Przystanki

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: sueno, Daniel, Nowak, Autor, CKfan, AR

Awatar użytkownika
Nowak
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Posty: 1647
Rejestracja: 29 maja 2006, o 20:09
Lokalizacja: Kraków / Kielce

Post autor: Nowak » 15 maja 2011, o 09:53

Brzydkie cholernie te tablice, słupy tak samo jakby zbyt masywne.

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Menadżer budowy ;)
Posty: 5704
Rejestracja: 15 listopada 2005, o 19:01
Lokalizacja: QKI
Kontakt:

Post autor: AR » 15 maja 2011, o 11:34

Dla mnie są ok.
Można było gorzej wybrać zdecydowanie.
Czcionka ok, dobrze że poszczególne informacje nie są wyświetlane w wyciętych okienkach.

Wczoraj już odklejałem ogłoszenie przylepione przez kogoś na słupie.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

pk5
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Posty: 1436
Rejestracja: 18 lutego 2008, o 17:30

Post autor: pk5 » 15 maja 2011, o 12:51

Gorzej to tylko w Szczecinie:D

Awatar użytkownika
ice
Ranga: Menadżer budowy ;)
Posty: 5645
Rejestracja: 15 maja 2006, o 09:24
Lokalizacja: Kielce

Post autor: ice » 15 maja 2011, o 14:11

Sama tablica jest ok ale fakt, że słupy są beznadziejne.
Precz z pieszymi i rowerzystami!

KamilCK
Posty: 166
Rejestracja: 16 listopada 2006, o 14:55
Lokalizacja: Kielce-Śródmieście

Post autor: KamilCK » 16 maja 2011, o 15:27

Ile ma być docelowo tych wyświetlaczy na kieleckich przystankach? Sory jeśli już gdzieś było..

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Menadżer budowy ;)
Posty: 2750
Rejestracja: 21 września 2005, o 14:35
Lokalizacja: Kielce
Kontakt:

Post autor: Daniel » 16 maja 2011, o 15:44

24 elektroniczne tablice informacyjne oraz 20 stacjonarnych automatów do sprzedaży biletów.

Awatar użytkownika
Petras
Ranga: Kierownik budowy ;)
Posty: 910
Rejestracja: 7 grudnia 2007, o 16:41
Lokalizacja: Kielce ŚLV

Post autor: Petras » 16 maja 2011, o 20:52

Eee tam, ja nie wierzyłem że kiedykolwiek takie rzeczy u nas będą. A tu nowe autobusy, we wszystkich automaty na bilety, teraz tablice informacyjne i automaty na bilety (choć co do tych dwóch ostatnich mam obawy, czy nie potrzebny będzie monitoring na latające nocą zaczarowane kamienie)
Obrazek Obrazek
"Rzecznik MZD zapowiada, że mimo protestów inwestycja zostanie zrealizowana."

Awatar użytkownika
Adasiek CK
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Posty: 1141
Rejestracja: 4 stycznia 2008, o 03:03
Lokalizacja: Kielce <-> Warszawa

Post autor: Adasiek CK » 16 maja 2011, o 21:55

"fajny" kontrast między nowiusieńkim biletomatem, a obskurna buda przystanku... :x
<klawy tekścik w tym miejscu>

Awatar użytkownika
andrzeej
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Posty: 1785
Rejestracja: 12 maja 2009, o 12:34
Lokalizacja: KOM

Post autor: andrzeej » 16 maja 2011, o 22:23

Wygląda jak kwiatek do kożucha. Chociaż ta wiata jeszcze nie jest taka zła... są gorsze :?

pk5
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Posty: 1436
Rejestracja: 18 lutego 2008, o 17:30

Post autor: pk5 » 16 maja 2011, o 22:28

Ale lepiej było zbudować niesłużący pasażerom dworzec na Ślichowicach niż zakupić nowe wiaty 8)

Awatar użytkownika
andrzeej
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Posty: 1785
Rejestracja: 12 maja 2009, o 12:34
Lokalizacja: KOM

Post autor: andrzeej » 16 maja 2011, o 22:39

To samo jest z pętlą na Piekoszowskiej - służy ona tylko kierowcom #24 i #114, a na przykład #18 zamiast na pętli, zatrzymuje się kilkadziesiąt metrów dalej, na "przystanku" na przeciwko "Traktu", który nie ma ani wiaty, ani zatoczki, ani nawierzchni - zwykłe klepisko, które podczas deszczu jest wielkim błotnistym bajorem.

Awatar użytkownika
Grzegorz
Ranga: Menadżer budowy ;)
Posty: 3000
Rejestracja: 31 maja 2006, o 17:10
Lokalizacja: Mokotów

Post autor: Grzegorz » 17 maja 2011, o 00:37

Autor pisze:Jest i pierwsza tablica. Zastanawia mnie nazwa przystanku, powinno byc Seminaryjska / Jana Pawła II.

...
To nie jest nazwa przystanku, ale ulicy, na której owy przystanek się znajduje.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Posty: 11590
Rejestracja: 21 września 2005, o 14:05
Lokalizacja: Bilbało!
Kontakt:

Post autor: Autor » 17 maja 2011, o 00:51

No i tak powinno byc? Szczegolnie biorac pod uwage brak innej informacji przystankowej?

Awatar użytkownika
Patmeas
Posty: 57
Rejestracja: 10 kwietnia 2011, o 08:33
Lokalizacja: Kielce

Post autor: Patmeas » 17 maja 2011, o 14:10

Rozklady, o ile sie nie myle, do informacji pasazerskiej naleza, tam jest dokladna informacja o przystanku. Poza tym wszystko wyglada estetycznie, ja nie widze zastrzezen. :)

Automaty i tablice beda uruchomione 4 czerwca, po zakonczeniu montazu wszystkich, tak?

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Posty: 11590
Rejestracja: 21 września 2005, o 14:05
Lokalizacja: Bilbało!
Kontakt:

Post autor: Autor » 17 maja 2011, o 14:58

A teraz postaw sie w miejscu osoby z innego miasta lub sporadycznie korzystajacej z komunikacji publicznej i wysiadz np. na przystanku Warszawska Politechnika nie pytajac pasazerow, ktory to przystanek. Uda sie? Bedziesz robil odliczanie przystankow czy moze wysiadziesz na innym przystanku z napisem "Warszawska"?

Na tablicach powinna byc bezwzglednie nazwa calego przystanku i wtedy bedzie to uzyteczny element informacji pasazerskiej.

ODPOWIEDZ