Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Mat

Post autor: Mat » 12 lutego 2009, o 12:13

a to niby dlaczego (przod i tyl w malowaniu miejskim a bok autobusu w reklamie) MPK ma prawo zarabiać na autobusach dodatkowo jezeli jest taka mozliwosc

ale to tylko plotka takze moge sie mylic

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 12 lutego 2009, o 12:16

Każdy nowo wprowadzony do sieci wóz ma mieć malowanie ustalone przez zamawiającego, a to co się będzie wozić na tym malowaniu to już sprawa przewoźnika.

giani
Kontakt:

Post autor: giani » 12 lutego 2009, o 14:20

hahaha lool
Obrazek

Ziarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Ziarek » 12 lutego 2009, o 15:06

tester19 pisze:A Jelczyk #803 ma wymontowany boczny wyświtlacz i ma za niego deche. Dziś jeździ na 11
Już dawno mu wymontowali wyświetlacz.
giani pisze:hahaha lool
Obrazek
Ale chamsko wycięta dykta boczna.

A w ogóle posty bardziej do "Tablice kierunkowe w autobusach" bardziej pasują, mieliśmy się tematów trzymać.

Mat pisze:cos mi sie obiło że pomalująprzód i tył a boki beda mialy reklamy (pod koniec tamtego roku MPK ogłaszało że może umieścić reklamy na nowych i starych niskopodłogowcach za atrakcyjną cenę z przepłatą )
Autor pisze:
Mat pisze:cos mi sie obiło że pomalująprzód i tył a boki beda mialy reklamy (...)
Nie spodziewalbym sie juz zgody ze strony ZTM na takie cos.
Mam nadzieję że to plota a jeśli nie to ZTM do tego nie dopuści.
Ostatnio zmieniony 12 lutego 2009, o 21:41 przez Ziarek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 12 lutego 2009, o 15:28

AR pisze:Karę to MPK powinno przestac płacic nie w momencie wjazdu tych autobusów na teren zajezdni ale w momencie wyjazdu wszystkich MAZów na trasy - po zamontowaniu kasowników, zaprogramowaniu linii, nadaniu numerów taborowych i przede wszystkim po pomalowaniu w ustalony schemat kolorystyczny.
Trzeba dodać jeszcze "(...) i Solarisów".
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 12 lutego 2009, o 15:47

Niezły ten numer lini 34.
Już myślałem, że nas niczym nie zaskoczą.
Przesada :x

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 12 lutego 2009, o 15:49

Będziemy jeździć wygodniej

20 nowoczesnych autobusów kupi w tym roku Zarząd Transportu Miejskiego w Kielcach. Radni zgodzili się na to by przesunąć z 2010 na ten rok prawie 20 milionów złotych na ich zakup. Ma on być współfinansowany ze środków unijnych. W sumie w ramach programu, w kolejnych latach kupione będzie 40 autobusów.

Zbigniew Michnicki z ZTMu tłumaczy, że zakup 20 stu z nich postanowiono przyspieszyć ze względu na potrzeby komunikacyjne.

Rada zgodziła się dziś także, aby dać dodatkowe 300 tysięcy złotych na zakup 80 automatów do sprzedaży biletów w autobusach. Miały one pierwotnie kosztować 2 i pół miliona złotych. Kurs euro spowodował, że na zakup urządzeń potrzebne było dodatkowe 300 tysięcy złotych. Zgodziła się na to jednogłośnie rada, co oznacza, że automaty za kilka miesięcy będą we wszystkich autobusach komunikacji miejskiej Kielcach.

W przegłosowanym projekcie uchwały budżetowej znalazł się także zapis, że miasto w ramach działań antykryzysowych przeznaczy dodatkowe 400 tysięcy złotych na staże dla młodych.

Radni mimo zapowiedzi nie będą dziś głosować w sprawie, tego by termin Święta Kielc był ruchomy. Uchwałę w tej spawie zdjęto z porządku obrad. Podobnie stało się z projektem dotyczącym regulaminu Parku Miejskiego. Uchwała będzie dopracowana tak, aby przepisami objęte zostały wszystkie parki w mieście.

http://www.radio.kielce.pl/page,,Bedzie ... 19826.html

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 12 lutego 2009, o 22:54

Na bazie stoi sześć nowych Mazów.
Pięć białych i jeden żółty.

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 12 lutego 2009, o 22:56

A jakieś fotki lub coś podobnego, zeby bylo widac choć trochę jest? :P No to czekamy na Solarisy teraz :) Myślę, że MPK odprowadzi do ZTM około 60 tys PLN :)
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 12 lutego 2009, o 23:04

Oto fotki, niestety z telefonu, także jakośc słanba.

ObrazekObrazek

Na drugiej fotce, pierwszy z prawej jest żółty :)
Jutro Wam opowiem jakie miałem przygody w związku z robieniem zdjęć ;)

Awatar użytkownika
tomascyzor
Kontakt:

Post autor: tomascyzor » 12 lutego 2009, o 23:12

ogólnie to ile mamy wszystkich MA3-aków?? Chyba są na drógim miejscu pod wzgledem ilości ?
http://www.youtube.com/watch?v=xiuCX2TTVGE czyż nie jest głośno ? Moim zdaniem powinniśmy takie coś wysłać na ukraine wzamian za lazy

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 12 lutego 2009, o 23:19

Będzie 20 nowych autobusów w Kielcach

Kielce kupią w tym roku 20 nowych autobusów. Radni zgodzili przesunąć tę inwestycje z 2010 roku na ten rok i przekazać 20 milionów złotych.

Ponieważ pojazdy są potrzebne do obsługi nowych linii i wzrastającej liczby pasażerów. Dodatkowym argumentem aby w tym roku dokonać transakcji jest możliwość dofinansowania zakupu z unijnego programu.

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /134748852[/b]

Krycho18

Post autor: Krycho18 » 12 lutego 2009, o 23:31

oby tylko nasi lakiernicy je dobrze pomalowali

Awatar użytkownika
abaddon

Post autor: abaddon » 13 lutego 2009, o 01:27

Ziarek pisze:
Mat pisze:cos mi sie obiło że pomalująprzód i tył a boki beda mialy reklamy (pod koniec tamtego roku MPK ogłaszało że może umieścić reklamy na nowych i starych niskopodłogowcach za atrakcyjną cenę z przepłatą )
Autor pisze:
Mat pisze:cos mi sie obiło że pomalująprzód i tył a boki beda mialy reklamy (...)
Nie spodziewalbym sie juz zgody ze strony ZTM na takie cos.
Mam nadzieję że to plota a jeśli nie to ZTM do tego nie dopuści.
Nie widze zabardzo powodow dla ktorych mial by nie dopuscic jezeli bylo by tak jak MAT pisze a eklama byla by oklejona prawidlowo...
Zakladajac ze reklama jest na dluzszy okres czasu ( np 2 - 3 lata jak np. Platinum na #645 ),
Reklamodawca zamawia sobie bialy podklad pod reklame ( czesc wozow ma malowane podklady... nie klejone... zreszta co za roznica jaki podklad jezeli reklama jest klejona w calosci ), naklada reklame... reszte maluja zodnie z ustalonym wzorem.
Woz zamiast stac i czekac na swoja kolej ( a przy malowaniu calego troche to zejdzie ) jezdzi i wozi ludzi w cywilizowanych warunkach a za te 2 - 3 lata jak relama bedzie zdejmowana i tak bedzie musial byc pomalowany... ( choc wydaje mi sie ze jak juz beda malowac to calosc... )
B@rteK pisze:A jakieś fotki lub coś podobnego, zeby bylo widac choć trochę jest? :P No to czekamy na Solarisy teraz :) Myślę, że MPK odprowadzi do ZTM około 60 tys PLN :)
60 tys O_O.. to chyba za 2 lata ^^ heheee. Mowisz i sa.
Myslalem ze moze 1szy bede z foto nowych MAZow... ale jednak nie.
Ale za to moje ciutek lepszej jakosci ^^
Obrazek Obrazek
Krycho18 pisze:oby tylko nasi lakiernicy je dobrze pomalowali
nie liczyl bym na to po malowaniu tych co byly dla Forbusa. No chyba ze sie przyloza.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 13 lutego 2009, o 08:08

abaddon pisze: Nie widze zabardzo powodow dla ktorych mial by nie dopuscic jezeli bylo by tak jak MAT pisze a eklama byla by oklejona prawidlowo...
Bzdura.
Autobus powinien byc najpierw pomalowany w barwy miejskie a dopiero pozniej oklejony.
ZTM powienien dokonywac odbioru autobusu zanim ten wyruszy na trasę.
Pomalowanie tylko przedniej i tylnej ściany jest niedopuszczalne w kontekście zawartej umowy między ZTM a MPK.

Poza tym po pierwsze MPK nie klei reklam zgodnie z ustalonym schematem, a po drugie to czy wszystkie 5 MAZów pierwszego dnia wyjedzie oklejonych?

W zadnym wypadku ZTM nie powienien zgodzic się na takie rozwiązanie.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

ODPOWIEDZ