Restauracje - Kielce

Ważne wydarzenia z całego regionu.

Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 19 lutego 2009, o 08:58

To może otworzymy McNowak albo McKowalski z golonkami i temu podobnymi daniami.

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 19 lutego 2009, o 11:53

Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Kot
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Kot » 19 lutego 2009, o 13:58

Podpisuję się pod postem RZ.
W gratisie :wink: :
http://www.youtube.com/watch?v=m9IvLOutZyk

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 20 lutego 2009, o 15:27

AR pisze:Jeden nowy napis już zamontowany.
Mniej kolorowo ale bardziej elegancko :)
Obrazek
Obrazek
Myślałem, że ten szyld jest czarny. W świetle dziennym widać, że jest ciemno zielony.

Awatar użytkownika
Wizard
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Wizard » 21 lutego 2009, o 15:41

Przy Massalskiego 8h powstała w Kielcach sieciowa pizzeria Gruby Benek :P

http://www.grubybenek.pl/strona/news.php

Obrazek
Every dream has a price

Onio

Post autor: Onio » 21 lutego 2009, o 16:04

a ja mam takie pytanie: czy nie wie ktoś w ktorym lokalu w kielcach serwują naleśniki na ostro ?? Kiedyś były w maxi pizzy, a teraz wlasnie nie mam pojęcia gdzie mogą byc, a chciałbym się na nie wybrac.

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 2 marca 2009, o 16:44

W cukierni Świat słodyczy w Kielcach powstanie ogród zimowy

Obrazek

Pachnące ciastka prosto z pieca, kolorowe desery, kremowe lody będzie można zjeść wśród kwiatów ogrodu zimowego przy ulicy Paderewskiego. Cukiernia, która tam istnieje zostanie przebudowana i powiększona kilkakrotnie.

Cukiernia przy ulicy Paderewskiego 34 zmieni się nie do poznania za kilka miesięcy. - Chcemy wybudować zimowy ogród w miejscu, gdzie otwieramy letni ogródek. Będzie on przylegał do naszej kamienicy od strony zielonego skweru - informuje Janina Sajecka, właścicielka "Sołtysów” i cukierni "Świat słodyczy”.

- Zostanie on maksymalnie przeszklony. W lecie szyby będą rozsuwane albo zdejmowane. W zimie wnętrze ogrzeje gazowy kominek. Taka zabudowa będzie ciekawsza dla przechodniów i zachęcała do wejścia, nie będą patrzyli na ścianę budynku, ale na wnętrze cukierni, które urozmaici mnóstwo roślin. Wśród nich stanie 10 stolików dla 40 osób.

Obecna sala cukierni całkowicie się zmieni. Powiększy się trzy razy, o zaplecze i sąsiedni lokal, który opuści biuro podróży. Kuchnię przenieśmy na pierwsze piętro, tam będą wypiekane wszystkie ciasta i robione desery. - To ważne, aby robić towar na miejscu, inaczej on smakuje niż przywieziony. Klienci doceniają, gdy w kawiarni pachnie wypiekami, a w Kielcach nie wiele jest takich lokali, do większości ciasta są dowożone z miejsca wypieku - dodaje Janina Sajecka. - Zamontujemy dwie windy, którymi towar będzie zwożony na parter.
Cukiernia zostanie urządzona w stylu lat 20 - tych. - Zmieni się jej wystrój. Środek zajmie lada w kształcie podkowy z lodówkami i kasami. Klienci będą mogli obejrzeć proponowane ciastka, desery, a nie jak teraz popatrzeć na nie z daleka. - Jeśli zdecydują się kupić je na wynos, to nie będą musieli przepychać się między stolikami do wejścia. Zaprojektowaliśmy dla wygody osobne wejścia i wyjścia, dla wygody. Aby opuścić zimowy ogród nie trzeba przechodzić przez główną salę i tu będą drzwi - dodaje. - To ma być elegancka, ciepła ładna cukiernia z zapachem pieczonych ciast.

Przebudowa rozpocznie się wiosną, a w wakacje nowa cukiernia powinna być gotowa.- Jesteśmy na etapie ubiegania się o pozwolenie na budowę. Do rozstrzygnięcia jest jeszcze kwesta gruntu pod planowanym ogrodem. Część należy do miasta. Chcieliśmy go odkupić, ale to nie możliwe, bo znajdują się studzienki burzowe. Musimy uzgodnić zasady korzystania z terenu. My zobowiążemy się do takiej konstrukcji ogrodu zimowego, aby szybko dała się rozebrać.

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /411936784

Ziarek

Post autor: Ziarek » 2 marca 2009, o 17:15

Ale fajnie, aż mi zapachniało pączkami i ciasteczkami jak to przeczytałem... 8)

Awatar użytkownika
malkolm
Kontakt:

Post autor: malkolm » 2 marca 2009, o 17:50

No no fajna rzecz, przyjemnie w cieple posiedzieć, szczególnie na jesieni

Awatar użytkownika
Danon
Kontakt:

Post autor: Danon » 3 marca 2009, o 21:48

Dziś wybrałem się do restauracji "U Kucharzy" na Czerwonego Krzyża i przyznam, że wystrój całkiem, całkiem, a jedzenie smaczne i na dodatek TANIE! Sprawiłem sobie pysznego gyrosa na frytkach, za którego zapłaciłem tylko 10zł. Od siebie polecam.
------------------------------
Mam małą propozycję. Może by tak utworzyć podforum "Restauracje", w którym każda z naszych Kieleckich knajpek miałaby swój temat, opinie, newsy itp.? Z czasem mogłaby nam się utworzyć spora i zawierająca ciekawe informacje baza.

Kot
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Kot » 5 kwietnia 2009, o 11:56

Wczoraj wieczorem wybrałem się ze znajomymi na kolację do lokalu Cancun - kuchnia meksykańska na Wojska Polskiego 7. Schludnie, spokojnie, kameralnie (5 stolików), uprzejma obsługa, muzyczka meksykańska w tle zawsze miła dla ucha.

Bardzo dobre Burito z czerwona fasola z ryżem, żółtym serem, cebulą, kolendrą, śmietaną oraz łagodnym sosem pomidorowym w tortilli z kurczakiem za 14 zł. Mogliby trochę popracować nad stylowym wystrojem, bo wydaje mi się jakoś niedopracowany. Generalnie ok, dobrą kolację w dobrym towarzystwie można zjeść.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 8 kwietnia 2009, o 07:09

GW podaje, że McD ma plany wybudowania w woj. Świętokrzyskim pięc nowych restauracji.
Dwie z nich miałyby powstac w Kielcach, a jedna w Ostrowcu Św.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 8 kwietnia 2009, o 21:56

^^^Nie żebym się czepiał McDonalda (jedni kochają, inni nienawidzą - jednych i drugich prawo), ale jednak uważam, że nazywanie baru restauracją to spora przesada :D

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 8 kwietnia 2009, o 22:01

Opis Firmy
McDonald's Polska to sieć restauracji zagranicznych typu fast food. Obecnie w kilkudziesięciu miastach Polski działa 212 punktów. Ścisła kontrola jakości, różnorodne menu oraz szybka obsługa gwarantują satysfakcjonujący posiłek. Ponadto McDonald's Polska prowadzi restauracje McDrive, umożliwiające zakup produktu bezpośrednio z samochodu.

http://company.yellowpages.pl/Polska/ma ... index.html

Jak zwał tak zwał ;)

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 9 kwietnia 2009, o 10:24

Oczywiście wg mnie jest to lokal typu BAR, a McD sam siebie nazywa restauracją. Taką mają politykę...
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

ODPOWIEDZ