Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
Daniel pisze:Wracając do kieleckich autobusów - kieleckie autobusy wożą za szybą jakąś kartkę. Niestety nie doczytałem co to? Gdyby ktoś oblookał o co idzie to poproszę o informację.
Radio KielceCzyste autobusy z wizerunkiem Papieża
Wizerunek Jana Pawła II widnieje na wszystkich autobusach komunikacji miejskiej jeżdżących po Kielcach. W ten sposób Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji włącza się w obchody 4 rocznicy śmierci Papieża Polaka- tłumaczy prezes firmy Elżbieta Śreniawska.
Jak mówi, plakaty z wizerunkiem Ojca Świętego umieszczono na przednich szybach pojazdów. Z okazji, przypadającej jutro rocznicy - dziś rano przeprowadzono także drobiazgową kontrolę czystości autobusów. Chodziło o to, by wizerunek Jana Pawła widniał na schludnych pojazdach- wyjaśnia prezes.
a co jest złego w tej akcji? naruszenie zasady świeckości? nie ma takiej zasady. Jest zasada rozdziału państwa od Kościoła. Przyjaznego albo wrogiego, ale o tym pewnie nie macie pojęcia.
Proponuję zatem konkrety, a nie puste hasła, chyba że z braku argumentów tylko na tyle Was stać.
Tylko proszę, w ramach powrotu do "normalności" nie wklejajcie zdjęć wycieraczek z autobusów albo szokujących informacji, że w jakimś autobusie jest odkręcona śrubka albo że przepaliła się żarówka...
Dla chętnych i zapalonych proponuję się zaangazować w budowę strony KPK i zrobienie z niej czegoś jak przegubowiec.com.
pzdr
Proponuję zatem konkrety, a nie puste hasła, chyba że z braku argumentów tylko na tyle Was stać.
Tylko proszę, w ramach powrotu do "normalności" nie wklejajcie zdjęć wycieraczek z autobusów albo szokujących informacji, że w jakimś autobusie jest odkręcona śrubka albo że przepaliła się żarówka...
Dla chętnych i zapalonych proponuję się zaangazować w budowę strony KPK i zrobienie z niej czegoś jak przegubowiec.com.
pzdr
Każda kartka wydrukowana w kolorze na A4, zalaminowana razy xxx autobusów = ?
Może niepotrzebnie wszystko przeliczam na pieniądze, ale za tą kase może lepiej kupić więcej środków czyszczących, aby czyste autobusy jeździły nie tylko z okazji 2 kwietnia ale przez cały rok
--
Kolizja autobusu miejskiego na krakowskiej rogatce po godz 16 - z wiadomości drogowych Radia Kielce
Może niepotrzebnie wszystko przeliczam na pieniądze, ale za tą kase może lepiej kupić więcej środków czyszczących, aby czyste autobusy jeździły nie tylko z okazji 2 kwietnia ale przez cały rok
--
Kolizja autobusu miejskiego na krakowskiej rogatce po godz 16 - z wiadomości drogowych Radia Kielce
Ostatnio zmieniony 1 kwietnia 2009, o 15:32 przez michal641, łącznie zmieniany 1 raz.
Przede wszystkim wykonanie i cel. Takie roznorakie, wybrakowane i przypadkowe akcje nie poprawia tego, co nalezy poprawic. Tak sie marki nie buduje.
Zdecydowalem sie juz na troche inny kierunek. W zwiazku z tym, ze w Kielcach ci, ktorzy powinni stac na czele jakosci i kontroli uslug przewozowych, drżą i maja to gdzies, zrobimy to za nich. Przykro mi, ze drugi rok, poza wymiana taboru, nie przyniosl znacznych zmian w jakosci, dlatego chcialbym stworzyc zespol, ktory na biezaco bedzie informowac o tym, co funkcjonuje nie tak i w postaci oficjalnego pisma bedziemy to przekazywac do ZTM, ktory bedzie musial ukarac przewoznika. Innej drogi nie widze, choc moze zmienie zdanie po niedzielnym spotkaniu z p. Sreniawska, ale zostalo nam jeszcze nieco ponad 8 lat, a wciaz musze patrzec na zenujace przedstawienie.Cervo pisze:Dla chętnych i zapalonych proponuję się zaangazować w budowę strony KPK i zrobienie z niej czegoś jak przegubowiec.com.
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Ja taką akcję z papieżem bardzo popieram. Domyślam się, że to pomysł nowej pani prezes. Może więc od tej pory autobusy będą częściej czyste jak dziś. Zwłaszcza nowe pojazdy dziś są bardzo czyste i świetnie wyglądają w wiosennym słońcu. Aż sie chce iść na przystanek.
Mam nadzieję, że jeśli MPK powiedziało A, to powie również B i zacznie dbać o autobusy nie tylko od wielkiego dzwonu. Jak się chce to się potrafi
Mam nadzieję, że jeśli MPK powiedziało A, to powie również B i zacznie dbać o autobusy nie tylko od wielkiego dzwonu. Jak się chce to się potrafi
Sorry, takiego mamy prezydenta...
-
Ziarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Dokładnie tak samo miałem pisać B@rtek o blasku autobusów w słoneczku, przyznaje jak wczoraj był cały zakurzony SAM #236 to dzisiaj już był czysty, tak samo jak MAZ-y i Solarisy. A co do akcji to też ją popieram i mam nadzieje ze nowa pani prezes zacznie dbać o tabor nie od święta tak jak mówisz B@rtek.