Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: sueno, Daniel, Nowak, Autor, CKfan, AR

Awatar użytkownika
krzysiu1493
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Posty: 1104
Rejestracja: 25 marca 2008, o 17:35
Lokalizacja: Kielce Uroczysko

Re: Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Post autor: krzysiu1493 » 11 stycznia 2014, o 11:25

Mam pytanie odnośnie Sip Ztm , wpisuje komendę vehManager.showNbLabels() i nie działa i wyświetla się TypeError: vehManager.showNbLabels is not a function a także Metoda getPreventDefault() jest przestarzała. Należy używać defaultPrevented .Wie ktoś jak temu zaradzić ?

kamil
Posty: 132
Rejestracja: 8 stycznia 2013, o 14:49

Re: Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Post autor: kamil » 11 stycznia 2014, o 14:29

krzysiu1493 pisze:Mam pytanie odnośnie Sip Ztm , wpisuje komendę vehManager.showNbLabels() i nie działa i wyświetla się TypeError: vehManager.showNbLabels is not a function a także Metoda getPreventDefault() jest przestarzała. Należy używać defaultPrevented .Wie ktoś jak temu zaradzić ?

Trochę pozmieniali w skryptach ale to jest proste do naprawienia. Przy okazji znalazłem parę fajnych rzeczy, np. działającą wyszukiwarkę:
Wystarczy wpisać

Kod: Zaznacz cały

sidebar.pokazSzukajke()
Wyszukiwarka jest o wiele lepsza od tej na stronie ZTM.

Co do numerów bocznych to są dwie możliwośći:

Kod: Zaznacz cały

$('.vehicleLabelNb').show();
$('.vehicleLabelNb').hide();
albo

Kod: Zaznacz cały

$.each(vehManager._6,function(){this.showNbLabel();});
$.each(vehManager._6,function(){this.hideNbLabel();});
(metody te działają na pojazdy już wyświetlane na mapie)
oraz

Kod: Zaznacz cały

vehManager._228 = true;
(działa na pojazdy które zostaną wyświetlone PO wykonaniu tego polecenia)

Wszystkie pojazdy na mapie można wyświetlić poleceniem

Kod: Zaznacz cały

vehManager.clearFilter()

kamil
Posty: 132
Rejestracja: 8 stycznia 2013, o 14:49

Re: Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Post autor: kamil » 11 stycznia 2014, o 20:27

Dla tych co nie wiedzą jak korzystać z powyższych kodów - są dwie możliwości korzystania z nich:

1. łatwiejsza, w pasek adresu przeglądarki wpisujemy

Kod: Zaznacz cały

javascript:[KOD JS]
np.

Kod: Zaznacz cały

javascript:sidebar.pokazSzukajke()
i dajemy enter.
2. Otwieramy konsolę (Ctrl+Shift+i) i tam wklejamy/wpisujemy odpowiedni kod. :)

Ta pierwsza metoda jest po pierwsze łatwiejsza a po drugie można sobie dodać zakładkę z adresem "javascript:sidebar.pokazSzukajke()" i jednym kliknięciem uruchamiać te polecenia :)

karkwa123
Posty: 20
Rejestracja: 13 stycznia 2014, o 16:58

Re: Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Post autor: karkwa123 » 13 stycznia 2014, o 17:13

Witam,

Macie jakiś sposób na sprawdzanie numeru brygady, czyli np. 12/1 itp.? Kiedyś była komenda: class="vehicleLabelKr", ale po pewnym czasie zmienili i już znikło. W skrypcie pojawiło się komenda: class="vehicleLabelBr" Ale ani to, ani to nic nie wyświetla.

Arkadiusz92
Posty: 224
Rejestracja: 23 sierpnia 2011, o 21:24
Kontakt:

Re: Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Post autor: Arkadiusz92 » 18 stycznia 2014, o 20:12

Wczoraj na linii 0w jeździł Man był to najprawdopodobniej #352 czy jest to zgodne z przepisami?

Ciastko20
Posty: 63
Rejestracja: 14 grudnia 2011, o 08:23
Lokalizacja: Kielce

Re: Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Post autor: Ciastko20 » 18 stycznia 2014, o 20:24

Dokładnie jeździł #349, ale to nie pierwsza sytuacja że inne autobusy niż mazy są wypuszczane na liniach 0 , na 0Z niedawno #395 jeździł

Awatar użytkownika
krzysiu1493
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Posty: 1104
Rejestracja: 25 marca 2008, o 17:35
Lokalizacja: Kielce Uroczysko

Re: Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Post autor: krzysiu1493 » 31 stycznia 2014, o 09:58

Informujemy, że autobusy linii nr 34 kursami do Bukówki nie wjeżdżają na pętlę manewrową na ul. Wrzosowej (przy Castoramie). Na w/w pętli został zlokalizowany przystanek tylko dla pasażerów jadących kursami do ul. Wrzosowej. Czym taka zmiana spowodowana ?

xbox
Posty: 80
Rejestracja: 30 grudnia 2013, o 17:20
Lokalizacja: Kielce

Re: Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Post autor: xbox » 31 stycznia 2014, o 15:29

Linie nr 2 i 40

Informujemy, że od dnia 15.02.2014 planowana jest zmiana na linii nr 2, polegająca na rozdzieleniu jej na dwie osobne linie autobusowe. Do ul. Posłowickiej nadal kursować będzie jako linia nr 2, natomiast kursy wykonywane do ul. Sukowskiej i Sukowa Babie (kursy wydłużone z Dyminy Granice) zostaną oznaczone jako linia nr 40. W związku z powyższym nastąpi niewielka korekta w godzinach kursowania.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Posty: 11583
Rejestracja: 21 września 2005, o 14:05
Lokalizacja: Bilbało!
Kontakt:

Re: Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Post autor: Autor » 1 lutego 2014, o 01:58

Mam nadzieje, ze to 34 to zwiazane z uruchomieniem przystanku przy Starostwie, bo jak nie, to brak mi slow, podobnie jak z linia nr 2...

xbox
Posty: 80
Rejestracja: 30 grudnia 2013, o 17:20
Lokalizacja: Kielce

Re: Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Post autor: xbox » 1 lutego 2014, o 12:45

Autor pisze:Mam nadzieje, ze to 34 to zwiazane z uruchomieniem przystanku przy Starostwie, bo jak nie, to brak mi slow, podobnie jak z linia nr 2...
Moim zdaniem bardzo dobrze bo chociaż teraz bedzie wiadomo które kursy na posłowice a które na Sukowska lub Suków Babie a po drugie to ludzie z Sukowa mieli tylko jden autobus który kursuje raz na godzine.

Awatar użytkownika
Thermalcake
Posty: 349
Rejestracja: 24 czerwca 2011, o 00:45
Lokalizacja: Kielce

Re: Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Post autor: Thermalcake » 1 lutego 2014, o 14:51

Autor pisze:podobnie jak z linia nr 2...
To akurat dobrze. Od tych wszystkich liter na rozkładzie dwójki aż dostawało się oczopląsu.

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Menadżer budowy ;)
Posty: 5704
Rejestracja: 15 listopada 2005, o 19:01
Lokalizacja: QKI
Kontakt:

Re: Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Post autor: AR » 2 lutego 2014, o 10:24

Do podzielenia linii nr [2], pasowałby nr [20] albo nr [42] zamiast [40].
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Awatar użytkownika
kams333
Posty: 148
Rejestracja: 19 sierpnia 2013, o 22:55
Lokalizacja: Kielce

Re: Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Post autor: kams333 » 2 lutego 2014, o 15:07

Może planują równiez reaktywacje "20"?

Loginer
Posty: 138
Rejestracja: 7 grudnia 2012, o 13:46

Re: Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Post autor: Loginer » 3 lutego 2014, o 12:16

U Was też nie działa wyszukiwarka SIP? Nie wyświetlają się na mapce numery linii, wraz z godzinami i numerami taborowymi. O co chodzi? Znowu coś pozmieniali w skryptach?

Awatar użytkownika
kams333
Posty: 148
Rejestracja: 19 sierpnia 2013, o 22:55
Lokalizacja: Kielce

Re: Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)

Post autor: kams333 » 3 lutego 2014, o 12:23

U mnie wszystko jest dobrze.

ODPOWIEDZ