Przystanki

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Posty: 3317
Rejestracja: 25 września 2005, o 17:41
Lokalizacja: Warszawa / Kielce
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 17 maja 2011, o 16:18

Zawsze można dokleić kartkę A4 z napisaną flamastrem nazwą przystanku.

Awatar użytkownika
tester19
Ranga: Kierownik budowy ;)
Posty: 812
Rejestracja: 31 sierpnia 2006, o 16:17
Lokalizacja: Kielce - Czarnów

Post autor: tester19 » 17 maja 2011, o 18:37

Na Żytniej automat biletowy zaciekawił dziś pewnych młodych chłopaczków którzy dla zabawy wciskali monety oraz palcami naciskali na całym czarnym ekranie :evil: cóż wieś to wieś

Awatar użytkownika
Patmeas
Posty: 57
Rejestracja: 10 kwietnia 2011, o 08:33
Lokalizacja: Kielce

Post autor: Patmeas » 18 maja 2011, o 15:35

Hm, mysle, ze jesli mialbym wysiasc na przystanku przy politechnice to dla mnie bardziej liczyloby sie odpowiednie powiadomienie na wewnetrznym wyswietlaczu w autobusie, ktorego poki co we wszystkich autobusach jeszcze nie ma. ;) Na tablice bym raczej nie wygladal. Dla mnie po prostu nie ma roznicy czy tam jest napisana pelna nazwa przystanku czy samej ulicy - taka moja opinia i juz. :)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Posty: 11653
Rejestracja: 21 września 2005, o 14:05
Lokalizacja: Bilbało!
Kontakt:

Post autor: Autor » 18 maja 2011, o 18:18

Nazwy przystankow maja byc wyswietlane.

Awatar użytkownika
GooDek_238
Posty: 329
Rejestracja: 13 stycznia 2011, o 18:55
Lokalizacja: Kielce

Post autor: GooDek_238 » 19 maja 2011, o 12:51

I mamy pierwszy pomazany automat :evil:. Seminaryjska na wysokości Bazar w stronę KSMu.

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Posty: 3317
Rejestracja: 25 września 2005, o 17:41
Lokalizacja: Warszawa / Kielce
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 19 maja 2011, o 14:01

Jak to jest, że w Krakowie czy w Warszawie nikt ich nie rusza... Ja przynajmniej nie widziałem pomazanych automatów.

Awatar użytkownika
tester19
Ranga: Kierownik budowy ;)
Posty: 812
Rejestracja: 31 sierpnia 2006, o 16:17
Lokalizacja: Kielce - Czarnów

Post autor: tester19 » 19 maja 2011, o 15:27

Jest monitoring w miescie to nie ma takich incydentów. W autobusach się to sprawdziło Złapali na kamere raz potem drugi tego co pomazał i koniec nie ma problemu pomazanych autobusow. Cóz a w Kielcach gdzie jest monitoring na Sienkiewicza i tyle :D

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Posty: 3317
Rejestracja: 25 września 2005, o 17:41
Lokalizacja: Warszawa / Kielce
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 19 maja 2011, o 15:51

Jest jakiś socjolog na forum? Zawsze mnie ciekawiło co jest przyczyną bezinteresownej dewastacji mienia.

Awatar użytkownika
GooDek_238
Posty: 329
Rejestracja: 13 stycznia 2011, o 18:55
Lokalizacja: Kielce

Post autor: GooDek_238 » 19 maja 2011, o 16:45

Aha zapomniałem dodać, że treść tego napisu jest taka "Gazeta Wyborcza kłamie !"

Awatar użytkownika
Adasiek CK
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Posty: 1141
Rejestracja: 4 stycznia 2008, o 03:03
Lokalizacja: Kielce <-> Warszawa

Post autor: Adasiek CK » 19 maja 2011, o 19:32

a spytam, pomazali ekran czy obudowę?
<klawy tekścik w tym miejscu>

Awatar użytkownika
GooDek_238
Posty: 329
Rejestracja: 13 stycznia 2011, o 18:55
Lokalizacja: Kielce

Post autor: GooDek_238 » 19 maja 2011, o 19:44

Obudowę. Na ekranie jest naklejona biała kartka z napisem "Automat nieczynny".

Awatar użytkownika
tester19
Ranga: Kierownik budowy ;)
Posty: 812
Rejestracja: 31 sierpnia 2006, o 16:17
Lokalizacja: Kielce - Czarnów

Post autor: tester19 » 19 maja 2011, o 21:11

To Wam powiem nowine że automat na przystanku Źródłowa też pomazany. Obudowa z boku w sprayu :evil:

Marcinus
Posty: 388
Rejestracja: 13 września 2007, o 23:20
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Post autor: Marcinus » 19 maja 2011, o 21:28

tester19 pisze:Jest monitoring w miescie to nie ma takich incydentów. W autobusach się to sprawdziło Złapali na kamere raz potem drugi tego co pomazał i koniec nie ma problemu pomazanych autobusow. Cóz a w Kielcach gdzie jest monitoring na Sienkiewicza i tyle :D
To ZTM nie mógł montując automatów i tablic zamontować również monitoring na przystankach? byłoby wiadomo, kto pomazał automat, zniszczył wiatkę (potencjalnie), a tak miało być pięknie, a wyszło jak zawsze...

Awatar użytkownika
tester19
Ranga: Kierownik budowy ;)
Posty: 812
Rejestracja: 31 sierpnia 2006, o 16:17
Lokalizacja: Kielce - Czarnów

Post autor: tester19 » 20 maja 2011, o 10:18

Monitoring to sprawa miasta. Miasto wli stawiać bloki na każdym trawniku niż inwestować w kamery miejskie. Oczywiscie najbardziej kamerowana jest Sienkiewicza,

Awatar użytkownika
ice
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Posty: 5712
Rejestracja: 15 maja 2006, o 09:24
Lokalizacja: Kielce

Post autor: ice » 20 maja 2011, o 14:42

Ale czy miasto buduje bloki?

ODPOWIEDZ