Kierowcy MPK
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
Weż nam powiedz gdzie na końcowym 34 i nie tylko jest sklep żeby mógł sobie po te fajki wyskoczyć,a może jeszcze kupował bilety dla tych co czekając powiedzmy 10minut przy otwartym kiosku nie mieli na to czasu.....Kielczok pisze:Wczoraj kierowca 201 na 34 wiózł na dziko kumpla w kabinie i wypuścił go na przejściu dla pieszych jak sie skręca z Żelaznej na Czarnowską![]()
![]()
Miałem okazje przejechać się dwa razy z tym driverem i w stronę Kochanowskiego na przystanku na słonecznym wzgórzu wyskoczył sobie do kiosku po fajki
![]()
![]()
No po prostu myślałem że nie wytrzymam i to ja zaraz poprowadzę tego ikara
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Aha teraz rozumiem
No może i tak ogólnie w przeciwieństwie do nie których na tym forum nie oceniam tak negatywnie pracy kieleckich kierowców i uważam że przyczepianie się do takich rzeczy jak folia w kabinach(tylko estetycznie zrobina
) czy użwywanie dzwonka ostrzegawczego(na który i tak nikt nie reaguje) są tylko drobnostkami.Wiadomo ,że każdy pracownik ma określone nie zawsze poważne obowiązki tak jak np. kasjer w supermarkecie ma "obowiązek" każdemu klientowi powiedzieć "dziękuje do widzenia miłego dnia" Jedyną rzeczą która mnie wkurza to brak słóżbowych strojów 
Nieudacznik pijący wódke
- Nowak
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Naos pisze:Kierman #203 (Ikar) otwiera zawsze wszystkie drzwi , daje sygnał dźwiękowy, w autobusie grzanie włączone, cieplutko, ubrany firmowoaż mi przykro pisać, że wrzucał na luz na prostej
Tak jakby uśrednić wiek zalogi MPK to raczej zaliczał by się do tych młodszych
-
Erotis
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Dziś linia 33 #327, na przystanku środkowymi drzwiami wysiadają ludzie, ja wchodzę i w momencie jak jestem na progu zamykają się drzwi -_-. Kierowca normalnie przyciął mnie w środku drzwi, a do tego jeszcze zamknął w srodku kilku ludzi ktorzy jeszcze chcieli wysiąść. Jak już się zdołałam wyrwać z drzwi to patrzę w lusterku a ten się śmieje zadowolony z siebie bo dziewczynę drzwiami przytrzasnąl......
Nigdy bym sie nie spodziewała takiego hamstwa w Solarisie.
Nigdy bym sie nie spodziewała takiego hamstwa w Solarisie.
Piotr pisze:wczoraj na linii 28 wóz #203 kierowca młody chłopak ciepełko w autobusie ,dzwonek ostrzegawczy,strój służbowy słowem w MPK idzie nowe.Chyba,,że starsi koledzy zaczną go "wychowywać".
wszystko gra tylko dlaczego był na żytniej 9 min wcześniej powinien być o 21:05 a był 20:56 i tak się często zdarza że 28 jest wcześniej
BĄDZMY LUDZMI
Nie wiem czy ktoś o tym pisał ale co sądzicie o skręcaniu w lewo ze środkowego pasa jadąc z góry Seminaryjskiej w Ściegiennego. Zauważyłem taką praktyke jeżdżąc linią numer 4, w większości robią tak młodzi kierowcy którzy widząc korek na lewym pasie od Wesołej jadą prosto środkowym pasem i za przejściem dla pieszych "wcinają się" w lewo. Jest to niewątpliwie skrócenie sobie czasu oczekiwania czyli jakieś 4 zmiany świateł 
Waleczne Serce Korona Kielce