Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
Erotis
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Absolutnie tak nie uważam, chodziło tutaj o to że kolega woli 20 letnia peerke niż rocznego laza. Myślę wiec że roczny Laz wytrzyma więcej niż 20 letnia peerkaice pisze:Uważasz, że Lazy wytrzymają 20 lat![]()
- kacper
- Kontakt:
Nie mówię że wolę 20letnią PRkę niż rocznego LAZ-a, mówię tu o jego fatalnej jakości, a więc o tym, w jakim stanie będzie taki LAZ w porównaniu z o wiele starszą PRką, która była eksploatowana w o wiele gorszych warunkach. (jak kiedyś do PeeR ładowało się tyle ludzi, że kratownica się wyginała pod obciążeniem i jaki był stan ówczesnych dróg) a dzisiaj taki LAZ to ma klawe "życie": małe obciążenie w porównaniu do tego, co było za czasów PRek, drogi o wiele lepsze niż wtedy, chociaż i tak marnej jakości. I co okazuje się bardziej wytrzymałe? Tu nie wskazuję, że PRki powinny dalej jeździć, tylko jaki błąd popełniło MPK/KASP, kupując te ukraińskie szroty.
Ja porównuję autobusy o mniej więcej podobnym przebiegu i wieku (PRkę roczną wziąłem z zeznań taty i innych niegdysiejszych kierowców MPK).
Trochę się rozpisałem
Ja porównuję autobusy o mniej więcej podobnym przebiegu i wieku (PRkę roczną wziąłem z zeznań taty i innych niegdysiejszych kierowców MPK).
Trochę się rozpisałem
Precz z busiarstwem!

-
Erotis
- Kontakt:
Oj no ja dobrze wiem o tym że nasze Jelcze konstrukcyjnie są dużo lepiej wykonane od Lazów, po prostu zasugerowałes że wolisz żeby na złom trafił Laz niż Peerka
Stąd moje wywody

Co do wytrzymałości Peerek to fakt, nie można im jej odmówić oczywiście. Także ogólnie się zgadzamyMam nadzieję, że nie byli to złomiarze. Nie chciałbym kasacji tych wozów. LAZY NA ZŁOM!
- kacper
- Kontakt:
Zgadzam się, np. Lewary czy Migi były prawie wieczne. 618 miał równo 20 lat a wyglądał jak nówka. Żałuję, że go skasowali. Mam takie pytanie: czy istnieje w Kielcach jakiś klub miłośników komunikacji miejskiej w stylu tego warszawskiego, co PR100 odnowił? Może udałoby się któregoś Ikarusa albo Jelcza 120M zrobić historycznym
. Albo nawet PRkę, jeśli jakaś jeszcze została.
Precz z busiarstwem!

- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Zamiast kolejnych SAMów polecam: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=T1086197 Myślę, że to ciekawa oferta.
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Ciekawe czy 120-ki są przeznaczone na sprzedaż czy na złom...
...pamietam jak widziałem #640 pierwszy raz
- na Paderewskiego - linia nr 15
Chyb miał inną czcionkę numerów tab.
...pamietam jak widziałem #640 pierwszy raz
Chyb miał inną czcionkę numerów tab.
Ostatnio zmieniony 21 marca 2009, o 19:31 przez AR, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba