350 000 chybaDaniel pisze:Zablokować 35000 zł na 10 automatów aby leżały do najrozsądniejszych nie należy. Automatów jest o 4 więcej niż wozów zgłoszonych przez MPK do sieci ZTM, a wyspecjalizowane "pogotowie automatowe" ma z założenia w przypadku nie usunięcia awarii w trasie wymienić na pętli w ciągu kilku minut automat na inny sprawny.
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
Problemy MPK - w autobusach jest zimno i są stare!
Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji w Kielcach zapłaciło już Zarządowi Transportu Miejskiego 33 tysiące złotych kary za przewożenie w styczniu pasażerów starymi autobusami, oraz zimno w pojazdach.
Pieniądze wpłynęły już na konto ZTM u. To jednak nie cała kwota kary, jaką za zbyt stary tabor ma zapłacić MPK.
W lutym naliczono kolejne 27 tysięcy złotych. Na spłatę MPK ma czas do kwietnia.
Kara w wysokości 1000 złotych dziennie rosła od początku roku do ostatniego piątku. Tabor nie spełniał bowiem wymogów jakie zapisano w umowie dotyczącej obsługi komunikacyjnej miasta.
Problem pojawił się, ponieważ z dużym opóźnieniem docierały do Kielc kupione przez firmę nowe autobusy. Najpierw czekano na białoruskie MAZ-y, potem na Solarisy. Te ostatnie w piątek dojechały do Kielc.
http://www.radio.kielce.pl/page,,Proble ... 04024.html
Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji w Kielcach zapłaciło już Zarządowi Transportu Miejskiego 33 tysiące złotych kary za przewożenie w styczniu pasażerów starymi autobusami, oraz zimno w pojazdach.
Pieniądze wpłynęły już na konto ZTM u. To jednak nie cała kwota kary, jaką za zbyt stary tabor ma zapłacić MPK.
W lutym naliczono kolejne 27 tysięcy złotych. Na spłatę MPK ma czas do kwietnia.
Kara w wysokości 1000 złotych dziennie rosła od początku roku do ostatniego piątku. Tabor nie spełniał bowiem wymogów jakie zapisano w umowie dotyczącej obsługi komunikacyjnej miasta.
Problem pojawił się, ponieważ z dużym opóźnieniem docierały do Kielc kupione przez firmę nowe autobusy. Najpierw czekano na białoruskie MAZ-y, potem na Solarisy. Te ostatnie w piątek dojechały do Kielc.
http://www.radio.kielce.pl/page,,Proble ... 04024.html
-
Ziarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Artykuł jest zatytułowany "Problemy MPK - w autobusach jest zimno i są stare!" więc taki stary lewar będzie bardziej dramatyzował ten artykuł.kacper pisze:I fota. Ikarusy z harmonijkami nie jeżdżą już po Kielcach.
Dzięki Michał wyręczyłeś minie z pokazaniem tej fotki w artykule EU o MKS-ie w Skarżysku.krzysiu1493 pisze:Tu tak samohttp://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /351501651
Artykuł ze Skarżyska a fotka chyba z Radomia
- krzysiu1493
- krzysiu1493
-
Ziarek
A w ogóle najstarsze 120M muszą zakończyć służbę bo inaczej MPK nie uzyska średniej taboru na poziomie 10 lat, tylko 10 z hakiem a ZTM na to patrzy.
A ja ostatnio zauważyłem że na 10 jeżdżą N, choć mnie to zaskoczyły, 10 ma 2 brygady i na nich są zawsze 2 niskacze, bardzo duży plus dla MPK ode mnie, czasami jeszcze się trafi że są Jelcze ale to już rzadkość.
A ja ostatnio zauważyłem że na 10 jeżdżą N, choć mnie to zaskoczyły, 10 ma 2 brygady i na nich są zawsze 2 niskacze, bardzo duży plus dla MPK ode mnie, czasami jeszcze się trafi że są Jelcze ale to już rzadkość.
Chodzi ci o to że jelcz był zamiast jakiegoś niskopodłogowego??? Nie na 14 przeważnie jeżdżą Jelcze, czasami jeżdżą niskopodłogowce, ale nie muszą bo jest tylko po jednym kursie w 2 kierunkach w dzień roboczy niskopodłogowej 14 o 5.22 z dworca PKS do Niestachowa i z Niestachowa na dworzec PKS o 6.00.krzysiu1493 pisze:Ale na 33 jak zauważyłem jeżdżą same N, a na 14 chyba był zamiast kursu N. Tak?
A tak przy okazji SAM na 46