Malowanie autobusów MPK

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Tam91

Post autor: Tam91 » 7 lutego 2009, o 14:49

Ma prawo do prywatności? chyba w swoim prywatnym samochodzie/mieszkaniu! tu jest jego praca!! I jedyne do czego ma prawo to stosować się do regulaminu pracy!! Socjalistyczne myślenie zabija powoli...

Awatar użytkownika
Michał
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Michał » 7 lutego 2009, o 15:01

W prywatnym samochodzie też obowiązuje ograniczone prawo do prywatności - za zaklejanie/przyciemnianie szyb należy się mandat.

pk5

Post autor: pk5 » 7 lutego 2009, o 15:08

jaka prywatnosć? :D :D :D :D :D :D nie, no śmiech na stojąco. Jeśli chcą prywatność niech się zamykają w 4 ścianach, a nie wybierają zawód, tak naprawdę, publiczny.

Awatar użytkownika
sueno
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: sueno » 7 lutego 2009, o 16:30

Michał pisze:W prywatnym samochodzie też obowiązuje ograniczone prawo do prywatności - za zaklejanie/przyciemnianie szyb należy się mandat.
To nie chodzi o prywatność tylko o ograniczanie widoczności kierowcy.
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 7 lutego 2009, o 16:33

Przeginacie z ta prywatnością.
To jest praca.
Paniom przy kasie w markecie proponuje namioty :lol:
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Tam91

Post autor: Tam91 » 7 lutego 2009, o 16:42

Wiem z czego to wynika... takie podejscie... m.in. to bylo przyczyna ze prywatyzacja sie nie udała... otoż kierowcy przyzwyczaili sie przez lata, że to oni sa najważniejsi... że może sie walić palić, ale dobro kierowcy ponad wszystko... niestety nie da się takiego myślenia wykorzenić zbyt szybko... Taka przypadłośc dotyka praiwe wszystkich zakładów które przeszly okres rzekomej tranformacji w niezmienionym skladzie osobowym...

Awatar użytkownika
kamilkw

Post autor: kamilkw » 7 lutego 2009, o 16:47

To jest niestety pozostałość po poprzednim ustroju która mnie człowieka młodego strasznie wkurza. :)
pletwa

Mat

Post autor: Mat » 7 lutego 2009, o 16:51

Tam91 pisze:Wiem z czego to wynika... takie podejscie... m.in. to bylo przyczyna ze prywatyzacja sie nie udała... otoż kierowcy przyzwyczaili sie przez lata, że to oni sa najważniejsi... że może sie walić palić, ale dobro kierowcy ponad wszystko... niestety nie da się takiego myślenia wykorzenić zbyt szybko... Taka przypadłośc dotyka praiwe wszystkich zakładów które przeszly okres rzekomej tranformacji w niezmienionym skladzie osobowym...
spójrz człowieku też na tą drugą stronę (jak ludzi traktuje się jak smieci a pracownika ma się za nic to wtedy jest dobrze tak ? )

Awatar użytkownika
Michał

Post autor: Michał » 7 lutego 2009, o 17:43

sueno pisze:
Michał pisze:W prywatnym samochodzie też obowiązuje ograniczone prawo do prywatności - za zaklejanie/przyciemnianie szyb należy się mandat.
To nie chodzi o prywatność tylko o ograniczanie widoczności kierowcy.
No ja wiem o co chodzi i nie mam pretensji. I uważam, że za zaklejanie szyby w autobusie też powinien być mandat.

Awatar użytkownika
abaddon

Post autor: abaddon » 7 lutego 2009, o 17:46

AR pisze:Przeginacie z ta prywatnością.
To jest praca.
Paniom przy kasie w markecie proponuje namioty :lol:
Akurat o sama prywatnosc mi nie chodzilo ( zreszta nie pisalem o niej ) bo wiadomo ze to praca z ludzmi i calkiem od nich oddzielic sie nie da.
Michał pisze:Po to autobus zostal tak skonstruowany, żeby tak było, a nie zeby wprowadzac swoje własne modyfikacje. Tak samo pani w banku siedzi za przezroczystą szybą i nie ma prawa nic zaklejać i zasłaniać.
W ogóle podrzędny pracownik nie ma prawa zmieniać czegokolwiek bez zgody pracodawcy.
Hahahahahahahaaaa... szkoda slow. Bylo juz pisane po co jest np dolna szybka kierowcy w MAZie... no ale znawcy teoretyczni widac jednak wiedza lepiej.
Mat pisze:
Tam91 pisze:Wiem z czego to wynika... takie podejscie... m.in. to bylo przyczyna ze prywatyzacja sie nie udała... otoż kierowcy przyzwyczaili sie przez lata, że to oni sa najważniejsi... że może sie walić palić, ale dobro kierowcy ponad wszystko... niestety nie da się takiego myślenia wykorzenić zbyt szybko... Taka przypadłośc dotyka praiwe wszystkich zakładów które przeszly okres rzekomej tranformacji w niezmienionym skladzie osobowym...
spójrz człowieku też na tą drugą stronę (jak ludzi traktuje się jak smieci a pracownika ma się za nic to wtedy jest dobrze tak ? )
Na szczescie koncza sie czasy w ktorych pracownik nic do powiedzenia nie mial a pracowadca mogl go traktowac jak smiecia, jak rzecz ktora mozna wykorzystac do maksimum.

Wiem ze to nie temat o prywatyzacji ale nie udala sie nie przez to co piszesz, a wlasnie przez to ze ludzi uwazalo sie za bezmylsnych roboli... ze mozna ich sprzedac razem z firma... ze wezma co dadza bez zadnego gadania...
Zamienil bys przykladowo 5zl/godz na 3zl/godz? nie? to niewiele sie w tej kwestii roznisz od strajkujacego pracownika MPK.

Ja mam rozwiazanie na te wszystkie watpliwowci co do oklejania, wygladu tego i wogole calej tej dyskusji i innych zreszta tez...
Przeciez wy "znawcy teoretyczni" tematu wiecie wszystko najlepiej, jak to jest, jak powinno byc, co trzeba zmienic, jak to zrobic... itd... wiec...
ZOSTANCIE KIEROWCAMI ( PRACOWNIKAMI ) MPK
wtedy bedzie idealnie, zadnego oklejania, cieplo w autobusach, wszystko zgodnie z rozkladem i wogule bedziemy miec idealna komunikacje w Polsce.

Awatar użytkownika
dovers_ck
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: dovers_ck » 7 lutego 2009, o 18:14

BRAWO abaddon :D

Awatar użytkownika
leo

Post autor: leo » 7 lutego 2009, o 18:32

nie wiem skąd takie pomysły wymyślacie jaka prywatność kierowca wam powiedział że zakleja szyby chcą się odizolować od ludzi moim zdaniem to totalna bzdura ,może chcą żeby autobus wyglądał estetycznie wiem wiem zaraz powiecie jaka estetyka ale każdy ma jakiś gust i jednemu się będzie podobało a innemu nie mnie osobiście to se nawet lusterka na jasno zielono a nawet rażący pomarańcz wykleić ważne żeby mnie dowieźli całego na miejsce
BĄDZMY LUDZMI

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 7 lutego 2009, o 23:03

abaddon pisze:ZOSTANCIE KIEROWCAMI ( PRACOWNIKAMI ) MPK
wtedy bedzie idealnie, zadnego oklejania, cieplo w autobusach, wszystko zgodnie z rozkladem i wogule bedziemy miec idealna komunikacje w Polsce.
Ja mam troche inne rozwazanie... ktos musi miec wiecej w glowie i pokazywac droge, dobra droge tym, ktorzy musza miec odrobine prywatnosci w czyjejs wlasnosci.

Awatar użytkownika
Adasiek CK

Post autor: Adasiek CK » 8 lutego 2009, o 00:39

Abaddon:

1. Poćwicz ortografię.
2. Pracownik jak chce sobie szybki oklejać, to niech to robi we własnym, prywatnym samochodzie.
3. Ja jako pasażer mam prawo WYMAGAĆ estetyki pojazdu ( szczególnie, gdy jest to nowy autobus ), bo generalnie tym różnimy się od zwierząt, które "zmysłu" estetyki nie posiadają.
4. Poruszam się komunikajcą miejską w Warszawie, tam nie ma tego typu problemu ( u nich się da, to i u nas! ).
5. Zgodnie z rozkładem, ciepło, żadnego oklejania - to aż tak dużo wymagań, że musimy MY się za to zabrać? To wg. Ciebie coś ponad standard?
<klawy tekścik w tym miejscu>

Ziarek

Post autor: Ziarek » 8 lutego 2009, o 10:59

Adasiek CK pisze:Abaddon:

1. Poćwicz ortografię.
2. Pracownik jak chce sobie szybki oklejać, to niech to robi we własnym, prywatnym samochodzie.
3. Ja jako pasażer mam prawo WYMAGAĆ estetyki pojazdu ( szczególnie, gdy jest to nowy autobus ), bo generalnie tym różnimy się od zwierząt, które "zmysłu" estetyki nie posiadają.
4. Poruszam się komunikajcą miejską w Warszawie, tam nie ma tego typu problemu ( u nich się da, to i u nas! ).
5. Zgodnie z rozkładem, ciepło, żadnego oklejania - to aż tak dużo wymagań, że musimy MY się za to zabrać? To wg. Ciebie coś ponad standard?
To co pogrubiłem na czerwono to mam do tego trochę wątpliwości, może MAN-ów, czy Solarków nie obklejają ale ikarusy to dopiero, może nie folią ale nalepkami obklejają kabinę np. WOŚP itp. A też dla tego MAN-y i Solarki nie mają obklejonych szyb czy kabin bo ZTM na coś takiego sobie nie pozwoli i miasto pewnie też bo nie chcą aby MZA psuło dobry wizerunek miasta stołecznego.

A oprócz #904, który nie ma foli należy też #909, czysty jak łza, no i można jako tako zaliczyć do nich jeszcze #903 który ma jakieś małe firaneczki (na szybie kierowcy i na szybie od kabiny kierowcy), ale jak dla mnie to bardziej w ikarusach i czy 120M pasuje coś takiego, ale to lepsze niż jakaś kolorowa folia. Zrobię mu też foty jak go spotkam :lol:

ODPOWIEDZ