Tunel pod centrum miasta

Zmiany w projektach inwestycji, info o niezrealizowanych projektach i subiektywna ocena przedstawionych koncepcji.

Moderatorzy: Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 2 lutego 2007, o 21:16

maju pisze:....wentualnie bym postulował , coby pod wieczór po dniu pełnym trudu i znoju Meehowe sie ze mną zawartością tej skrzynki ze zdjęcia podzieli :lol:
Wybaczcie, że nie na temat, ale chciałbym wyjaśnić sytuację :wink:
to nie skrzynka, to zawartość zlewu w moim domu po transmisji meczu Wisła - Korona (oprócz mnie był jeszcze jeden kumpel). Poza butelkami były jeszcze puszki... Eh, trzeba było czymś popić upokarzającą porażkę :cry:
PS: MeehoweCK to CAŁY nick!!! Nie może być pisany częściowo, bo ma za zadanie wskazać moje imię :wink:
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
Grzegorz
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Grzegorz » 2 lutego 2007, o 23:06

Pamiętam ten mecz, też oglądałem w domu, była straszna burza i przez jakiś czas nie było sygnału xD Wracając (po części 8) ) do tematu to ja też w czynie społecznym mogę pomóc w budowie dworca :lol:

seba_ck
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: seba_ck » 7 lutego 2007, o 01:51

Kapiatalny pomysł z tym placem jako zwieńczenie ulicy Sienkiewicza. Nowatorski a zarazem cudnie odmieniłby ten fragment miasta. Jestem za całym sercem. Trzeba go koniecznie przesłać do pana Lubawskiego. Z pewnością podzieliłby mój i Wasz entuzjazm. Też chętnie przyłączyłbym się do roboty przy nim.

Tunel pod rynkiem jest również pomysłem trafionym. Jednak dodałbym do niego wyjazd na Jana Pawła II. Wtedy dla mnie miałoby to ręce i nogi. Artykuł z pierwszej strony nie przesądza budowy tunelu kosztem innych inwestycji, wiec o to bym się nie martwił. Jeśli możemy skorzystać z jakiegoś programu pomocowego przeznaczonego głównie na takie inwestycje, to dlaczego nie. Pomysł tunelu w tym miejscu jest jedyną możliwością jaka przychodzi mi do głowy. Zamykając rynek i większość ulic w centrum dla samochodów, jakoś będziemy chcieli przedostać się na drugą stronę.

Oba pomysły sprawiają uśmiech na mej twarzy. Mam nadzieję, że zostaną skutecznie i w miarę szybko zrealizowane. Wówczas stalibyśmy się taką drugą Norymbergią. Tam również jest całe centrum wyłaczone z ruchu, a efekt tego jest wyśmienity.

voodoo
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: voodoo » 7 lutego 2007, o 12:37

Mi ten plac jakoś nie pasuje tam ale to pewnie kwestja przyzwyczjenia.

ODPOWIEDZ