ZTM Kielce
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- tomasz2719
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Musiałyby przejechać przez rondo Herlinga-Grudzińskiego. Przy obecnej organizacji ruchu, musiałyby tam wykonać pełny obrót, co jednak przy tak małym promieniu ronda jest trudne do wykonania dla tak długich pojazdów. To tylko moje zdanie.
Na tablicach elektronicznych pewnie będzie ogólnie wspomniane o zmianach na trasie. Natomiast na tych papierowych tablicach, to będą mieli duuużo kartek do porozwieszania.
Na tablicach elektronicznych pewnie będzie ogólnie wspomniane o zmianach na trasie. Natomiast na tych papierowych tablicach, to będą mieli duuużo kartek do porozwieszania.
Ostatnio zmieniony 8 marca 2012, o 18:58 przez tomasz2719, łącznie zmieniany 1 raz.
- tester19
Powinna i nawet były takie propozycje gdzieś czytałem, ale MZD powiedział że kierowcy mieliby problem bo trzeba by skrecić w Ogrodową, Seminaryjską a tam korki są i rondo by nie dało rady z korkiemAR pisze:W ogóle Kaczmarka wg mnie powinna być dwukierunkowa, tak jak dawno temu.B@rteK pisze:Mogliby zrobić Kaczmarka dwukierunkową w godzinach nocnych
KIELCE - miasto betonu
- Thermalcake
-
rzeczownik
Przed kilkudziesięcioma minutami zaobserwowałem dziwne zachowanie tablic przystankowych. Oczekiwałem na przystanku przy ul. Żytniej na autobus linii 35, który miał nadjechać za 3 minuty. Nagle informacja o tym kursie znikła. Po paru chwilach zdezorientowany podjechałem autobusem innej linii na przystanek przy al. IX Wieków Kielc. Tutaj sytuacja powtórzyła się z informacją o kursie autobusu linii 46. Żeby było śmieszniej, to po kilku minutach podjechał ów widmowy kurs 35, który wcześniej znikł przedwcześnie z tablicy przystankowej przy ul. Żytniej.
Czyżby po godz. 22 GPS przestawał działać, a tablice podawały tylko rozkładowy czas odjazdu?
Czyżby po godz. 22 GPS przestawał działać, a tablice podawały tylko rozkładowy czas odjazdu?
- tomasz2719
System GPS to jednak komputer, który też może popełniać błędy. Często widuję kursy na tablicach, których nie ma, albo brak kursów które są. Czasem wystarczy poczekać aż tablica się 'odświeży' (np. gdy jeden z kursów już przejedzie), wtedy może nastąpić zmiana dotychczas wyświetlanych odjazdów. W tablice nie należy wierzyć jak w bóstwo. Najlepiej upewnić się także na papierowym rozkładzie jazdy. Jest tak nie tylko po godzinie 22, ale przez cały dzień.
-
rzeczownik
-
czepliwy77
- Thermalcake
Czy we wszystkich autobusach są zainstalowane nadajniki GPS? Dzisiaj przybyłem na przystanek Warszawska Politechnika wiedząc, że jestem spóźniony na 5-tkę i mając świadomość, że już dawno odjechała, spojrzałem na elektroniczną tablicę czy nie ma innego autobusu w moje rejony. Ni stąd, ni zowąd po 2 minutach na przystanek podjechała linia nr 5 (bodajże #323, który dodatkowo ma zepsuty wewnętrzny wyświetlacz) pomimo tego, że w ogóle jej nie było na tablicy - od góry do dołu, nic o tym numerze.
-
andrzejnowak90
- Thermalcake
...albo kierowcy wyłączają? Jeśli tracą sygnał (co byłoby dziwne, gdyby to było spowodowane warunkami atmosferycznymi albo zabudowaniami, bo taka sytuacja wystąpiłaby też w innych autobusach w najbliższej okolicy, a tak nie było) to niedługo potem powinny go złapać ponownie, a idąc z daleka widziałem, że tej linii nie było przez cały czas na tablicy.
-
Arkadiusz92
- Kontakt:
Nowa pętla dla 111
Budowa pętli na Zalesiu w trakcie już widać kształt pętli