Zagrzebał sie rano na pętli w Bolechowichach. Od 6 do 11 wyciagały go dwa pogotowia techniczne.Piotr pisze:Dziś na linii 19/1 kursuje SAM #236.
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
Ziarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Niech go jeszcze jutro puszczą na 38 aby zjechał do rowu i poobijał się
Ciekawe czy po 17 pogot kogoś nie wyciągał z rowu, bo widziałem jak jechał Sandomierską w kierunku Cedzyny.
A tu fotorelacja:
Jak by ktoś jeszcze nie widział #657

Zjechali go lakiernicy od środka zielone drzwi, zielone ramki wewnątrz autobusu.
#318 bis

i jego fugi

I na koniec #902 i lakier z zielonego samochodu

A!!! Bym zapomniał, w ikarze chyba się popsuł wyświetlacz

Mam też kilka białych MAZ-ów ale już nie będę już ich tu wrzucał, są pod adresem http://www.ziarek93.fotosik.pl
Ciekawe czy po 17 pogot kogoś nie wyciągał z rowu, bo widziałem jak jechał Sandomierską w kierunku Cedzyny.
A tu fotorelacja:
Jak by ktoś jeszcze nie widział #657

Zjechali go lakiernicy od środka zielone drzwi, zielone ramki wewnątrz autobusu.
#318 bis

i jego fugi

I na koniec #902 i lakier z zielonego samochodu

A!!! Bym zapomniał, w ikarze chyba się popsuł wyświetlacz

Mam też kilka białych MAZ-ów ale już nie będę już ich tu wrzucał, są pod adresem http://www.ziarek93.fotosik.pl
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Patol pisze:Zagrzebał sie rano na pętli w Bolechowichach. Od 6 do 11 wyciagały go dwa pogotowia techniczne.Piotr pisze:Dziś na linii 19/1 kursuje SAM #236.
Wyświetlanie zostało zaprogramowane jako negatyw. Kierunek wyświetla niewyraźnie, ale wg mnie to nie awaria
Sorry, takiego mamy prezydenta...
-
Ziarek
Fajny artykuł o ŁAZ-ie, szczególnie to: "Pisaliśmy o Lazie - Akcja KPK: Razem Lazem (13.03.2008)", kogoś wypowiedz, czy ty Jurek układałeś to???
Ja to odbieram w sposób śmieszny ale szczery i prawdziwy, (nie wiem czy dobrze odbieram, ale podoba mi się, ma ten artykuł coś w sobie
że jest i śmieszny)
EDIT:
co się stało #654, że ma zielony lakier z przodu (wygląda jak by walną w jakiegoś zielonego kombiaka lub vana), wygląda to mniej więcej tak:

Przypomniało mi się jak przeglądałem starsze aktualności.
Ja to odbieram w sposób śmieszny ale szczery i prawdziwy, (nie wiem czy dobrze odbieram, ale podoba mi się, ma ten artykuł coś w sobie
EDIT:
co się stało #654, że ma zielony lakier z przodu (wygląda jak by walną w jakiegoś zielonego kombiaka lub vana), wygląda to mniej więcej tak:

Przypomniało mi się jak przeglądałem starsze aktualności.
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Wydaje mi się, że w tym przypadku to jednak błąd wyświetlacza bo czcionka jakaś pokopana wyszła. Natomiast w niektórych przedsiębiorstwach programuje się negatywami po to aby poszczególne płatki tablicy mozaikowej blakły od słońca w równomiernym stopniu. Można również w ten sposób podkreślić linie inne od standardowych - przyspieszone, pospieszne, okazjonalne, nocne itp. itd.Ziarek pisze:A dlaczego tak i tylko boczny został zaprogramowany??
-
Ziarek
Ech... kierowcy mogli by sobie dać na wstrzymanie z z tym oklejaniem szyb, co im to da, są super kierowcami dzięki foli, rządzi na ulicy???
Aha, no to już wiem dzięki, a co do negatywu spotkałem się z nim właśnie na zdjęciu z Solarisem Czeskim i on miał linię tak wyszczególnioną, tam wiedziałem że tak jest specjalnie, a w ikarze myślałem że coś się popsuło, bo żaden z ikrów który miał wyświetlacze i jeździł na 46 nie miał zaprogramowanego negatywu.Daniel pisze:Wydaje mi się, że w tym przypadku to jednak błąd wyświetlacza bo czcionka jakaś pokopana wyszła. Natomiast w niektórych przedsiębiorstwach programuje się negatywami po to aby poszczególne płatki tablicy mozaikowej blakły od słońca w równomiernym stopniu. Można również w ten sposób podkreślić linie inne od standardowych - przyspieszone, pospieszne, okazjonalne, nocne itp. itd.Ziarek pisze:A dlaczego tak i tylko boczny został zaprogramowany??
Ostatnio zmieniony 24 lutego 2009, o 09:56 przez Ziarek, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysiu1493