Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
CKfan
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: CKfan » 1 kwietnia 2009, o 14:07

Dawaj! Twój żart na pewno będzie z polotem :lol:
Sorry, takiego mamy prezydenta...

michal641

Post autor: michal641 » 1 kwietnia 2009, o 14:18

Daniel pisze:Wracając do kieleckich autobusów - kieleckie autobusy wożą za szybą jakąś kartkę. Niestety nie doczytałem co to? Gdyby ktoś oblookał o co idzie to poproszę o informację.
Czyste autobusy z wizerunkiem Papieża
Wizerunek Jana Pawła II widnieje na wszystkich autobusach komunikacji miejskiej jeżdżących po Kielcach. W ten sposób Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji włącza się w obchody 4 rocznicy śmierci Papieża Polaka- tłumaczy prezes firmy Elżbieta Śreniawska.
Jak mówi, plakaty z wizerunkiem Ojca Świętego umieszczono na przednich szybach pojazdów. Z okazji, przypadającej jutro rocznicy - dziś rano przeprowadzono także drobiazgową kontrolę czystości autobusów. Chodziło o to, by wizerunek Jana Pawła widniał na schludnych pojazdach- wyjaśnia prezes.
Radio Kielce

Blitzer

Post autor: Blitzer » 1 kwietnia 2009, o 14:25

Niech żyje polskie świeckie Państwo :/
Ale cóż prywatna firma to robi sobie z posiadanym majątkiem co jej się podoba.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 1 kwietnia 2009, o 14:28

Jakoś nie zauważyłem żeby autobusy były wyjątkowo czyste...
Poza tym, wg mnie mogliby sobie darowac taką akcję z JPII.
Lepiej byłoby gdyby przeprowadzili akcję "Jestem uprzejmym i miłym kierowcą i dbam o wizerunek firmy i mojego miasta"...
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 1 kwietnia 2009, o 14:35

Poprawiaja wizerunek 8)

Awatar użytkownika
Cervo

Post autor: Cervo » 1 kwietnia 2009, o 15:02

a co jest złego w tej akcji? naruszenie zasady świeckości? nie ma takiej zasady. Jest zasada rozdziału państwa od Kościoła. Przyjaznego albo wrogiego, ale o tym pewnie nie macie pojęcia.

Proponuję zatem konkrety, a nie puste hasła, chyba że z braku argumentów tylko na tyle Was stać.

Tylko proszę, w ramach powrotu do "normalności" nie wklejajcie zdjęć wycieraczek z autobusów albo szokujących informacji, że w jakimś autobusie jest odkręcona śrubka albo że przepaliła się żarówka...

Dla chętnych i zapalonych proponuję się zaangazować w budowę strony KPK i zrobienie z niej czegoś jak przegubowiec.com.

pzdr

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 1 kwietnia 2009, o 15:27

A co w przegubowcu com. jest takiego super :?:
Może Crevo ty zapoczątkujesz prace nad stroną?

michal641

Post autor: michal641 » 1 kwietnia 2009, o 15:30

Każda kartka wydrukowana w kolorze na A4, zalaminowana razy xxx autobusów = ?

Może niepotrzebnie wszystko przeliczam na pieniądze, ale za tą kase może lepiej kupić więcej środków czyszczących, aby czyste autobusy jeździły nie tylko z okazji 2 kwietnia ale przez cały rok

--

Kolizja autobusu miejskiego na krakowskiej rogatce po godz 16 - z wiadomości drogowych Radia Kielce
Ostatnio zmieniony 1 kwietnia 2009, o 15:32 przez michal641, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 1 kwietnia 2009, o 15:32

Przede wszystkim wykonanie i cel. Takie roznorakie, wybrakowane i przypadkowe akcje nie poprawia tego, co nalezy poprawic. Tak sie marki nie buduje.
Cervo pisze:Dla chętnych i zapalonych proponuję się zaangazować w budowę strony KPK i zrobienie z niej czegoś jak przegubowiec.com.
Zdecydowalem sie juz na troche inny kierunek. W zwiazku z tym, ze w Kielcach ci, ktorzy powinni stac na czele jakosci i kontroli uslug przewozowych, drżą i maja to gdzies, zrobimy to za nich. Przykro mi, ze drugi rok, poza wymiana taboru, nie przyniosl znacznych zmian w jakosci, dlatego chcialbym stworzyc zespol, ktory na biezaco bedzie informowac o tym, co funkcjonuje nie tak i w postaci oficjalnego pisma bedziemy to przekazywac do ZTM, ktory bedzie musial ukarac przewoznika. Innej drogi nie widze, choc moze zmienie zdanie po niedzielnym spotkaniu z p. Sreniawska, ale zostalo nam jeszcze nieco ponad 8 lat, a wciaz musze patrzec na zenujace przedstawienie.

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 1 kwietnia 2009, o 16:15

Ja taką akcję z papieżem bardzo popieram. Domyślam się, że to pomysł nowej pani prezes. Może więc od tej pory autobusy będą częściej czyste jak dziś. Zwłaszcza nowe pojazdy dziś są bardzo czyste i świetnie wyglądają w wiosennym słońcu. Aż sie chce iść na przystanek.
Mam nadzieję, że jeśli MPK powiedziało A, to powie również B i zacznie dbać o autobusy nie tylko od wielkiego dzwonu. Jak się chce to się potrafi :D
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Ziarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Ziarek » 1 kwietnia 2009, o 16:23

Dokładnie tak samo miałem pisać B@rtek o blasku autobusów w słoneczku, przyznaje jak wczoraj był cały zakurzony SAM #236 to dzisiaj już był czysty, tak samo jak MAZ-y i Solarisy. A co do akcji to też ją popieram i mam nadzieje ze nowa pani prezes zacznie dbać o tabor nie od święta tak jak mówisz B@rtek.

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 1 kwietnia 2009, o 16:37

Ja dzisiaj jechałem LAZem i wcale taki czyściutki nie był.

Awatar użytkownika
tester19
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tester19 » 1 kwietnia 2009, o 17:50

O 18.23 neoplan w nowych barwach jechał po Armii Krajowej w kierunku bazy. Pewnie ten #300 bo nie był obklejony.

Ziarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Ziarek » 1 kwietnia 2009, o 18:20

^^Nie ma to jak primaaprilisowy żart :D

Awatar użytkownika
tester19
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tester19 » 1 kwietnia 2009, o 18:39

Ja tam serio pisze! :D Sam widziałem :D

ODPOWIEDZ