Kto prezydentem Kielc ??
Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel
W mentalnosci Polakow jest taka wada, ze zawsze narzekaja, szczegolnie widoczne jest to u mieszkancow dzielnic krancowych wlasnie w Kielcach. W Warszawie, gdzie generalnie miasto nic nie robi w takich rejonach nikt nie placze, bo wie jakie korzysci wynikaja z przynaleznosci do miasta. Malo tego swiadomosc wspolpracy maja rowniez wszystkie gminny oscienne. Obiektywnie patrzacy czlowiek powinien zdac sobie sprawe, ze nie da sie robic wszystkiego we wszystkich miejscach wielkiego miasta, bo jest to nierealne. W Kielcach są zaleglosci w dziedzinie inwestycji, ktore trzeba nadrobic w jak najszybszym tempie i niestety, ale to np. remont Centrum ma najwyzszy priorytet + glowne szlaki komunikacyjne, bo miasto musi miec odpowiednia infrastrukture, zeby skutecznie przyciagac kapital. Bardzo irytuje mnie jak ktos stosuje forme szantazu, ze dzielnica sie odlaczy itp. A powiedzmy sonie, co by ci mieszkancy zrobili gdyby na nowo pojawily sie strefy biletowe w komunikacji masowej albo gdyby komunikacja ograniczyla sie tylko i wylacznie do granic miasta? Wtedy bylby placz i lament, ze kiedys bylo lepiej. Jest piękne powiedzenie, ze wszedzie dobrze tam, gdzie nas nie ma. Idac do gminy obok lawina zlota na nikogo nie spadnie. Tyle o tym. Wracamy do tematu.
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Być może źle to o mnie świadczy, ale gdybym nie miał na kogo głosować to oddałbym nieważny głos - spełniłbym obywatelski obowiązek i podwyższyłbym frekwencję, natomiast nie głosowałbym na nikogo skoro nikogo bym nie popierał... Nie głosowałbym "na siłę"Michel2 pisze:Glosuje na nią przede wszystkim dlatego ze nie jestem w stanie zmusić się do glosowania na Lubawskiego.Obojętnie co robi dla miasta nie mogę zagłosować na kogos kto totalnie ignoruje elementarne potrzeby mieszkańców mojego osiedla.
Wybacz, czasami ciężko mi się połapać w tych nazewnictwach.
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji
M. Olszewski za lotniskiem w MasłowieSz.J. pisze:Trzeba zadać kandydatom do rady miasta jak i sejmiku co najmniej dwa pytania:
1.o Lotnisko
2.o Galerię
Odpowiedź będzie dla mnie decydującym kryterium wyboru.
Może trzeba się sformalizować. Będzie nas około 100, a to już jest coś.
ada2006-10-22, ostatnia aktualizacja 2006-10-22 15:47
Kandydat na prezydenta Kielc Mariusz Olszewski z Polskiej Partii Pracy przedstawił w niedzielę swój program podczas konwencji wyborczej w Wojewódzkim Domu Kultury. Zapowiedział m.in. zmniejszenie klas w kieleckich szkołach do 25 osób i kupowanie podręczników szkolnych przez samorząd.
Uprzedził, że wyborcy nie zobaczą w mieście jego billboardów. - Za jeden taki billboard trzeba zapłacić 8 tys. zł. Nie stać mnie na to. Ale również nie pójdę do biznesmenów, którzy być może zafundowaliby mi kilkadziesiąt takich billboardów. Potem musiałbym się wywiązywać ze zobowiązań zawieranych po cichu w kawiarniach albo w pokojach sejmowych - podkreślił.
W swoim wystąpieniu odniósł się do inwestycji obecnego prezydenta miasta Wojciecha Lubawskiego. Skrytykował budowę stadionu przy ul. Ściegiennego i plany budowy wielopoziomowego parkingu na placu Konstytucji oraz nowego lotniska pod Kielcami. Opowiedział się za modernizacją istniejącego już lotniska w Masłowie.
Krytyka stadionu i parkingu pojawiały się także w wystąpieniach kandydatów PPP na radnych.
http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,3697055.html
-------------------------------------------------------------------------
No to juz wiemy napewno na kogo nie bedziemy glosowac..
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Widzę, że w dziale "wyzwań" jest w zasadzie jedna pozycja, która może wzbudzać podziw i politowanie u wyborców - lotnisko
. Mam nadzieję, że uda się chociaż zapoczątkować inne z nieszablonowych pomysłów prezydenta, np. tunel pod centrum. Nawet rozumiem dlaczego nie chce wszystkiego ogłaszać w kampanii
.
Komisja Rewizyjna czuwa!