Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
-
Ziarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
AR pisze:Czy ktoś wie co się dzieje z Neoplanem #300?
Zniknął z placu od strony Krakowskiej.
To ja słyszałem kiedyś na forum wspominano coś o tym żeby w Starachowicach w fabryce MANa ludzie nie stracili pracy to otworzyli serwis Neoplana w którym jest już remontowany jakiś Neoplan i sugerowali na forum że to nasza #300 (to było pisane ok. miesiąca temu).psv13 pisze:300 poszła do remontu podobno do Piaseczna
Co jakis czas podsylam zgloszenia... ale jak do tej pory bezskutecznie... bede pewnie jeszcze probowac.B@rteK pisze:Proponuję postarać się o konto na TWBBo ta fotka z wczoraj jest bardzo ładna. Po niewielkiej obróbce graficznej (redukcja szumów) wyglądałaby jeszcze lepiej
Nooo to sie okaze za jakis czas... narazie sytuacja jets taka a nie inna. Chodza tu i tam pogloski o planach zakupu kolejnych wozow po nowym roku... ale to narazie z zadnego pewnego zrodla.Erotis pisze:MPK kupuje nowe autka wtedy kiedy jest przyparte do muruInaczej raczej nie.
Pisane bylo kilkanascie postow wczesniej... stoja tam glownie dlatego ze po przyjedzie nowych wozow na bazie brakuje miejsca.piter84 pisze:Sześć Peerek odstawili już na plac na przeciwko zajezdni .Stoją w towarzystwie Mana (#333). Widać czękają na swój koniec.
A ich koniec swoja droga juz bliski... dzisiaj kolejna "P"olska "R"akieta 110 polegla w boju... #575 wrocil na dyszlu na baze.
Nowe Solarisy chyba nie wszystkie jeszcze maja wgrane dane do wyswietlaczy. Z tego co widzialem to w planach jest:
niedziela -
#366-45
poniedzialek -
#363-25
#366-19
( przypuszczam ze procz tych wyjedzie wiecej )
a na koniec... o psie ktory jezdzil... komunikacja miejska.

-
Gall Anonim
Miałem okazję przejechać się nowym Solarisem na linii 20. Jakość wykonania jak najbardziej ok, jedynie niezbyt pozytywne wrażenie wywarły na mnie poręcze do trzymania zrobione z gumy. Jeśli chodzi o kolorystykę wnętrza, to dla mnie przyjemniejsza jest w starych Solarkach. Oprócz tego brakuje oczywiście nadal automatów z biletami, zwróciłem również uwagę na dość głośny silnik (którego odgłos jest o wiele przyjemniejszy niż Maza czy Laza, gdzie przy przyspieszaniu czuć gwałtowny skok obrotów, czego nie na szczęście w Solarisach). Ocena 4,5/5
- tomascyzor
- Kontakt:
i to własnie chciałem przeczytać najbardziej lubie odgłos silnika dla mnie to jest jak poezja we wszystkich autobusach pięknie brzmią , no oprócz JELCZYDEŁ a tak w solarisie baaaardzo podoba mi się tower
http://www.youtube.com/watch?v=xiuCX2TTVGE czyż nie jest głośno ? Moim zdaniem powinniśmy takie coś wysłać na ukraine wzamian za lazy
-
michau
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
W mojej subiektywnej opinii odgłos silnika jest największym mankamentem naszego Solarisa. Nie wiem czemu, ale nie podoba mi się i do tego faktycznie do cichych nie należy.Gall Anonim pisze:... zwróciłem również uwagę na dość głośny silnik (którego odgłos jest o wiele przyjemniejszy niż Maza czy Laza ...
-
Erotis
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Super, w poniedziałek rano jadę brygadą 19, na którą najczęściej dają niskopodłogowe więc najprawdopobniej się przejadę, a potem jadę N-ką 25Nowe Solarisy chyba nie wszystkie jeszcze maja wgrane dane do wyswietlaczy. Z tego co widzialem to w planach jest:
niedziela -
#366-45
poniedzialek -
#363-25
#366-19
( przypuszczam ze procz tych wyjedzie wiecej )
Już sie nie mogę doczekać