Cóż sie dziwić skoro pani dyrektor ostatni raz była w autobusie miejskim w latach siedemdziesiątych ubiegłego stulecia.Sama to powiedziała w wywiadach udzielanych kieleckim mediom po jej wyborze na stanowisko prezesa.AR pisze:Najbardziej wg mnie biją po oczach takie właśnie elementy jak czystośc i stan wizualny autobusu - złe malowanie, rdza, pozostałości po reklamach, złe numery taborowe.
Dobrze, że nowa prezes zdaje sobie sprawę o konieczności poprawy wizerunku firmy ale nie może zapomniec o ww. elementach - nie wspomniała o nich w swojej wypowiedzi.
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- MAŁY
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Nazwy przystanków wyświetlane w autobusach
Kieleckie MPK chce instalować w nowych autobusach urządzenia, które będą wyświetlały nazwę najbliższego przystanku, na którym ma się zatrzymać autobus. Teraz na świetlnych tablicach pojawia się tylko kierunek jazdy.
Prezes Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji w Kielcach Elżbieta Śreniawska mówi, że MPK planuje również zakup systemu GPS, który ze specjalnym oprogramowaniem będzie miał możliwość zapowiedzi głosowej zbliżających się przystanków. Ułatwiłoby podróżowanie osobom niewidomym. Nie wiadomo jednak dokładnie, kiedy system głosowej zapowiedzi mógłby zacząć działać.
W podobne urządzenia będą wyposażone fabrycznie autobusy, które planuje kupić miasto-mówi Zbigniew Michnicki z Zarządu Transportu Miejskiego. Dodatkowo system ten będzie połączony z siecią tablic rozmieszczonych na przystankach, na których podróżni znajdą informacje o tym za ile minut na przystanek podjedzie interesujący ich autobus.
http://www.radio.kielce.pl/page,,Nazwy- ... f3f45.html
Kieleckie MPK chce instalować w nowych autobusach urządzenia, które będą wyświetlały nazwę najbliższego przystanku, na którym ma się zatrzymać autobus. Teraz na świetlnych tablicach pojawia się tylko kierunek jazdy.
Prezes Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji w Kielcach Elżbieta Śreniawska mówi, że MPK planuje również zakup systemu GPS, który ze specjalnym oprogramowaniem będzie miał możliwość zapowiedzi głosowej zbliżających się przystanków. Ułatwiłoby podróżowanie osobom niewidomym. Nie wiadomo jednak dokładnie, kiedy system głosowej zapowiedzi mógłby zacząć działać.
W podobne urządzenia będą wyposażone fabrycznie autobusy, które planuje kupić miasto-mówi Zbigniew Michnicki z Zarządu Transportu Miejskiego. Dodatkowo system ten będzie połączony z siecią tablic rozmieszczonych na przystankach, na których podróżni znajdą informacje o tym za ile minut na przystanek podjedzie interesujący ich autobus.
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

Dziś rano problemy na linii nr 38, kilka kursów do godz 9nie wykonanych, niektórzy wprawdzie widzieli 38 jadące z Kielc, ale w drodze powrotnej już nie. Sam czekałem na kurs po godz 8 do Kielc, po 20 minutach oczekiwania zrezygnowałem. Podobna sytuacja była podobno dwie godziny wcześniej.
Natomiast po godz 12, kierowca 43 w czasie jazdy wesoło gawędził sobie przez komórke....
Natomiast po godz 12, kierowca 43 w czasie jazdy wesoło gawędził sobie przez komórke....