Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
Erotis
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
19.12.2008
Kursowanie autobusów komunikacji miejskiej w okresie świątecznym
Zarząd Transportu Miejskiego w Kielcach, informuje że dnia 24.12.2008 r. oraz 31.12.2008 r. (Wigilia i Sylwester) autobusy komunikacji miejskiej kursowały będą wg obowiązujących rozkładów jazdy jak w dni robocze.
Dnia 24.12.2008r. ostatni kurs na linii Nr 41 wykonany będzie z Os. Dąbrowy o godz: 14:41, dnia 31.12.2008r. o godz: 16:07.
Dnia 24.12.2008 ostatni kurs na linii Nr 42 wykonany będzie z przystanku TESCO o godz: 16:43, dnia 31.12.2008r. o godz: 18:06.
Dnia 25-26.12.08 r. (I Dzień Świąt i II Dzień Świąt ) oraz dnia 01.01.2009 r. (Nowy Rok) autobusy komunikacji miejskiej kursowały będą wg rozkładów jazdy obowiązujących jak w niedziele. Nie kursują linie nr 41, 42.
- Gandalf
- Ranga: Kierownik budowy ;)
W #907, którą dziś jechałem, także jakiś debil "podpisał" się na tylnych drzwiach. ;/Pavlo pisze:w #906 te same znaki co w #903. Ktoś chyba znaczy sobie autobusy którymi jechał...szkoda tylko że w taki sposóbDaniel pisze:W #900 również.Pavlo pisze:a w MAZ-ie #903 na obudowie komory silnika w środku jakiś idiota już namalował swoje "dzieło". Brak słów...
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Zanim głosowy, to może na początek wizualny: na tablicach świetlnych (oczywiście tam gdzie są te szerokie, bo te wąskie to się chyba do tego nie nadają) możnaby wyświetlać kolejne przystanki. Jak ktoś jest spoza Kielc, a czasem nawet i Kielczanie mają problemy (wiem to po sobieKiecu pisze:Mpk mogło by zrobić pasażerom prezent i zainstalować w nowych wozach głosowy system informacji pasażera . Bardzo bym się ucieszył ...
BTW jechałem dziś #235 (tym przegubowym)- zawsze mi się wydawało, że to MAN, dopiero dziś zauważyłem, że to Neoplan
Dziś około godziny 14.14 na przystanku Paderewskiego /Sienkiewicza w kierunku IX Wieków stał na awaryjnych 674, przed nim policja. Kierowca nerwowo chodził po autobusie z telefonem w ręku. Ale chyba nie było stłuczki, autobus nie wyglądał na zadrapany.
A teraz z innej beczki:
Czy MPK /KASP jako przewoźnik może uruchomić własną linię konkurencyjną w stosunku do ZTM korzystając z miejskich przystanków, tworząc własne bilety i rozkłady jazdy?
A teraz z innej beczki:
Czy MPK /KASP jako przewoźnik może uruchomić własną linię konkurencyjną w stosunku do ZTM korzystając z miejskich przystanków, tworząc własne bilety i rozkłady jazdy?
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2008, o 23:09 przez michal641, łącznie zmieniany 1 raz.
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Może może. I chciałbym żeby tak zrobili w celu wykorzystania dwudrzwiowych MANów. Najlepiej jakieś kursy do ciekawych miejsc. Święta Katarzyna, Święty Krzyż, Tokarnia. No ale czy wpadną na taki pomysł i czy uznają to jako rentowne. W wakacje byłby popyt na takie linie.
I znowu ta sama prośba. Piszcie na jakich liniach i w jakich godzinach widzieliście coś z nowości (Solaris, MAZ, SAM)
I znowu ta sama prośba. Piszcie na jakich liniach i w jakich godzinach widzieliście coś z nowości (Solaris, MAZ, SAM)
Sorry, takiego mamy prezydenta...