Tablice kierunkowe w autobusach

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Erotis
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Erotis » 24 listopada 2008, o 19:35

To pewnie takie modern art :P do czasu aż ktoś go sobie dla żartu nie przetnie ;P

Awatar użytkownika
tomek92

Post autor: tomek92 » 3 stycznia 2009, o 15:27

Obrazek

7 listopada 2008, ok. godziny 17:15 , #651. Niestaranność i niedopatrzenie MPK. [tablica kierunkowa-przystanek końcowy]

Fotka zrobiona przez mojego brata.
Ostatnio zmieniony 3 stycznia 2009, o 15:34 przez tomek92, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
CKfan
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: CKfan » 3 stycznia 2009, o 15:31

Myślałem, że na 17 jeżdżą Jelcze M081MB, a nie 120M :shock:
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Erotis
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Erotis » 3 stycznia 2009, o 16:03

Na każdej linii obsługiwanej przez M081MB zdarzają się inne autobusy ;)

Piotr

Post autor: Piotr » 15 stycznia 2009, o 19:18

Jaka różnica dla fachowców z MPK napisać Czrnowska czy Czarnowska.Widziałem dechy,które były poprawiane długopisem.

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 15 stycznia 2009, o 20:09

Ostatnio widziałem któregoś z "nowych' Jelczy nie pamiętam numeru ale miał fajną dechę z przodu.
Numer lini 19, jedynka była poskładana z dwóch pasków czarnej taśmy a dziewiątka byłą zrobiona z ósemki tylko odcieli jeden brzuszek :lol:

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 15 stycznia 2009, o 20:22

Myślę, że w każdym miejscu na Świecie tablice wyglądają lepiej od kieleckich.
Smutna prawda o zaangażowaniu i stanie świadomości pracowników MPK.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Piotr

Post autor: Piotr » 15 stycznia 2009, o 21:17

Może rajcy miejscy,zeby rozwiązać problem oznakowania linii powołają nową spólkę z prezesem na czele.W mieście Kielce komunikacją miejską zajmują się :ZTM,MPK,KASP.Ludzi do brania pieniędzy multum choćby trzech głównych prezesów a nikt za nic nie odpowiada.To jest właśnie cały Kleryków .

Ziarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Ziarek » 15 stycznia 2009, o 21:23

bardzo dobrze powiedziane Piotr, mamy 3 prezesów od komunikacji i każdy robi mało lub wcale.

Misiek3108

Post autor: Misiek3108 » 15 stycznia 2009, o 22:05

błąd...
Prezesów którzy pobierają wynagrodzenie jest TYLKO DWÓCH. Pan Sosnowski o ile się nie myle jest dyrektorem ZTM KIELCE, natomiast Pan Marek Wołoch jest prezesem MPK. KASP ma w tej chwili prezesa "wirtualnego" (bodajże jest nim przewodniczący rady nadzorczej MPK) który jest tak jakby go nie było i nie pobiera za to wynagrodzenia. W tej chwili KASP to warsztat i zaplecze techniczne o ile się dobrze orientuję, więc za firma nie potrzebuje prezesa (najważniejsze decyzje i tak podejmuje Wołoch)

Piotr

Post autor: Piotr » 15 stycznia 2009, o 23:45

Nie wiem czy pan Krzysztofik Arkadiusz prezes KASP-u chciałby żeby go nazywać wirtualnym prezesem.I chyba wirtualnych pieniążków nie otrzymuje?A tak na marginesie nie mylmy prezesów z przewodniczącymi czy też z członkami rad nadzorczych tychże przedsiębiorstw.

Ziarek

Post autor: Ziarek » 20 stycznia 2009, o 15:38

Wczoraj na 4 ŁAZ #002, przez dłuższy czas nie miał ustawionej trasy tylko jechał z 4 z przodu i boku no i oczywiście z tyłu (ale to normalne).

pk5

Post autor: pk5 » 20 stycznia 2009, o 21:36

Kiedy będą przystanki na wyświetlaczach?

i ładny projekt tablic powinien być:)

andrzej

Post autor: andrzej » 20 stycznia 2009, o 21:56

^^^
eM napisał 13.09.2007 pisze:http://www.radio.kielce.com.pl/index.php?go=3&id_k=6586

Nowe wyposażenie miejskich autobusów w czytelne tablice informacyjne

Od pierwszego października miejskie autobusy w Kielcach będą mieć nowe oznakowanie. Do końca września zostaną bowiem wyposażone w nowe czytelne tablice informujące o numerze linii. Dyrektor Zarządu Transportu Miejskiego - Marian Sosnowski - rozmawiał w tej sprawie z pełniącym obowiązki prezesa MPK Zbigniewem Śledziem. W wyników tych rozmów prezes Śledź zobowiązał się do wymiany tablic w autobusach. Od kilku miesięcy Okręg Polskiego Związku Niewidomych i Niedowidzących – starał się o wprowadzenie takich zmian. Jak twierdzi dyrektor biura Okręgu Związku Niewidomych w Kielcach -Janusz Jagodziński - obecne oznakowanie jest nieczytelne. Problem ten jest szczególnie dotkliwy okresie jesiennym, kiedy wcześniej robi się ciemno. To nie tylko kłopot osób niedowidzących czy słabowidzących – , ale też dla ludzi starszych- dodaje Janusz Jagodziński Jak szacuje dyrektor Jagodziński problem ten w samych Kielcach dotyczy kilkunastu tysięcy osób.
Później
eM napisał 2.10.2007 pisze:„Nie będzie na razie zmiany oznakowania autobusów miejskich” - powiedział dyrektor MPK w Kielcach Zbigniew Śledź. Jak wyjaśnił w rozmowie z Radiem Kielce - obecnie MPK ma inne priorytety, dlatego wymianę, której domagali się przedstawiciele Polskiego Związku Niewidomych trzeba odłożyć na inny termin. Nastąpi to nie wcześniej, niż za kilka miesięcy. Trzy tygodnie temu dyrektor Zarządu Transportu Miejskiego, Marian Sosnowski zapewnił, że do końca września zostanie poprawiony stan oznakowania miejskich autobusów. MPK wywiązało się z tej umowy, jednak Polski Związek Niewidomych domagał się całkowitej wymiany znaków. W swoich petycjach do MPK sugerowano większe numery linii autobusowych i usytuowane ich niżej - zarówno z przodu, jak i z boku autobusu. Na taką wymianę obecnie MPK nie stać - powiedział dyrektor Zbigniew Śledź. Dodał, że w tej chwili środki, jakimi dysponuje jego firma przeznaczane są na przygotowanie taboru przed zimą. Dokonano jedynie przeglądu technicznego i naprawiono wszelkie usterki - powiedział Zbigniew Śledź
Ciekawe kiedy wreszcie dowiemy się jakie są te inne priorytety....
Jak dla mnie oznakowanie z Warszawy mogłoby być żywcem przeniesione do nas, w żadnym mieście nie widziałem tak funkcjonalnego i przejrzystego systemu.

pk5

Post autor: pk5 » 21 stycznia 2009, o 16:29

Tak, MPk ma to w d :P

Ale dzisiaj zauważyłem ciekawostkę, jak dla mnie.
w #304 .

Na wyświetlaczach zwykle wielkimi grubymi cyframi jest linia (tu:44) i dalej takimi wielkimi grubymi literami kierunek zajmującymi 2 rzędy, albo w 1 rzędzie "kierunek:" a w drugim np. "Pakosz".

A dzisiaj pierwszy rząd "Pakosz" a 2 pusty, jakby tam miały się wyświetlać przystanki:) może będą. Tylko kiedy je wprowadzą?

Inna sprawa, że w jedną stronę są inne nazwy w druga inne, a nawet inna trasa,

ODPOWIEDZ