil socjalna wersje elewacji.
- T0MIKE
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
A mnie się podoba, niezależnie od rodzaju tynku. Stok to nie jest miejsce na wyszukane materiały, trzeba wyważyć, jaki maksymalnie koszt jest do zniesienia w danym miejscu. Myślę, że Grzyb podpisywał ten kontrakt już na górce 2007r., więc trzeba było uważnie działać z materiałami. Choć ceny nie należały może do najniższych...
Kontrakt był podpisany jeszcze przed górką w 2006r i jako jeden z nielicznych deweloperów Pan Grzyb nie podnosił cen mieszkań na "górce" jak wszyscy pozostali. Faktem jest że w projekcie była cegła klinkierowa, która ostatecznie została zastąpiona tynkiem mineralnym (czerwone wstawki na elewacji) Pewnie z oszczędności
-
redoxygene
- Ranga: Kierownik budowy ;)