Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
MAZ w swojej ofercie podaje ze ma ok 10 autobusow 203 dostepnych od reki.. i to sa najprawdopodobniej wlasnie te biale.B@rteK pisze:Myślę, że to Was zainteresuje... takie jak nasze, ale białe. Mam nadzieję, że jednak nie do nas, bo znowu mogą być problemy z malowaniem, tym razem z malowaniem klimatyzatora i nadbudowy z tyłu.
byly jakies roszady, pozamieniamne/pozabierane wolne ale nie wiem czy z powodu wyjazdu po nowe wozy czy nowego roku.AR pisze:Czy oprocz #908 wyjechal juz jakis MAZ z ostatniej czwórki i czy reszta MAZow i Solarisow przyjedzie w ciagu pozostalych do konca roku dwoch dni?
Jakie info "chodzi"?
W tych artykulach o zarejestrowaniu wozow w Jedrzejowie jak zwykle cos niegra... co zrodlo to inne dane ^^... no ale w sumie co taki gryzipiorek moze wiedziec o sprawach KM... heheee
W sumie nie dziwi mie to ze zarejestrowali je tam gdzie bylo korzystniej... chyba kazdy jak cos kupuje czy podpisuje wybiera dla siebie jak najbardziej korzystna oferte... takie zycie. No chyba ze chce sie w konkretnym miejscu bez wzgledu na koszty.
MAZy juz chyba wszystkie przemalowane.
Wydaje mi sie ze wyglada to tak...AR pisze:Jeśli ze wzgledow podatkowych to jestem zaskoczony decyzja MPK.
Miasto/ZTM tak wiele razy przymykało oko na łamianie przez MPK zapisów umowy, że możnaby tymi banknotami wytapetować gabinet prezesa.
Więc wg mnie trochę nie fair...
MPK wybralo dla siebie najkorzystniejsza oferte Leasingowa...
a Leasingodawca wybral najkorzystniejsze dla siebie miejsce rejestracji.
( siedziba glowna firmy Leasingowej moze byc gdziekolwiek... a rejestracji dokonali w takim oddziale gdzie im najlepiej pasowalo.. bo chyba oni dokonuja wszystkich oplat a nie MPK w tym przypadku. )
Choc nie mam stycznosci z Leasingami juz pare lat i moglo sie cos pozmieniac... wiec moge sie mylic.
zaleznie pewnie od firmy Leasingowej... w przypadku tej z ktora mialem stycznosc, wszystkich oplat lacznie z ubezpieczeniem itd dokonywal Leasingodawca tam gdzie mu pasowalo a Leasingobiorca placil tylko miesieczna skladke.
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Nawet jak przyjdą, to muszą wycofać wszystkie PeeRy i 10 sztuk 120M. Wtedy dopiero średnia wieku będzie poniżej 10 lat, a dopuszczonych do ruchu będzie 157 autobusów. Wydaje mi się trochę mało, ale miejmy nadzieję, że dzięki nowemu taborowi będzie mniej awarii i nie będzie problemu z obsadzeniem wszystkich ponad 145 brygad
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Ciekawi mnie co będzie za rok czy 2, gdy miasto będzie chciało przekazać gratis autobusy dla MPK. Nawet jeśli ten wałek przejdzie, to mam nadzieję, że będą one obsługiwały tylko nowe linie, a więc będzie nowa umowa. Automatycznie wtedy nie liczyłyby się te wozy do średniej wieku, a więc co rok MPK będzie musiało kupować około 10 sztuk, a przed rokiem w którym średnia wieku ma wynosić 9 lat - około 20 sztuk
Sorry, takiego mamy prezydenta...
podobno kostka przy silniku sie "wypła" i cały autobus kaput...leo pisze:Dziś około 10:00 holowali #908 .Zepsuł się na przystanku ul. grunwaldzka na przeciwko stacji Bp .
Prosze o przypomnienie kiedy ostatni raz miasto przekazało autobusy dla MPK..........chyba 10 lat temu(myśle o Solarisach).Odnośnie nowej umowy przypominam że MPK wygrało przetarg na 10 lat,jak sie myle poprawcie mnie.B@rteK pisze:Ciekawi mnie co będzie za rok czy 2, gdy miasto będzie chciało przekazać gratis autobusy dla MPK. Nawet jeśli ten wałek przejdzie, to mam nadzieję, że będą one obsługiwały tylko nowe linie, a więc będzie nowa umowa. Automatycznie wtedy nie liczyłyby się te wozy do średniej wieku, a więc co rok MPK będzie musiało kupować około 10 sztuk, a przed rokiem w którym średnia wieku ma wynosić 9 lat - około 20 sztuk
Używamy opcji "zmień" i nie piszemy 2 postów obok siebie w krótkim odstępie czasu. Moderator B@rteK