Malowanie autobusów MPK
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Zdjęcie nadaje się na stronę z wiejskim tunningiem. Takie obklejenie szyby ogranicza kierowcy widoczność i może doprowadzić do wypadku. Była już podobna sytuacja z autobusem #901, ale nikogo ona nic dobrego nie nauczyła.

Ostatnio zmieniony 20 lutego 2009, o 15:20 przez CKfan, łącznie zmieniany 1 raz.
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- CKfan
Jeśli ktoś popiera takie formy obklejania, to serdecznie mu życzę, żeby był w tym autobusie podczas wypadku, który zdarzy się z powodu słabej widoczności. Jeśli pracowałbym w MPK, to odmówiłbym wyjazdu takim autobusem na linię, bo mandat ja dostanę, a przewoźnikowi zabiorą dowód rejestracyjny.
PS. Szanowni forumowicze, miłośnicy takiego wiejskiego obklejania autobusów (nie dotyczy folii przezroczystej, przyciemniającej), czekam aż zrównacie mnie z ziemią swoimi wpisami. Bijcie mnie
PS. Szanowni forumowicze, miłośnicy takiego wiejskiego obklejania autobusów (nie dotyczy folii przezroczystej, przyciemniającej), czekam aż zrównacie mnie z ziemią swoimi wpisami. Bijcie mnie
- AR
- Kontakt:
Poprawiona wersja 
Specjalna wersja MAZa zaprojektowana na prośbę kierowców MPK Kielce
MAZ 203 DC (Drivers Comfort)

Słońce nie świeci, nie trzeba jeździc w stroju służbowym, można trzymac szmatki i kanapki gdziekolwiek, spojrzenia potencjalnych 300 tys. podglądaczy dziennie - wykluczone
Sytuacja z #913 identyczna jak #901.
Po interwencji, folia z #901 zniknęła.
dovers_ck - maluje się w tej chwili któryś z MAZów?
Specjalna wersja MAZa zaprojektowana na prośbę kierowców MPK Kielce
MAZ 203 DC (Drivers Comfort)

Słońce nie świeci, nie trzeba jeździc w stroju służbowym, można trzymac szmatki i kanapki gdziekolwiek, spojrzenia potencjalnych 300 tys. podglądaczy dziennie - wykluczone
Po interwencji, folia z #901 zniknęła.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2009, o 15:32 przez AR, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
zgadzam się całkowicie a dodam tylko że czarna folia też moze byc bo jest to uniwersalny kolor (dobrze by bylo zeby wszystkie autobusy z tuningiem kolorowym zamienic na kolor czarny)B@rtek pisze:PS. Szanowni forumowicze, miłośnicy takiego wiejskiego obklejania autobusów (nie dotyczy folii przezroczystej, przyciemniającej), czekam aż zrównacie mnie z ziemią swoimi wpisami. Bijcie mnie
#656 i #657 przemalowane w barwy miejskie (#656 paskudnie pomalowany: krzywo namalowane czerwone pasy na drzwiach a na uszczelkach niestety widoczne kolory czerwone i zółte)
- CKfan
Oczywiście folia przyciemniająca (tylko z odpowiednim atestem, przeznaczona do przyklejania na samochodową szybę) nie może być na prawie całej szybie, jak to jest z tą kolorową folią na zdjęciu. Może być naklejona w sposób estetyczny i tylko tam, gdzie nie zasłania to pola widzenia kierowcy (czyli dolna szyba oddzielona tym czarnym separatorem. Czarna również zbyt rzuca się w oczy przy mało przyciemnionej szybie, więc nie jestem jej zwolennikiem.
Taka liste przygotowal juz Oskar i przeslalem ja do p. Wolocha, zeby nie bylo, ze nie probowalismy nic robic przed pisaniem. Jesli nie poskutkuje, to podobna otrzymaja firmy leasingujace jako ingerencje w ich wlasnosc.Ziarek pisze:Ice zaporzyczę zdjęcie z tym MAZ-em na listę którą mama zamiar sporządzić i wręczyć osobiście p. Wołochowi, idzie ktoś na taki układ ze mną???
-
Ziarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Świetnie zrobiona lista, przyznaję ze ja bym tego lepiej nie zrobił
Więc jeśli była by taka ewentualność że MPK nie działa by w tym kierunku lista wędruje w ręce właściciela czyli leasingodawcy, oni napewno zareagują bo z MPK nie można mieć takiej pewności. A ile dajemy im czasu ultimatum na spełnienie żądań, jakimi są usunięcie folii i nalepek z szyby i kabiny kierowcy???
Więc jeśli była by taka ewentualność że MPK nie działa by w tym kierunku lista wędruje w ręce właściciela czyli leasingodawcy, oni napewno zareagują bo z MPK nie można mieć takiej pewności. A ile dajemy im czasu ultimatum na spełnienie żądań, jakimi są usunięcie folii i nalepek z szyby i kabiny kierowcy???