Tablice kierunkowe w autobusach
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

7 listopada 2008, ok. godziny 17:15 , #651. Niestaranność i niedopatrzenie MPK. [tablica kierunkowa-przystanek końcowy]
Fotka zrobiona przez mojego brata.
Ostatnio zmieniony 3 stycznia 2009, o 15:34 przez tomek92, łącznie zmieniany 3 razy.
-
Misiek3108
błąd...
Prezesów którzy pobierają wynagrodzenie jest TYLKO DWÓCH. Pan Sosnowski o ile się nie myle jest dyrektorem ZTM KIELCE, natomiast Pan Marek Wołoch jest prezesem MPK. KASP ma w tej chwili prezesa "wirtualnego" (bodajże jest nim przewodniczący rady nadzorczej MPK) który jest tak jakby go nie było i nie pobiera za to wynagrodzenia. W tej chwili KASP to warsztat i zaplecze techniczne o ile się dobrze orientuję, więc za firma nie potrzebuje prezesa (najważniejsze decyzje i tak podejmuje Wołoch)
Prezesów którzy pobierają wynagrodzenie jest TYLKO DWÓCH. Pan Sosnowski o ile się nie myle jest dyrektorem ZTM KIELCE, natomiast Pan Marek Wołoch jest prezesem MPK. KASP ma w tej chwili prezesa "wirtualnego" (bodajże jest nim przewodniczący rady nadzorczej MPK) który jest tak jakby go nie było i nie pobiera za to wynagrodzenia. W tej chwili KASP to warsztat i zaplecze techniczne o ile się dobrze orientuję, więc za firma nie potrzebuje prezesa (najważniejsze decyzje i tak podejmuje Wołoch)
^^^
Jak dla mnie oznakowanie z Warszawy mogłoby być żywcem przeniesione do nas, w żadnym mieście nie widziałem tak funkcjonalnego i przejrzystego systemu.
PóźniejeM napisał 13.09.2007 pisze:http://www.radio.kielce.com.pl/index.php?go=3&id_k=6586
Nowe wyposażenie miejskich autobusów w czytelne tablice informacyjne
Od pierwszego października miejskie autobusy w Kielcach będą mieć nowe oznakowanie. Do końca września zostaną bowiem wyposażone w nowe czytelne tablice informujące o numerze linii. Dyrektor Zarządu Transportu Miejskiego - Marian Sosnowski - rozmawiał w tej sprawie z pełniącym obowiązki prezesa MPK Zbigniewem Śledziem. W wyników tych rozmów prezes Śledź zobowiązał się do wymiany tablic w autobusach. Od kilku miesięcy Okręg Polskiego Związku Niewidomych i Niedowidzących – starał się o wprowadzenie takich zmian. Jak twierdzi dyrektor biura Okręgu Związku Niewidomych w Kielcach -Janusz Jagodziński - obecne oznakowanie jest nieczytelne. Problem ten jest szczególnie dotkliwy okresie jesiennym, kiedy wcześniej robi się ciemno. To nie tylko kłopot osób niedowidzących czy słabowidzących – , ale też dla ludzi starszych- dodaje Janusz Jagodziński Jak szacuje dyrektor Jagodziński problem ten w samych Kielcach dotyczy kilkunastu tysięcy osób.
Ciekawe kiedy wreszcie dowiemy się jakie są te inne priorytety....eM napisał 2.10.2007 pisze:„Nie będzie na razie zmiany oznakowania autobusów miejskich” - powiedział dyrektor MPK w Kielcach Zbigniew Śledź. Jak wyjaśnił w rozmowie z Radiem Kielce - obecnie MPK ma inne priorytety, dlatego wymianę, której domagali się przedstawiciele Polskiego Związku Niewidomych trzeba odłożyć na inny termin. Nastąpi to nie wcześniej, niż za kilka miesięcy. Trzy tygodnie temu dyrektor Zarządu Transportu Miejskiego, Marian Sosnowski zapewnił, że do końca września zostanie poprawiony stan oznakowania miejskich autobusów. MPK wywiązało się z tej umowy, jednak Polski Związek Niewidomych domagał się całkowitej wymiany znaków. W swoich petycjach do MPK sugerowano większe numery linii autobusowych i usytuowane ich niżej - zarówno z przodu, jak i z boku autobusu. Na taką wymianę obecnie MPK nie stać - powiedział dyrektor Zbigniew Śledź. Dodał, że w tej chwili środki, jakimi dysponuje jego firma przeznaczane są na przygotowanie taboru przed zimą. Dokonano jedynie przeglądu technicznego i naprawiono wszelkie usterki - powiedział Zbigniew Śledź
Jak dla mnie oznakowanie z Warszawy mogłoby być żywcem przeniesione do nas, w żadnym mieście nie widziałem tak funkcjonalnego i przejrzystego systemu.
Tak, MPk ma to w d 
Ale dzisiaj zauważyłem ciekawostkę, jak dla mnie.
w #304 .
Na wyświetlaczach zwykle wielkimi grubymi cyframi jest linia (tu:44) i dalej takimi wielkimi grubymi literami kierunek zajmującymi 2 rzędy, albo w 1 rzędzie "kierunek:" a w drugim np. "Pakosz".
A dzisiaj pierwszy rząd "Pakosz" a 2 pusty, jakby tam miały się wyświetlać przystanki:) może będą. Tylko kiedy je wprowadzą?
Inna sprawa, że w jedną stronę są inne nazwy w druga inne, a nawet inna trasa,
Ale dzisiaj zauważyłem ciekawostkę, jak dla mnie.
w #304 .
Na wyświetlaczach zwykle wielkimi grubymi cyframi jest linia (tu:44) i dalej takimi wielkimi grubymi literami kierunek zajmującymi 2 rzędy, albo w 1 rzędzie "kierunek:" a w drugim np. "Pakosz".
A dzisiaj pierwszy rząd "Pakosz" a 2 pusty, jakby tam miały się wyświetlać przystanki:) może będą. Tylko kiedy je wprowadzą?
Inna sprawa, że w jedną stronę są inne nazwy w druga inne, a nawet inna trasa,