Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
Ziarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Umieją tylko besztać Kielce i komunikację naszą. Teraz to mogą nam tylko zazdrościć automatów do biletów i tego że znowu zawitały do nas Solarisy.MAŁY pisze:...Czy nikt po drodze nie zauważył, że żyjemy w gospodarce rynkowej i klient, a w tym wypadku pasażer, nasz pan? Kupowałem bilety u kierowców w Lublinie, Warszawie, Gdańsku, Koszalinie, Jeleniej Górze, Pradze, Strasburgu, Barcelonie. W żadnym mieście radni, do spółki z kierowcami nie wpadli na tak kuriozalny pomysł jak u nas. Nawet w Kielcach, które mają najgorzej funkcjonujący system komunikacyjny w Polsce, przywraca się właśnie możliwość kupienia biletu u kierowcy, a w autobusach montuje się automaty biletowe.
czy te radomiaki nie przesadzają![]()
http://miasta.gazeta.pl/radom/1,48201,6 ... azera.html
-
Erotis
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Z jakiej racji ja widzę obecnie na ulicach PRki? Dziś w takim mrozie, na 23 i 24 jeździły zdaje się #597 i #573... Po prostu tragedia.. Poza tym #704 rozkraczył się dziś na Radomskiej około 11, jeździł na linii 34. I bardzo się ucieszyłam jak zobaczyłam że się rozkraczył. Jednak po 12 wracał o własnych silach na bazę.
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Z informacji w TVP Kielce wywnioskowałem, że pewnie na mrozie nie wszystko chciało odpalić i brali co popadnie. Ale mnie Wołoch rozbawił
, że gdyby brano pod uwagę tylko tyle autobusów, ile jest brygad, to by spełnili warunek średniej wieku.
Wykaz jest wykazem i tam muszą być wszystkie dopuszczone i koniec kropka.
Ostatnio zmieniony 6 stycznia 2009, o 18:45 przez CKfan, łącznie zmieniany 1 raz.
Sorry, takiego mamy prezydenta...
-
Erotis
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Pewnie, niech sobie ludzie zamarzają w Jelczach a co tam, wazne że kierowcy ciepło. Autobusy z niesprawnym/słabym ogrzewaniem (czyli w większości Prki) nie powinny być wypuszczane na ulicę w takie mrozy jak obecnie. W lato niech sobie jeżdżą, mało by mnie obchodził ich wiek. Ale w zimę, w takie mrozy? Wozić ludzi jak jakieś ziemniaki w chłodni?
Szoda tylko ze TV pojawila sie na bazie jak juz slonce bylo wysoko na niebie, a wiekszosc wozow udalo sie reanimowac, a nie o 4 - 5 rano kiedy jest bieganina zeby odpalic wozy i wyjechac, ewentualnie znalezc inny zdolny do wykonania kursu. I nie ma wybierania taki czy inny... jak sprawny i da sie wyjechac to jazda na trase.
Sporo wozow zamarzalo juz na kursach mimo ze z bazy wyjechaly o wlasnych silach.
a takie mrozy wg. zapowiedzi maja byc jescze jakies 2 - 3 dni O_O
Sporo wozow zamarzalo juz na kursach mimo ze z bazy wyjechaly o wlasnych silach.
a takie mrozy wg. zapowiedzi maja byc jescze jakies 2 - 3 dni O_O