Kto prezydentem Kielc ??

Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel

Czy jesteś za tym, aby W.Lubawski został prezydentem Kielc na drugą kadencję?

Czas głosowania minął 18 marca 2006, o 23:42

Tak
11
79%
Nie
3
21%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
cochi
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: cochi » 18 sierpnia 2006, o 11:08

strasznie nietrwala ta.... ''wieza obietnic''

niestety przecitny wyobrca zapamieta tylko: Przywrocmy Kielce Kielczanom... a nie bedzie dochodzil co sie za tym kryje....
cochi

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 18 sierpnia 2006, o 12:16

Dlatego tak wazny jest udział w wyborach, by male ciemnotki, ktore zaglosuja przez pryzmat hasla wyborczego, nie zdecydoway o przyszlosci naszego miasta.

Ben
Kontakt:

ankieta kto prezydentem

Post autor: Ben » 19 sierpnia 2006, o 22:09

Nie ma co się martwić TEN człowiek nie przejdzie pierwszej tury wyborów,ciemnota i zacofanie -trzeci świat.Najlepiej niech z Kielc zrobią wieś wojewódzką.Czas pomysleć jak młodych i myslących wstawić do RM?
Ben Kielce

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 17 września 2006, o 23:14

Obrazek
Kto będzie prezydentem Kielc - sondaż "Gazety"

Obrazek Janusz Kędracki, 2006-09-18

Pierwszy kielecki sondaż wyborczy. Zdecydowanym faworytem wyborów na prezydenta Kielc jest Wojciech Lubawski, ale jego Samorząd 2002 nie bardzo się liczy w wyścigu do rady miejskiej. Tak wynika z profesjonalnego sondażu przeprowadzonego na zlecenie "Gazety".

Przewaga obecnego prezydenta jest ogromna - głosowanie na niego zadeklarowało aż 221 z 402 ankietowanych kielczan, zamierzających brać udział w wyborach 12 listopada. Drugie i trzecie miejsce w sondażu zajęli radny Jacek Wołowiec z PO i wojewoda Grzegorz Banaś z PiS. Obaj nie zdecydowali jeszcze, czy będą kandydować na prezydenta Kielc. I raczej nie mają ochoty stanąć do pojedynku z Lubawskim, bo ich szanse są niewielkie.

Można powiedzieć, że są jedynie awaryjnym rozwiązaniem dla swoich partii. Zostaną wystawieni tylko wtedy, jeśli PiS i PO nie dogadają się z Lubawskim.

Co będzie, jeśli obie partie zdecydują się poprzeć obecnego prezydenta Kielc? Czy poparcie dla niego wzrośnie wówczas do 75 proc.? Niekoniecznie. Wyborcy wcale nie muszą iść za głosem partyjnych liderów. Jednak nawet jeśli nie zagłosują na Lubawskiego, to i tak pozostaje on faworytem do wygranej już w pierwszej turze wyborów. Na dziś nie widać bowiem osoby, która byłaby w stanie nawiązać z nim walkę.

Wyniki sondażu pokazują, że w tegorocznych wyborach niewiele są w stanie zwojować kandydaci lewicy - Joanna Grzela i Jerzy Suchański. W wyścigu do fotela prezydenta Kielc nie liczy się też Samoobrona. Na kandydata tej partii, który z nazwiska nie jest jeszcze znany, zadeklarowały głosowanie zaledwie dwie z 402 osób. Tylko cztery opowiedziały się za niezależnym Grzegorzem Grudzińskim.

Znacznie ciekawiej zapowiada się walka o mandaty w radzie miejskiej. Na razie PO ma niewielką przewagę nad PiS. Trzecią pozycję, ze sporą już stratą do liderów, zajmuje koalicja centrolewicy (SLD-SdPl-UP-PD), a dopiero czwartą Stowarzyszenie Samorząd 2002, którego prezesem jest Wojciech Lubawski. Z sondażu wynika, że wyborcy nie bardzo kojarzą je z nazwiskiem lidera. Przypomnijmy, że cztery lata temu kandydaci Samorządu 2002, wśród których byli także działacze PiS i PO, startowali pod szyldem Porozumienie Samorządowe - Wojciech Lubawski. Z wynikiem 25,5 proc. głosów zajęło ono drugie miejsce za SLD-UP (36,8 proc.). W pierwszej turze wyborów na prezydenta Kielc zwyciężył wówczas Włodzimierz Stępień z SLD (38,4 proc.) przed Lubawskim (35,2 proc.). W drugiej kolejność była już odwrotna.

Badanie zrealizowała PBS DGA przy współpracy z Call Center Poland i TP Internet na 402-osobowej losowej próbie mieszkańców Kielc zdecydowanie deklarujących udział w wyborach samorządowych (struktura demograficzna reprezentatywna dla badanej populacji).

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 1 października 2006, o 12:37

Plakaty W. Lubawskiego już wiszą :D Widziałem jeden na Radomskiej na wysokości Reala, i drugi przy Neste. Jest na tle stadionu :D
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 1 października 2006, o 13:20

jarp pisze:Plakaty W. Lubawskiego już wiszą :D Widziałem jeden na Radomskiej na wysokości Reala, i drugi przy Neste. Jest na tle stadionu :D
fajne jakies?

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 1 października 2006, o 13:22

autor pisze:fajne jakies?
A jak dla mnie zbyt zielone i nie wyróżniają się.

Awatar użytkownika
cochi

Post autor: cochi » 3 października 2006, o 15:42

mowicie o tych co Lubawski jest na tle stadionu na Sciegiennego? czy sajeszcze jakies inne?
cochi

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 3 października 2006, o 20:51

cochi pisze:mowicie o tych co Lubawski jest na tle stadionu na Sciegiennego? czy sajeszcze jakies inne?
O tych. I coraz więcej ich, ostatnio widziałemn na skrzyżowaniu Świętokrzyska/Warszawska.

Awatar użytkownika
Lukash
Kontakt:

Post autor: Lukash » 9 października 2006, o 13:10

Ja widziałem gdzieś (nie potrafię sobie przypomnieć gdzie) Lubawskiego z lotniskiem i samolotem w tle.

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 9 października 2006, o 15:35

na al. IX Wieków Kielc przy skrżyżowaniu z ul. Warszawską na jednym z bloków :D
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
Michel2
Kontakt:

Post autor: Michel2 » 11 października 2006, o 19:33

Zdecydowałem ze będę głosował na panią Joannę Grzele. Wiem ze nie wygra ale mam kilka innych powodów.

1) Nie mogę zagłosować na Lubawskiego. (wiem z pewnych źródeł ze nasz jaśnie panujący WEL Lubawski powiedział "po co mam tam cos robić skoro tego nikt nie zauważy" Chodzi o Sitkowke oczywiście).
2) Podoba mi się działalność Pani Joanny na rzecz dzieci.
3) uczęszczam na zajęcia z "polityki społecznej i gospodarczej" które prowadzi Pani Joanna.
4) Pani Joanna jest piękną kobieta. :-)

Pozdrawiam Michał.
www.nowiny.com.pl - serwis internetowy gminy Sitkówka-Nowiny
Kocham Świętokrzyskie :* :)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 października 2006, o 20:11

Gratuluje doboru kryteriow: "piekna", "dzieci" itp.... Tu idzie o najwazniejsze dla miasta lata, a ty o urodzie. Bez komentarza :)

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 11 października 2006, o 21:38

a może powinieneś raczej zagłosować na burmistrza Nowin?
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
Michel2
Kontakt:

Post autor: Michel2 » 12 października 2006, o 17:02

autor pisze:Gratuluje doboru kryteriow: "piekna", "dzieci" itp.... Tu idzie o najwazniejsze dla miasta lata, a ty o urodzie. Bez komentarza :)

Nie wiem czy zauważyłeś, ale ja to napisałem to w formie żartobliwej. Wiem doskonale ze Pani Grzela nie ma szans na zwycięstwo. Glosuje na nią przede wszystkim dlatego ze nie jestem w stanie zmusić się do glosowania na Lubawskiego. :evil: Obojętnie co robi dla miasta nie mogę zagłosować na kogos kto totalnie ignoruje elementarne potrzeby mieszkańców mojego osiedla.
MeehoweCK pisze:a może powinieneś raczej zagłosować na burmistrza Nowin?

Wójta jeśli już. :mrgreen: I nie mogę głosować tam ponieważ mieszkam na Sitkowce ale w Kielcach. :(
www.nowiny.com.pl - serwis internetowy gminy Sitkówka-Nowiny
Kocham Świętokrzyskie :* :)

ODPOWIEDZ